Náhrada za FTP - prístup programátorov na server?

Re:Náhrada za FTP - prístup programátorov na server?
« Odpověď #45 kdy: 02. 12. 2018, 13:18:40 »
Ďakujem za vyčerpávajúcu diskusiu a podnety.

Nasadíme GIT. Aspoň vyriešime dve veci naraz - verzovanie aj bezpečnosť. Jeden externista to tiež odporúčal.

Podla informácii to vyzerá že by mala byť jasná voľba umiestniť Wordpress na Github/lab. (samozrejme bez obrázkov a zákazníckych dat. Ja mám však rád veci pod svojou strechou (prevádzkujeme vlastný firemný nextcloud ...).

Mám sa púšťať do spojazdnenia gitu + súvisiacich nástrojov na vlastnom serveri alebo je to fakt náročné a radšej zvoliť Github/älab?

Kit

« Odpověď #46 kdy: 02. 12. 2018, 13:35:48 »
Mám sa púšťať do spojazdnenia gitu + súvisiacich nástrojov na vlastnom serveri alebo je to fakt náročné a radšej zvoliť Github/älab?

Zprovoznění samotného Gitu je poměrně snadné, ale vyladit související nástroje do podoby GitHubu/GitLabu je už o dost obtížnější. Doporučil bych využití cloudu - je to už pro vývojáře nachystané a získáš tam dobré návyky.

« Odpověď #47 kdy: 02. 12. 2018, 14:12:00 »
Prestoze neni nikterak tezke rozjet gitlab na svem tak bych jednoznacne doporucil v tomhle pripade pouzit sluzby.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #48 kdy: 02. 12. 2018, 14:50:12 »
Upresnenie:

Mame testovací a produkčný eshop. Samozrejme na testovacom eshope niesú žiadne firemné ani zákaznícke dáta a externisti majú prístup na testovací server, kde prebieha vývoj.
Otestované a finálne moduly/súbory si na produkčný eshop nasadzujem sám. Prístup mám cez SSH a SSHFS. (SSHFS nikto nechcel)

« Odpověď #49 kdy: 02. 12. 2018, 15:24:37 »
Ok takže ten Github/lab.

Jedna vec mi ale stále nieje jasná.

Teraz to máme tak ze programator nieco spravi a nahraje to na testovaciu verziu eshopu. A tam ci hneď môže pozrieť ako to vyzerá na desktope, v mobile. alebo či sa to správa tak ako chcel.

Get to bude na externom gite ako budem na tetovací eshop nahrávať zmenené/nové súbory? (cez rsync - ten sa vie prihlásiť na github/lab?)

Czsgv

« Odpověď #50 kdy: 02. 12. 2018, 15:50:27 »
Ok takže ten Github/lab.

Teraz to máme tak ze programator nieco spravi a nahraje to na testovaciu verziu eshopu. A tam ci hneď môže pozrieť ako to vyzerá na desktope, v mobile. alebo či sa to správa tak ako chcel.

Get to bude na externom gite ako budem na tetovací eshop nahrávať zmenené/nové súbory? (cez rsync - ten sa vie prihlásiť na github/lab?)
U mna mam post-commit hook na svojom serveri. Ak mas nieco hostovane ako gitlab, tak ti hook moze spravit callback na testovaci server, ktory spravi checkout novej verzie.

j

« Odpověď #51 kdy: 02. 12. 2018, 16:39:22 »
navrhovat WebDAV jako nahratu za FTP muze jen takovy odborni jako ty
Jenom trollíte, nebo máte něco konkrétního, co WebDAV neumí řešit a FTP ano? Víte, on WebDAV přímo vznikl pro autory webů, dokonce to má i v názvu. Vznikl tedy přesně pro potřeby toho, co Tomas Lehocky řeší.
Zas blabolis jirsaku o vecech o kterych vis lautrhovno? Tahle sracka nikdy nefunovala a nikdy fungovat nebude a ani nemuze. To uz je lepsi napad si po netu pripojit sambu.

Vilith

• 662
    • Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 02. 12. 2018, 17:23:04 »
A jak ma, prosim, treti strana spravovat data na produkcnim serveru?
Tim, ze vytvori Pull request a ten je pak schvalen (projdou automatizovane testy, nekdo to otestuje manualne a pak to nekdo schvali) nacez CI nasadi program do produkcniho prostredi.

A to ma byt nahrada za proste FTP?

Taky odbornik?

Lol Phirae

« Odpověď #53 kdy: 02. 12. 2018, 21:58:44 »
Ok takže ten Github/lab.

U mna mam post-commit hook na svojom serveri. Ak mas nieco hostovane ako gitlab, tak ti hook moze spravit callback na testovaci server, ktory spravi checkout novej verzie.

To jsme ten workflow ale zjednodušili, co?  ;D ;D ;D