Ano, agentura si prekvapivo berie nejake peniaze. Mrzi to vacsinou len tych, co zavidia, alebo tych, co pracuju v jednej firme 20 rokov a uz zarabaju 1000 eur. Pracujem cez agentury uz viac ako 5 rokov a zatial som problem nemal. Treba si ale, samozrejme, dobre vybrat aj agenturu a neskusat malych 'podnikavych' agentov, co Vam dohodia pracu, nevyplatia dva mesiace a uz ich nenajdete (nastastie to nebola moja skusenost). Treba si tiez uvedomit, ze peniaze, ktore Vam agentura da, by ste vo vacsine firiem, kde by ste sa isli pytat na pracu, sam nedostali. Ta agentura totiz ma svoje meno, a preto firmy vedia, ze im zozenie kvalitneho cloveka. Dalej kvoli tomu, co tu bolo pisane. Dost personalistov ma totiz z tohoto tiez provizie. Mne napr. tiez vyhovuje aj to, ze si pracu nehladam sam. Mesiac dopredu mi povedia, aka je situacia, poprosia ma ci by som neprisiel vtedy a vtedy na pohovor a hotovo. V podstate si len na konci mesiaca zbalim veci a prenesiem ich inde. A co sa tyka ceny prace, ta sa da tiez pekne dohodnut. Ked napr agenture oznamite, ze Vam niekto ponukol viac, tak vacsinou ho prebiju aj za cenu ukratenia svojej provizie. Predsalen ked netecie, aspon kvapka. Kedysi ma hnevalo to, ze som nemohol rok pracovat vo firme, kde som bol s agenturou. Je to ale taktiez na dohode a ked ma v jednej firme chceli zobrat na TPP, agentura s tym nemala poblem. Casom som ale zistil (nastastie znova nie vlastna skusenost) ze v dost vela firmach ked z agentury prejdete priamo pod nich, mate radovo horsie podmienky ako v agenture (napr za den fakturovat max 8 hodin atd..) Mozem tiez porovnat jednu nadnarodnu velku agenturu, konkretne v rakusku, a slovenske agentury a na pocudovanie, ta rakuska je asi to najhorsie, co som zatial spoznal. Inak ale za mna spokojnost.