Ahojte,
rozhodujem sa medzi Thinkpad X1 Extreme a Thinkpad P1 ... obe v rovnakej konfiguracii i7 8850H, 16GB, 512GB, FHD ... po kupe tam hned planujem supnut linux. Oplati sa trocha priplatit za P1? Je tam rozdiel v GPU, X1 ma Nvidiu GeForce 1050 a P1 ma Nvidia Quadro P2000. Hry nehram, podstatnejsie je, aby mi to GPU nekomplikovalo zivot na linuxe. (Viem ze pri instalacii ovladacov na nvidiu si uzijem svoje, rozhodujem sa preto medzi mensim zlom
Co poviete?
Hlavne si over, ze kdyz tu externi grafiku vypnes a budes pouzivat jen integrovanou, ze budes moct pripojit externi monitor/monitory. Nevim jak ted, ale Thinkpad W530 ma fyzicky porty jen na dedikovane graficke karte a neni mozne pripojit externi monitor pokud je dedikovana graficka karta vypnuta. Toto by me vzivote nenapadlo ...
Pak muzes tu grafiku vypnout a jet na integrovane, pokud se s nv zase neco posere.
Jinak bych asi vybiral podle tloustky. Cim vetsi tloustka tim vetsi sance, ze kdyz to poradne zatizis, tak to cele pujde uchladit a nebude ti to umele omezovat vykon procesoru, aby to slo uchladit.
Rozmery su u oboch notasoch identicke, aj cela konstrukcia. Rozdiel je fakt len v moznosti rozdielnych konfiguracii (napr. u P1 je moznost zvolit Xeon, u X1 asi nie, atd.).
Ja som ani netusil ze ide vypnut externu grafiku. Co som cital na forach tak vacsinou musia vypnut integrovanu pretoze hybridny mod blbne.
Oprvdu je stejna i vyska notebooku u obou?
Thinkpad W530 ma v biosu tri moznosti jen integrovana, jen dedikovana a optimus
Optimus mi nefunguje, integrovanou nemuzu pouzivat, protoze mam externi monitory.
muj plan byl vypnout to dedikovanou a pouzivat interni, protoze nehraju hry, tak by mi to stacilo, ale bohuzel to neslo
docela se to tady rozebiralo driv, prohledej si forum