Napíšu z vlastní zkušenosti. Úplně na začátku jsem začínal programovat s PHP, to mi bylo tuším tehdy 16 let. Kdy jsem tvořil první vlastní weby. Mezitím jsem programoval i něco v Pythonu, většinou scrapování webových stránek. Také i když jsem programoval v Pythonu, tak jsem si našel brigádně práci v PHP a zažil jsem takové kolegy, který netušili nic o Gitu a musel jsem posílat PHP kódy přes email a to bylo před rokem zpět! Naštěstí jsem kolegy naučil pracovat s Gitem, tak aspoň něco pozitivního. Ale i přesto vůbec se mi s nimi dobře nepracovalo, byli zahledění sami do sebe, jako kdyby všechno věděli nejlépe a taky dostal jsem zadání, které vždycky po dodání ještě projektový manažer překroutil 3x a sám si to zadání nezapsal, aby věděl o čem jsme se před týdnem bavili. To mi přetekla trpělivost a úplně jsem zanevřel od PHP.
Možná mám jen zkušenost se špatnou firmou. Ale od té doby, co jsem v jiné firmě a dělám Angular, tak jsem si dost platově povýšil a kolegové jsou supr i ti co dělají v Java, Pythonu nebo v Céčku, prostě skvělý pokec a docela dost rádi se dělí o zkušenosti. Možná jsem narazil jen na lepší firmu, ale celkově se mi pracuje daleko lépe a od PHP nebo cokoliv s tím spojené dávám už úplně ruce pryč.