Nokii nebrat. Prvni dve maji srandovni pamet 2GB up to 3 (vsude jinde je standard 4), posledni Nokia 7 za 8 klacku odpovida Xiaomi A2 za 6klacku.
2GB srandovni pamet? pokud nechce hrat hry, tak to bohate staci...
Nokia7Plus a Xiaomi A2 odpovida CPU, ale vyhody N7p:
+ podporuje microSD karty (az 256GB)
+ lepsi baterka 3800mAh (A2 ma jen 3000mAh)
+ ma 3.5mm jack na sluchatka
+ ma NFC
+ LCD ma lepsi podani barev a viditelnost na slunci (dle recenzi)
+ v baleni 9V/2A QC3 nabijecka (A2 ma obycejnou 5V/2A)
+ v baleni 3.5" sluchatka s mic
+ celkove mnohem lepsi mechanicke zpracovani (dle mnoha uzivatelu na XDA co presli z Xiaomi)
Vyhoda Xiaomi muze byt to ze ma oficialni moznost odemnknuti bootloaderu (i kdyz s cekanim ~2 mesice na unlock code), u Nokie je oficialne jen Nokia8, dalsi zatim ne, neoficialne je mozne idemnknout vsechny po $4...
2GB je strasne malo, hlavne do budoucna.
Staci otevrit 10 tabu v chrome a pamet mizi.
Co se tyce baterky 4Ah, SD karty a sluchatek, prave proto mam Redmi Note 5, NFC neumi, coz mi vubec nevadi.
A2 Lite za 5 litru ma 4GB RAM, 4Ah a SD, jack ani NFC nema. Pokud bych moci mermo chtel Android One - pak asi tohle. Bluetooth sluchatka uz stoji par supu.
V Redmi Note 5 je MIUI, s moznosti Lineage, nevidim ale duvod tam Lineage davat. To az prestanou chodit updaty.
Co se tyce zpracovani, nemam co bych Xiaomi vytknul, je mozne ze TCL je na tom lip, dost bych se ale divil. TCL delali spis sunty a znacku Nokia koupili prave proto, aby se suntoimage zbavili.
Jinak odemykaci klic prichazi obvykle do cca 2 dnu, nic hrozneho, rozhodne ne mesic.
Obecne na dnesni SW postacuje 100000 bodu Antutu a 4 GB RAM, viz nema moc smysl kupovat, telefon se tim uz nezrychli. Do budoucna ale rozhodne pomuze 6GB, naroky SW rostou hlavne v oblasti pameti.
2GB je dnes smesne malo - to jsem mel v Nexusu 7 2013, ktery jsem musel vyhodit pro nepouzitelnost. Pri par otevrenych tabech chromu, po prepnuti do Viberu a zpet se cely chrome reloadoval, protoze musel pustit nakesovane stranky, otresne pomale.