Zhodnocení výběru desky

remy

Zhodnocení výběru desky
« kdy: 16. 12. 2018, 19:06:41 »
Ahoj­te.

Kou­pil jsem PC s RX 580 a Ry­ze­nem 2600. Mám skříň na des­ky ATX/mATX mi­ni-ATX...
Kou­pil jsem si micro-ATX ASRock B450M Pro4. Udě­lal jsem s vý­bě­rem dob­ře? Zdroj mám 520W. Jen si ří­kám, jest­li je zá­klad­ní deska vhod­ně zvo­le­ná (mys­lím tím ve­li­kost zákl. des­ky). Má otáz­ka te­dy zní, jak vel­ký roz­díl je me­zi des­ka­mi ATX a mATX? Je to jed­no, ane­bo má ně­kte­rá v ATX skří­ni vý­ho­dy (kromě více PCI slotů, které nevyužiji)?
Skříň: Fractal De­sign Me­shi­ty C
Díky

Re:Zhodnocení výběru desky
« Odpověď #1 kdy: 16. 12. 2018, 19:20:27 »
Rozdíl mezi ATX a MicroATX je fakt jenom těch pár PCI slotů navíc. Třeba ve smyslu chlazení výkonných součástek ta plocha desky navíc nestojí za řeč.

remy

« Odpověď #2 kdy: 16. 12. 2018, 19:59:31 »
Tak to je dobře. Myslel jsem, že jsem udělal chybu. Pokud to žádné jiné výhody nepřináší a na RX 580 stačí, aby se dobře chladila...

phpkral

« Odpověď #3 kdy: 16. 12. 2018, 20:50:21 »
Kou­pil jsem PC s RX 580 a Ry­ze­nem 2600. Mám skříň na des­ky ATX/mATX mi­ni-ATX...
Kou­pil jsem si micro-ATX ASRock B450M Pro4. Udě­lal jsem s vý­bě­rem dob­ře? ...
Navoněná bída a na černo obarvený low-end.

remy

« Odpověď #4 kdy: 16. 12. 2018, 21:29:47 »

Jak to myslíš? Co low-end? Vybraná deska?

remy

« Odpověď #5 kdy: 16. 12. 2018, 21:42:08 »

xhamsterr

« Odpověď #6 kdy: 16. 12. 2018, 22:33:43 »

Jak to myslíš? Co low-end? Vybraná deska?
Zvlastni, cesky pises ale nerozumis textu ... .

remy

« Odpověď #7 kdy: 16. 12. 2018, 22:49:12 »
Ukončete toto téma. Opravdu nebudu debatovat s namyšlenými egy. Jděte se vytahovat jinam. Vše mám již vybrané. To, co jsem potřeboval, mi František Ryšánek zodpověděl. Díky ;).

Tommy

« Odpověď #8 kdy: 17. 12. 2018, 09:11:55 »
Co je to tu v poslední době za šílenou módu vybírat desky a skládat doma počítače ? To jsme v minulém tisíciletí ?
Vždyť koupím iMac nebo iMac Pro a neřeším ne ?!

Madafa

« Odpověď #9 kdy: 17. 12. 2018, 09:22:11 »

Wožraný jabko je volba pro ty, kteří chtějí na navrčet prezošku v powrči a předstírat, že něco umí.
Ano, skutečně dobří herci dostanou skutečně královsky zaplaceno.

Pro ostatní tu je svět Linuxu nebo Widlí.

Tommy

« Odpověď #10 kdy: 17. 12. 2018, 09:29:30 »

Wožraný jabko je volba pro ty, kteří chtějí na navrčet prezošku v powrči a předstírat, že něco umí.
Ano, skutečně dobří herci dostanou skutečně královsky zaplaceno.

Pro ostatní tu je svět Linuxu nebo Widlí.

Nesmysl. Linux je pro hračičky, nebo maximálně na server. S tím Windowsem to byl fakt špatný vtip. Ten kdo dnes fakt na počítači pracuje a nechce stracet čas věčným laděním a opravováním systému má iMac.

naseptavac

« Odpověď #11 kdy: 17. 12. 2018, 09:48:46 »
Nesmysl. Linux je pro hračičky, nebo maximálně na server. S tím Windowsem to byl fakt špatný vtip. Ten kdo dnes fakt na počítači pracuje a nechce stracet čas věčným laděním a opravováním systému má iMac.

Tak to urcite. Zrovna mi jeden takovy prisel do cesty. Kam se se svym predmetem pychy pripoji, tam to vsude vsechno "nefunguje jak ma" a je "debilne nakonfigurovane". Ale neni to jeho konfiguraci ani hlavou, protoze ma prece APPLE a tudiz problem je na strane tech druhych. Jobs holt rozumel lemplum lip nez kdokoli jinej.

mojenervy

« Odpověď #12 kdy: 17. 12. 2018, 11:09:00 »
já ty uživatele Applu moc nechápu.  Ano, audio/video/vývojařina, ale pořád mi to připadá jako vyladěné nepřizpůsobitelné hračky - nesmí se po tom chtět víc.

Neexistuje univerzální platforma, něco se hodí tam, něco zase jinde.

Proti Applu nic nemám, má své místo, ale se**u mě jablíčkáři, kteří se chovají jako sekta - nějaká forma uctívání, pořád to vnucujou, ťápou ty své názory z dob Windows95. Apple je posvátný, problémy se hledají jinde, protože přece Apple. ...stačí, že mu někdo nakecal, že Apple je nejlepší - to mu stačilo, a hned se s tím jde odprezentovat(a pak s tím leze jen na face a youtuby ...pardon, facebook už není in). Nechcou uznat, že i tyhle super vymazlené značky mají své problémy.   

V práci máme 4, mají je vývojáři - nemůžu říct, že by zářili nadšením - řekněme, že v jejich případě šlo o nejméně špatnou volbu.

vtípky
co znamená zkratka PC?   ...nemám na Apple
a co Apple? ten je pro ovce, lidi bez názoru - stylem "lidé neví, co chcou, dokud jim to neřekneme"

Mimo to, Apple jede dost na setrvačnost a taky protože je prestižní.  ...že je to jiný Apple, než byl za Jobse, který byl vizionář, je snad každému jasné.

Trupik

« Odpověď #13 kdy: 17. 12. 2018, 12:41:16 »
Pre priaznivcov Apple môžem doporučiť na youtube kanál Louisa Rossmanna, ktorý tieto mimoriadne zariadenia opravuje a často musí hlavou krútiť nad kvalitami Apple dizajnu.

xhamsterr

« Odpověď #14 kdy: 17. 12. 2018, 17:22:17 »

Tak to urcite. Zrovna mi jeden takovy prisel do cesty.
Vzhledem k faktu, ze linux na desktopu maji tak dva ze sta tak to bylo docela stesti zes ho potkal ... vsat si sportku.