Amazon AWS Cloud - tipy pro quick intruduction?

Franta.

Amazon AWS Cloud - tipy pro quick intruduction?
« kdy: 19. 10. 2018, 17:29:42 »
Migrujeme komponenty do Amazon AWS Cloudu a potreboval bych od lidi, kteri s tim delali, radu na nejake studijni materialy. Hledam porad neco jako Quick Start. Amazon ma sice zrejme zdantou dokumentaci, ale presto mi prijdou ty infromace dost roztrousene a rozkouskovane. Zabralo by mi moc casu a usili to zchroustat.

Idelane kdybych tak mel exampel "cehosi" (ja ani nevim co se tam vlastne do AWS deplojuje), co bude obsahovat:

Terraform, Lambdy, S3 a DynaoDB

Mohl by mi nekdo pomoct?

yti

Re:Amazon AWS Cloud - tipy pro quick intruduction?
« Odpověď #1 kdy: 19. 10. 2018, 18:17:02 »
Pozri a vyskusaj si free labs - https://aws.amazon.com/training/intro-to-aws-labs-sm/
Pokial by si chcel tak si mozes zaplatit a urobit aj dalsie pokrocilejsie labs.

Re:Amazon AWS Cloud - tipy pro quick intruduction?
« Odpověď #2 kdy: 19. 10. 2018, 20:38:15 »
Migrujeme komponenty do Amazon AWS Cloudu a potreboval bych od lidi, kteri s tim delali, radu na nejake studijni materialy. Hledam porad neco jako Quick Start. Amazon ma sice zrejme zdantou dokumentaci, ale presto mi prijdou ty infromace dost roztrousene a rozkouskovane. Zabralo by mi moc casu a usili to zchroustat.

Idelane kdybych tak mel exampel "cehosi" (ja ani nevim co se tam vlastne do AWS deplojuje), co bude obsahovat:

Terraform, Lambdy, S3 a DynaoDB

Mohl by mi nekdo pomoct?

Ja mám s AWS praktickú skúsenosť, akurát nie s Terraform službou, a môžem ti z praxe povedať, že informácie o AWS nie sú roztrúsené, ale na AWS stránkach sú všetky potrebné informácie. Problém je, že dopredu predpokladajú, že hlbšie znalosti a terminológiu. Navyše sa samotné AWS vcelku rýchlo, preto inde hrozí, že vygooglené tutoriály a stackoverflow odpovede budú zastaralé. A ak sa jedná o knižnice ktoré si sťahuješ, nečítaj len guides a dokumentáciu na AWS, ale aj readme na githube danej knižnice. Nezriedka sú tam aktuálnejšie informácie ako v AWS dokumentácii.