PID

Jimmmm

PID
« kdy: 17. 12. 2018, 15:17:30 »
Ahoj,

absolutně se to netýká IT, ale tohle je jediná CZ diskuse, kde se pohybuji, tak se omlouvám, že to cpu sem.

řidič autobusu v PID si nechce nechat platit kartou, protože ta platba déle trvá. Frikulínsky tvrdí, že mu nefunguje terminál a že pokud nemám hotovost, mám si vystoupit. Ráno mě zachránilo, že mi neznámý dobrodinec podal dvacku, abych mu mohl zaplatit. Tuší někdo, jak je to právně, jestli jejich nefunkční terminál, který je už ve všech busech znamená, že mě nevezme? I kdyby ten terminál opravdu nefungoval. Nicméně jsem přesvědčen, že to není ten případ. Hodlám to napsat  na dopravce jako stížnost, ale vzhledem k tomu, že kartou většina lidí neplatí, to bud epravděpodobně jediná stížnost, čímž se to dost komplikuje.

Díky. :)

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
Re:PID
« Odpověď #1 kdy: 17. 12. 2018, 15:45:42 »
napis stiznost a zkousej platit kazdy den. Kazdy den vygeneruj novou stiznost za dany den a opakuj to dokud budto ridice nevyhodi, nebo terminal nespravi.

.

« Odpověď #2 kdy: 17. 12. 2018, 15:58:11 »
Řidič tu platbu asi musí přijmout v tom smyslu, že to po něm chce zaměstnavatel. A po zaměstnavatelit to zase chce poskytovatel toho platebního systému.

Že bys měl nějaký právní nárok platit kartou, tak to ne. Může tě odmítnout.

Ale stěžovat si rozhodně můžeš. Já bych to udělal.

Danny

« Odpověď #3 kdy: 17. 12. 2018, 15:59:15 »
já podle nadpisu diskuse myslel, že to bude o Process ID :) a přemýšlel jsem, jaké že s ním mohou být problémy :)

« Odpověď #4 kdy: 17. 12. 2018, 16:02:28 »
absolutně se to netýká IT, ale tohle je jediná CZ diskuse, kde se pohybuji, tak se omlouvám, že to cpu sem.
řidič autobusu v PID si nechce nechat platit kartou, protože ta platba déle trvá.

Ja neviem, ale mne v BID, funguje električenka(tramavejnka), a musím sa odpípuť vždy  a platby kartou bývajú rýchlejšie ako platby v hotovosti. Takže mi to príde divné
https://www.idsbk.sk/listky-ceny/predaj/

aj keď  busáci sa bránia, aby bol platobná karta aj lístkom
https://www.cas.sk/clanok/615719/nespokojni-cestujuci-v-bratislave-preco-nemozeme-v-mhd-platit-kreditkou/

« Odpověď #5 kdy: 17. 12. 2018, 16:37:51 »
Tohle sem opravdu nepatří, tohle je na Metroweb nebo podobné fórum. Zamykám.