Notebook 2018 s velkým enterem (dvouřádkový enter)

Majkl

Re:Notebook 2018 s velkým enterem (dvouřádkový enter)
« Odpověď #30 kdy: 15. 11. 2018, 00:57:08 »
Kup si bazar / repas, přesně dle požadavků, pokud už na tom trváš a nehodláš o tom diskutovat...
V čem je tedy problém?

xhamsterr

« Odpověď #31 kdy: 15. 11. 2018, 07:43:40 »
xffefef
Citace
Opravdu by nás zajímalo, co je to za práci že si žádá dvouřádkový enter

Celý den komunikuji a rychlost je rozhodující. Nevím, jestli Vám něco říká předmět "počítačové zpracování textu" nebo jen "zpracování textu", ake pokud někdo prošel tímto předmětem, pak mu to asi nemusím vysvětlovat.

Malíček má všeobecně tendenci sahat do vyšších pater enteru, protože je na to zvyklý v kombinaci "enter" + "delete". Při psaní všemi deseti není ani tak důležité, kolik chyb během psaní uděláte, ale jak rychle jsou Vaše ruce schopné tyto chyby opravit ...
Neslysel jsem ze by si nekdo misto placateho enteru mackal jinou klavesu. To bych videl spis na neco z jedlickova ustavu.

A pak u psani vsema deseti tvrdit ze nezalezi na chybach ale jak je rychle opravis ... no mozna lepsi je ty chyby nedelat, ale opet, to je asi tvoje tema chromych rukou.

honzikk

« Odpověď #32 kdy: 15. 11. 2018, 08:05:24 »
Kup si bazar / repas, přesně dle požadavků, pokud už na tom trváš a nehodláš o tom diskutovat...
V čem je tedy problém?
Tak at vezme usky entr a nemusi resit vubec nic ... .

atapol

« Odpověď #33 kdy: 15. 11. 2018, 10:13:19 »
Kolik let jste trávil s předmětem "zpracování textu", kolik rychlostních soutěžích jste vyhrál?
Jeden rok a jednu soutěž. Tehdy ještě na mechanickém psacím stroji Consul. Ten člověka naučí chyby nedělat, resp. 2 na stránku jsou ok. A místo enteru měl páku nalevo 8) Na svou dobu měl i vychytávku v podobě klávesy backspace ! Jo ještě na vojně jsem obsluhoval dálnopis D302 jestli se to počítá..

Na stole mám tři notebooky a bohužel nemám místo pro externí klávesnici.

To už ani nevím jestli na to mám reagovat nebo ne. Člověk co se živí psaním a nemá tu nejlepší externí klávesnici jaká se dá sehnat je k pláči. Navíc z absurdního důvodu nedostatku místa na stole. Já vím, stoly jsou nedostatkové zboží a už čtvrt století se nevyrábějí a je problém nějaký sehnat že ?

JarKd

« Odpověď #34 kdy: 15. 11. 2018, 10:46:35 »
Dobrý den,

opravdu nemám schopnost vysvětlit všechny argumenty, které mě vedou k tomu používat velký dvouřádkový enter.

Proto prosím všechny, co rádi uráží lidi, aby zde už toto vlákno nespamovali.

Co se týče repasu, snad už jsem to vysvětlil v předchozích vláknech, jde mi o nový notebook.

Nechápu, co je tam tom tak složitého nespamovat vlákno, ve kterém nemám co nabídnout. Já zde nemůžu vyjmenovat všechny argumenty, proč nepoužívám externí klávesnici (málo místa na mém stole, málo místa na pracovním stole, málo místa u klienta, málo místa v letadle, málo místa kdekoliv, kde pracuji, atd.). Tohle není vlákno o tom, jak si vzpomenout na všechny argumenty, proč prostě používám takový enter jaký používám a proč nepoužívám eterní klávesnici. Je to o tom, zda má někdo informaci, jestli existuje nějaká řada notebooků (2018), které mají velký dvouřádkový neúzký enter. Ano, nejsem schopen projít všechny showroomy, a na e-shopech jsou zastaralá fota a prodejci neví, co je uvnitř krabice, proto zkouším i tuto formu.

Prosím nechovejte se jak id..ti, nespamujte toto vlákno, ve kterém nemáte co nabídnout, já nechci diskutovat o tom, proč vy používáte úzký enter, vaše smutné životy jsou mi ukradené ...

Děkuji všem ostatním.

Lol Phirae

« Odpověď #35 kdy: 15. 11. 2018, 11:41:54 »
Nech si transplantovat ruku místo pařátu...  ::)

M.K.

« Odpověď #36 kdy: 15. 11. 2018, 12:04:20 »
Mam pro vas spatnou spravu. Nove notasy se s L-bigass nebo alespon sirokym ISO enterem proste nedelaji. Posledni mohykani byli Sony Vaio nebo starsi Fujitsu Siemens, protoze v asii byl tenhle layout vcelku popularni. Dnes je uz vsechno jinak a bud si zvyknete na uzky vysoky enter nebo americky rovny.

Samozrejme u externich klavesnic je nabidka siroka.

Majkl

« Odpověď #37 kdy: 15. 11. 2018, 12:21:58 »
V tom případě to asi můžeme uzavřít (pokud náhodou nikdo neobjeví nějaký raritní model) - tazatel poptává něco, co se již nevyrábí, repas nechce a externí klávesnici použít nechce / nemůže. Pokud dnes na nějaké notebooku enter dvouřádkový, je holt pro něj příliš úzký.

M.K.

« Odpověď #38 kdy: 15. 11. 2018, 13:56:01 »
Jedno reseni tady je. Koupit Lenovo ThikPad Pxx s americkou klavesnici, protoze tam vymena kloboucku klaves nejjednodussi. A pak 3D printnout L-enter o velikosti americkeho enteru + [\|] klavesy spolu. Pak softverove premapovat v OS [\|] klavesu taky na enter. [\|] pak namapovant na nejaky nepouzivany klaves jako napr. [PrtScr].

Petr

« Odpověď #39 kdy: 15. 11. 2018, 14:34:48 »
Kolik let jste trávil s předmětem "zpracování textu", kolik rychlostních soutěžích jste vyhrál?
Jeden rok a jednu soutěž. Tehdy ještě na mechanickém psacím stroji Consul. Ten člověka naučí chyby nedělat, resp. 2 na stránku jsou ok. A místo enteru měl páku nalevo 8) Na svou dobu měl i vychytávku v podobě klávesy backspace ! Jo ještě na vojně jsem obsluhoval dálnopis D302 jestli se to počítá..

Na stole mám tři notebooky a bohužel nemám místo pro externí klávesnici.

To už ani nevím jestli na to mám reagovat nebo ne. Člověk co se živí psaním a nemá tu nejlepší externí klávesnici jaká se dá sehnat je k pláči. Navíc z absurdního důvodu nedostatku místa na stole. Já vím, stoly jsou nedostatkové zboží a už čtvrt století se nevyrábějí a je problém nějaký sehnat že ?
Tvoje troli blitky nikoho nezajimaji.

k3dAR

• 3 193
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 15. 11. 2018, 15:22:52 »
Thinkpad T480 s CZ klavesnici vidim dvojradkovej enter ~velikosti mam na T420s ;-)
https://diit.cz/clanek/recenze-lenovo-thinkpad-t480-pracant-pro-rok-2018

agent

« Odpověď #41 kdy: 15. 11. 2018, 15:32:31 »
Taková mám na mém HP Probooku taky - ale pro tazatele je prý moc úzký  ;D

Jinak musím říct že klávesnice na mém novém Probooku 470G5 není nic moc - je hrozně plochá a nízkozdvihová a chybí jí větší mezera mezi textovým a numerickým blokem - nedokážu např. najít po hmatu klávesu delete nebo backspace (což jsem na starém Probooku 450G1 dokázal).

Lol Phirae

« Odpověď #42 kdy: 15. 11. 2018, 15:42:28 »
pro tazatele je prý moc úzký  ;D

GOTO  ;D ::)

bq

« Odpověď #43 kdy: 15. 11. 2018, 16:25:32 »
Je to jedno ktory, pomoze toto
https://www.youtube.com/watch?v=kjEAZbh1pcI

JarKd

« Odpověď #44 kdy: 15. 11. 2018, 18:54:19 »
Lol Phirae
Citace
Nech si transplantovat ruku místo pařátu...

Můžu mít malý dotaz, čemu přesně v těchto větách nerozumíte:

Citace
- Proto prosím všechny, co rádi uráží lidi, aby zde už toto vlákno nespamovali.
 - Prosím nechovejte se jak id..ti, nespamujte toto vlákno, ve kterém nemáte co nabídnout, já nechci diskutovat o tom, proč vy používáte úzký enter, vaše smutné životy jsou mi ukradené ...

M.K.
Citace
Jedno reseni tady je. Koupit Lenovo ThikPad Pxx s americkou klavesnici, protoze tam vymena kloboucku klaves nejjednodussi. A pak 3D printnout L-enter o velikosti americkeho enteru + [\|] klavesy spolu. Pak softverove premapovat v OS [\|] klavesu taky na enter. [\|] pak namapovant na nejaky nepouzivany klaves jako napr.

Zní to legračně, ale už jsem podobnou věc zkoumal, na modelu: Levono IdeaPad 720 je zajímavé propojení těchto kláves, připadá mi to, jako by ten notebook na takovou možnost byl připraven (viz foto), ale nikde jsem nenašel žádné informace

k3dAR
Thinkpad T480 s CZ klavesnici vidim dvojradkovej enter ~velikosti mam na T420s ;-)
Díky za info, zkusím prozkoumat, zatím na všech "aktuálních" screenshotech vidím jednořádkový enter:

bq
Citace
Je to jedno ktory, pomoze toto
Bohužel, ať koukám jak koukám, pořád je to i přes svou velikost externí klávesa :-)