Výkonný a přenosný notebook: Dell nebo Lenovo?

Thomas

Výkonný a přenosný notebook: Dell nebo Lenovo?
« kdy: 15. 11. 2018, 20:46:55 »
Caute, chystam kupu notebooku, a mam vyhliadnute tieto kusky:

• Dell (XPS 15 9570 alebo Pecision 5530)
  • Lenovo Thinkpad (X1 Extreme alebo P1)

Do zatvorky som uviedol 2 modely pri kazdej znacke, vzhladovo sa jedna o totozne modely, len umoznuju nakonfigurovat o trosku silnejsie CPU. Co by ste brali na mojom miesto? Ma niektory z tychto notebookov predpoklad pre lepsiu kompatibilitu s linuxom? Dik
« Poslední změna: 15. 11. 2018, 23:11:34 od Petr Krčmář »

Effe

Re:Vykonny a prenosny notebook Dell alebo Lenovo?
« Odpověď #1 kdy: 15. 11. 2018, 21:06:06 »
No pokiaľ ti ide o lepšiu kompatibilitu s Linuxom, tak ber Dell. Dell XPS sa aj oficiálne predáva s Ubuntu.

Thomas

Re:Vykonny a prenosny notebook Dell alebo Lenovo?
« Odpověď #2 kdy: 15. 11. 2018, 21:13:52 »
No pokiaľ ti ide o lepšiu kompatibilitu s Linuxom, tak ber Dell. Dell XPS sa aj oficiálne predáva s Ubuntu.

Predava, ale len menej vykonna 13 :) V 15 je nvidia ako aj v thinkpade bezproblemovy chod nebude asi ani na jednom. Ale tiez som viac nakloneny k Dellu uz len kvoli nizsej cene.

Majlo

Re:Výkonný a přenosný notebook: Dell nebo Lenovo?
« Odpověď #3 kdy: 16. 11. 2018, 18:34:17 »
Jediny kvalitny a vykonny laptop je MB Pro! Neviem kedy to ludia tu na fore konecne pochopia ...

« Odpověď #4 kdy: 16. 11. 2018, 19:14:42 »
Vem XPSko.

xffefef

« Odpověď #5 kdy: 16. 11. 2018, 19:19:07 »
Rozhodně lenovo. Kdo by chtěl používat notebook víc než dva roky?:

Thomas

« Odpověď #6 kdy: 16. 11. 2018, 21:31:26 »
Rozhodně lenovo. Kdo by chtěl používat notebook víc než dva roky?:

Mozem sa spytat aky tam je suvis s monitorom? Nech by som kupil cokolvek, tak budem kupovat novy az ked masina nebude stihat

Lol Phirae

« Odpověď #7 kdy: 17. 11. 2018, 00:21:34 »
Mozem sa spytat aky tam je suvis s monitorom?

He?  :o ??? ::) Nevim, co tam v Horních Uhrách takhle na víkend hulíte, ale slovo "monitor" jsi jako první v celé diskusi  použil ty.

Thomas

« Odpověď #8 kdy: 17. 11. 2018, 09:32:03 »

He?  :o ??? ::) Nevim, co tam v Horních Uhrách takhle na víkend hulíte, ale slovo "monitor" jsi jako první v celé diskusi  použil ty.

.. s lenovom  malo byt :)

sorry riesil som este nieco ine pri odpisovani a domotal sa

Lol Phirae

« Odpověď #9 kdy: 17. 11. 2018, 09:55:28 »

.. s lenovom  malo byt :)

sorry riesil som este nieco ine pri odpisovani a domotal sa

Potkají se dva kamarádi:
> Jak se Ti vede?
>> Ale, budu se rozvádět.
> A proč, prosím tě?
>> Ale, ráno u snídaně jsem se přeřekl..
> ??!!
>> Chtěl jsem říct "Miláčku, mohla bys mi, prosím Tě, uvařit kávu?" a místo toho jsem řek "Ty krávo stará, posralas mi celej život."

wsh

« Odpověď #10 kdy: 19. 11. 2018, 16:23:36 »
Lenovo nedoporučuju, mají příšerný servis. V ceně je NBD záruka, která v praxi vypadá tak, že na rozbitý větráček (znemožňující zapnutí notebooku) čekáte týden. Oficiální stanovisko Lenovo:

"mrzí nás problém s dodáním dílu, nicméně jedná se o záruku Onsite s NBD response, nikoliv fix. Dle Vašeho popisu bude reklamace řešena na místě, tedy formou onsite, proto zde není důvod pro vracení peněz za onsite záruku."

TamTelefonistaWeigel

« Odpověď #11 kdy: 19. 11. 2018, 18:53:25 »
Mám druhý Lenovo Thinkpad v řadě. Obě jsou řady L (tzn. levná pracovní řada).
A už to nechci. U žádné značky (ani levných) jsem nezažil takové problémy s ovladači jako s oběma těmito notebooky.
Nevím, nakolik jsou ty problémy platné i pro jiné řady.

Thomas

« Odpověď #12 kdy: 19. 11. 2018, 19:04:45 »
Nakoniec som kupil precision 5530 a vrelo odporucam! Aj na linuxe zatial vsetko funguje. Sem tam ma sice odpaja z wifi a ma problem sa pripojit ale ta wifi neni velmi silna, tak moze to byt aj tym. Musim este pogooglit.

Petr

« Odpověď #13 kdy: 21. 11. 2018, 10:19:32 »
Mel jsem Lenovo yoga 920 za 2500€, prestal fungovat zvuk do repracku a opravovali to na 2x. Pri posledni oprave rozbili power LED. Celkem jsem byl bez notebooku vic jak 3 mesice, coz je pri porizovaci cene a amortizaci celkem dost penez. Linux vice mene v pohode, i pero fungovalo, jen ovladani nabiti baterie a automaticke otaceni displaye ne.
Ted mam Dell XPS 13, sice to neni 2in1 ale cena 1300€ s predinstalovanym ubuntu. Vsechno klape jak ma, mohu jen doporucit.

Rhinox

« Odpověď #14 kdy: 21. 11. 2018, 14:54:24 »
Rozdil mezi Dell a Lenovo je v tom, ze zatim co Dell je spis zameren na profi-notebooky (a skusenosti z tohodle segmentu castecne prenasi do konzumnich vyrobku), Lenovo je spis zamereno na levnej konzum (a nedostatky z teto oblasti bohuzel prenasi taky do svych radoby-profi vyrobku).

Za starejch dobrejch casu kdy thinkpady delalo jeste IBM, nebylo snad lepsich stroju. Jenze co to koupilo Lenovo, kvalita sla priserne dolu. Dnes bych Lenovo nikomu nedoporucil...