Vhodný výběr monitoru (šetrného k očím)

Tely

Vhodný výběr monitoru (šetrného k očím)
« kdy: 17. 11. 2018, 14:12:35 »
Ahojte.
Sháním monitor na práci (ne více než 4-5hodinovou/den) a zábavu.
Doporučili byste mi tento? Mám ho vyhlédnutý a připadá mi jako nejlepší a hlavně šetrný k očím, na čemž si zakládám:

https://www.czc.cz/benq-gw2470h-led-monitor-24/177976/produkt

Díky

anonym

Re:Vhodný výběr monitoru (šetrného k očím)
« Odpověď #1 kdy: 17. 11. 2018, 14:42:06 »
Já tak střelím od boku, že u monitoru šetrného pro uči (a mozek) je dobré vyhodit do koše staré jenom-fullhd monitory a přejít na pořádnější 4k rozlišení. Ono přecejen čumět 8 hodin denně na kostičkovaný text asi není úplně člověku přirozené.

zdenek henek nereg.

« Odpověď #2 kdy: 17. 11. 2018, 15:03:00 »
Ahojte.
Sháním monitor na práci (ne více než 4-5hodinovou/den) a zábavu.
Doporučili byste mi tento? Mám ho vyhlédnutý a připadá mi jako nejlepší a hlavně šetrný k očím, na čemž si zakládám:

https://www.czc.cz/benq-gw2470h-led-monitor-24/177976/produkt

Díky

Zalezi, co potrebujes delat. Pokud jsi ochotny zaplatit trochu vic, tak se podivej na Dell Ultrasharp 25"
ma 2560x1440. Na praci mnohem lepsi nez FullHD. Obzvlast, jestli pouzivas nejake IDE ...

Tely

« Odpověď #3 kdy: 17. 11. 2018, 15:44:59 »
Dělám v Eaglu či Matlabu a simulátoru el. obvodů. Jinak Word atd...

Tely

« Odpověď #4 kdy: 17. 11. 2018, 15:48:31 »
Nemohu si dovolit tak drahý monitor. Vybírám mezi BenQ, jsou šetrné k očím a stojí i do 3tis.

Tely

« Odpověď #5 kdy: 17. 11. 2018, 15:55:49 »
Doporučili byste mi BenW GW2470H, anebo ještě lépe GW2480 s IPS?
Nejsou dobré?

BN96

« Odpověď #6 kdy: 17. 11. 2018, 16:48:18 »
Uprimne znacka BenQ je low end a proto to tady moc lidi mit nebude. To je tak akorat pro skoly kde na to kouknes hodinu a hotovo. Koukni diskuzi - samy ghosting a labilni stojan s absenci vyskoveho polohovani. To by u mne byl showstop resp. vyhozne penize.

franta PH

« Odpověď #7 kdy: 17. 11. 2018, 17:23:05 »
Za mne jednoznačně a mnoha dalšími lidmi ověřený Dell U2412M. Nový zhruba 5000 (záruka 3R), repasovaný s roční nebo dvouletou zárukou 3000. Pracují u něho 8 hodin/den kluci na konstrukci a jsou spokojeni.

k3dAR

• 3 046
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 17. 11. 2018, 17:31:59 »
Za mne jednoznačně a mnoha dalšími lidmi ověřený Dell U2412M. Nový zhruba 5000 (záruka 3R), repasovaný s roční nebo dvouletou zárukou 3000. Pracují u něho 8 hodin/den kluci na konstrukci a jsou spokojeni.
souhlas, mam uz nejakej rok 2 repasy a vybornej monitor...

qwertz

« Odpověď #9 kdy: 17. 11. 2018, 17:45:12 »
Chcete monitor šetrný ke zraku? Kupte si 4K rozlišení. Pro práci s textem je to fakt znát.

noname2

« Odpověď #10 kdy: 17. 11. 2018, 18:03:02 »
Nemohu si dovolit tak drahý monitor. Vybírám mezi BenQ, jsou šetrné k očím a stojí i do 3tis.

Jak vies ze su setrne k ocim?  ;D ;D Asi si naletel na marketing.

Tieto lacne(levne) monitory su vsetky velmi podobne. Je to asi jedno ci si kupis Dell, Lenovo, Acer, Benq. Nieco drahsie ma podla mojich znalosti vyznam iba keby chces polohovatelnost (hlavne na vysku). To efektivne vyriesi par krabic pod monitorom  ;D . Ten low blue light alebo jak sa to nazyva je cisty marketing. To si dokazes spravit na hocijakom inom monitore, ked nastavis warm rezim, alebo znizis manualne mnozstvo modrej v nastaveni white point. Keby sa to neda v menu monitora nastavit.
Mozes si znizit jas ak chces setrit oci. Casto su monitory nastavene na maximalny jas default.

noname2

« Odpověď #11 kdy: 17. 11. 2018, 19:00:07 »
Tie Dell monitory su celkom kvalitne. V praci sme ich mali stovky a vobec sa nekazili. Boli to Pckove monitory.
Pravdepodobne maju kvalitne psu dosky (lepsie kondiky).
S lacnymi znackami nemam velmi skusenosti.

Klidne zober toto:
https://www.czc.cz/acer-sa240ybid-led-monitor-24/213709/produkt

Ked chces mat kvalitnejsie pismena tak displej s vyssim dpi. Nejake 4K na malej uhlopriecke.

noname2

« Odpověď #12 kdy: 17. 11. 2018, 19:02:42 »

Jak vies ze su setrne k ocim?  ;D ;D Asi si naletel na marketing.

Tieto lacne(levne) monitory su vsetky velmi podobne. Je to asi jedno ci si kupis Dell, Lenovo, Acer, Benq. Nieco drahsie ma podla mojich znalosti vyznam iba keby chces polohovatelnost (hlavne na vysku). To efektivne vyriesi par krabic pod monitorom  ;D . Ten low blue light alebo jak sa to nazyva je cisty marketing. To si dokazes spravit na hocijakom inom monitore, ked nastavis warm rezim, alebo znizis manualne mnozstvo modrej v nastaveni white point. Keby sa to neda v menu monitora nastavit.
Mozes si znizit jas ak chces setrit oci. Casto su monitory nastavene na maximalny jas default.
Keby sa to neda v menu monitora nastavit, mozes teplotu nastavit cez program, napr. flux.

zdenek henek nereg.

« Odpověď #13 kdy: 17. 11. 2018, 19:10:43 »

Kdybys netusil, kde se daji ty repasy sehnat, tak to zkus treba tady
https://www.levne-notebooky-pc.cz/lcd-monitory/lcd-24

Nebo treba tady https://www.importpc.cz/lcd-monitory.html

Zaruka se da za par stovek prodlouzit na dva roky, pokud je v zakladu jen 12 mesicu. Urcite vybirej mezi IPS a zvaz jestli bys trochu neprihodil a nekoupil aspon 1920x 1200.

Nezapomen, ze kdyz nekdo neco slibi, ze ten monitor ma, tak to jeste nemusi byt vubec pravda. Resp. muze tam neco byt, ale nemusi to byt zrovna tak jak bys ocekaval. Pokud se nakonec rozhodnes pro nejaky levny novy, tak si ho aspon vyzkousej.

franta PH

« Odpověď #14 kdy: 17. 11. 2018, 22:25:34 »
Tak napřímo reklamu, to snad ne !!! Když si zadá vyhledat na heureka.cz, tak mu to najde ještě levněji a recenze na jednotlivé obchody si také najde.