ahoj,
Používám DosBox na DOSové gamesky. Řešili jste někdo problémy s case-sensitivitou při přistupování k souborům? Hra v DOSu může třeba vytvořit soubor FOO.BAR a pak otevírat soubor foo.bar a v DOSu to projde, na druhou stranu pokud je DOSový program na linuxovém souborovém systému, ten je case-sensitive. Nevím, jak je to "vevnitř" v DosBoxu řešeno.
Na minulém počítači jsem měl dual-boot s Windows a DOSové hry na FAT32 "datové" partition sdílené oběma systémy. Vím, že aby mi DosBox nedělal nepořádek s case sensitivitou, musel jsem v /etc/fstab vypnout volbu "utf8" u dané partition.
Nyní mám adresář s hrami normálně na linuxovém disku na ext4. Ještě se stalo to, že jsem adresář s hrami přenášel ze starého počítače na nový přes externí opět FATkový disk, tam se ty velikosti písmen taky mohly poplést.
Nyní kde je problém: když jsem se na novém počítači pokusil nahrát uloženou pozici z jedné hry, která byla uložena na starém počítači, hra spadla. Naštěstí když jsem vytvořil novou položku pro ukládání, tak ta již funguje. Podezřívám právě velikost písmen. Podobný problém jsem měl i s ještě jednou hrou.
Asi dojde na strace, budu muset najít to správné volání open() a podívat se, co hra na disku doopravdy hledá. Řešili jste někdy něco podobného?