Možná,že si myslej že jejich přepálená sektora se ji odráží od tvé paraboly zpět,ale jejich tx se ti maximálně odrazí do zářiče.ne zpět k nim. 
Ale tohle by mohl být hřebík na hlavičku!
Na jednotlivém klientovi snížit vysílaný výkon jde určitě snadno. Ale na AP je to asi "trochu problém" :-(
Pokud by se stalo, že na klientu v RX směru je hodně chyb, download nesmyslně pomalý a nestabilní, mohlo by to být projevem příliš vysoké přijímané úrovně = na straně AP sektor nakrmený vysokým výkonem a na straně klienta hodně zisková anténa, na relativně krátkou vzdálenost. Takovou situaci jsem s 24dB parabolami zažil, snadno jsem ji vyřešil snížením vysílané úrovně na obou stranách - ovšem jednalo se o point-to-point pojítko. Pokud nelze na AP snížit výkon do sektorové antény (protože by se zhoršil dosah ke klientům na větších vzdálenostech), je to asi problém.
A pokud přebuzený klient handshakuje na zbytečně nízkou rychlost a ještě má třeba průměrně mizernou statistiku CCQ (procento retransmisí), tak je pravda, že užírá ostatním klientům zbytečně mnoho času v rádiovém kanálu.
=> možná je na tom šprochu od providera zrnko pravdy v tom smyslu, že třeba 1st-level support nešikovně parafrázoval ústní vyjádření staršího technika apod.
Prakticky mi vrtá hlavou, v čem přesně spočívá problém s přebuzením klienta - když plným výkonem se vysílají prakticky jenom beacony, vysílaná úroveň payloadu se per client dynamicky automaticky dolaďuje (nastavený výkon zřejmě představuje strop). No možná na těch beaconech záleží "navázání" = ustavení parametrů modulace, a rázem je problém...
Jinak (off topic) mám delší dobu pocit, že běžné outdoorové schéma "sektor na AP proti parabolám na klientech" je problém v tom smyslu, že se ostře směroví klienti pořádně nevidí navzájem, takže klasická 802.11 CSMA-CA nebude v uplink směru fungovat správně... Hidden node problem. Je to zřejmě jeden z motivů pro použití TDMA.