Tak ja som asi definicia lopaty. Mam 35 a kodim po firmach full time uz cez 10 rokov. Poslednych 3-4 roky som si to ale trochu spestril. Kazdy rok totiz striedam inu firmu, a tak sa mi nestihne nic zunovat

Pri vyjednavani mzdy pouzivam takzvany 'salamisticky' pristup. Pridem na pohovor, kde na mna vybafnu furu technologii. Kazdy rok vide nieco nove, o com neviem nic. Ja im na to poviem, ze to neviem, ale viem sa to doucit, ak potrebuju. Zabijem svoj rate a hotovo. A asi je to naozaj o tych skusenostiach, lebo zatial moc ludi nezjednavalo.. Ak sa im nepacilo, na druhy den bol dalsi pohovor. Prvych 7 rokov som bol v jednej firme ako zamestnanec, a musim povedat= bola to najvacsia chyba v zivote. Myslim teda z pohladu skusenosti a prace. Odvtedy 3 dalsie firmy (jedna bola 2x po pauze v inej, na vyziadanie) a nemam problem.
PS: Teda neviem ako vy, ale ja som pracoval v tychto 4 firmach + som bol na pohovore v mnohych dalsich, ale open space je vsade. Niekde vacsi (napr teraz asi 40 ludi), a niekde mensi (4-5 ludi). A nemozem povedat, ze by to bolo kriterium na kvalitu firmy. Aj ked, jasne, mat vlastny kancel je omnoho lepsie..
Lopata