Jak uložit webovou stránku do ePub/mobi

Reni

Jak uložit webovou stránku do ePub/mobi
« kdy: 06. 11. 2018, 10:47:00 »
Jak uložit webovou stránku do ePub/mobi? Všude vidím jen on-line řešení, ve kterých musím poskytovat data třetím stranám. Je mi jedno v jakém prohlížeči či OS to bude....

D.A. Tiger

• 486
  • Tygr, který žere tučňáka ;-)
    • Zobrazit profil
Re:Jak uložit webovou stránku do ePub/mobi
« Odpověď #1 kdy: 06. 11. 2018, 11:01:49 »
Chybi tu naznak v jakem systemu. Najdete tu uzivatele Linuxu, Windows, Mac Os a v kazdem systemu bude postup patrne trochu jiny.

Tak treba v Linuxu by to slo treba takto : https://stackoverflow.com/questions/21626219/convert-html-files-to-epub-files-programmatically-command-line-ubuntu

Reni

« Odpověď #2 kdy: 06. 11. 2018, 11:44:28 »
Bohužel toto řešení pro mě není funkční, jelikož stránku kterou potřebuji převést, nelze korektně uložit do html. Potřebovala bych něco, jako jsou virtuální tiskárny pro pdf...

ByCzech

• 1 865
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 06. 11. 2018, 12:15:09 »
Bohužel toto řešení pro mě není funkční, jelikož stránku kterou potřebuji převést, nelze korektně uložit do html. Potřebovala bych něco, jako jsou virtuální tiskárny pro pdf...

Tak jestli by nebylo řešení uložit do PDF a pak konverze do cílového formátu...

agent

« Odpověď #4 kdy: 06. 11. 2018, 13:14:39 »
Pokud to nejde uložit v HTML (nevím tedy proč), bude asi problém to uložit i v ePub - tam je vzhled na HTML/CSS formátu založený.

Reni

« Odpověď #5 kdy: 06. 11. 2018, 14:15:06 »
Pokud to nejde uložit v HTML (nevím tedy proč), bude asi problém to uložit i v ePub - tam je vzhled na HTML/CSS formátu založený.

Stránky ze kterých chci tisknout, mají definován styl pro tisk (nechci aby v tom tisknutém dokumentu byly rámy, tlačítka apod...). Když si stránku prostě uložím do html, tak tam tohle všechno zůstane (a s tím si přeci nebudu výrábět ten ebook...).

Honza

« Odpověď #6 kdy: 06. 11. 2018, 15:06:11 »
Pokud máš Kindle, mohlo by pomoct rozšíření Push to Kindle pro Chrome:https://chrome.google.com/webstore/detail/push-to-kindle/pnaiinchjaonopoejhknmgjingcnaloc?hl=en