Přenos dat přes reverzní SSH tunel

martink

Přenos dat přes reverzní SSH tunel
« kdy: 04. 04. 2011, 19:21:54 »
Zdravím, potřeboval jsem kamarádovi odeslat poměrně větší soubor, tak jsem zvolil pro mě v tu dobu zdánlivě nejrychlejší řešení: vytvořil jsem si reverzní SSH tunel s VPS (nemám veřejnou IP), přesměroval jsem tam port 80 na kterým mam apache, soubor jsem umístil do document rootu na localhostu a kamarádovi poslal příslušnej link (http://server:8081/soubor). Příkaz jsem použil takovýhle:

Kód: [Vybrat]
ssh -R 80:localhost:8081 user@server
Jestli to chápu dobře, tak by se měl přesměrovat lokální port 80 na port 22 (SSH) a potom šifrovaně odesílat na port 22 serveru a potom zase lokálně na 8081?
Soubor má velikost 2,4 GB ale nakonec jsem odeslal něco přes 6 GB. Během přenosu jsem si prohlídl spojení pomocí tcptracku, ode mě bylo na server celkem 7 spojení (porty větší jak 30 000), všechny na port 22, ze serveru bylo spojení jen jedno (kamarád) portem 8081 - mohl bych kdyžtak doložit screen z tcptracku pokud by bylo třeba. Tak by mě jen zajímalo, proč se objem dat tolikrát zvětšil. Je to šifrováním nebo ještě něčím jiným? Díky

martink

Re: Přenos dat přes reverzní SSH tunel
« Odpověď #1 kdy: 04. 04. 2011, 23:23:25 »
Tak to pravděpodobně nebylo samotným přenosem toho souboru, i když už ten soubor nestahuje, tak furt se mi tam objevujou nějaký nový připojení, který mi vytěžujou upload a nedaří se mi zjistit, co by to mohlo dělat.

nou

« Odpověď #2 kdy: 05. 04. 2011, 09:29:13 »
sudo netstat -pa --inet

alfi

• 339
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 05. 04. 2011, 09:39:51 »
nebo jnettop.. a nebo log toho apache :-)

martink

« Odpověď #4 kdy: 05. 04. 2011, 16:00:07 »
Díky, bohužel jsem neměl možnost to zkusit, vyřešil to až druhej restart, ale každopádně díky.