GSM brána přes USB (Linux) pro SMS

Pavko

GSM brána přes USB (Linux) pro SMS
« kdy: 10. 10. 2018, 17:42:48 »
Dobrý den, nemáte tip na GSM bránu pro Linux (Debian 8) pro zasílání SMS ze serveru (z příkazové řádky) přes rozhraní USB? Důležitá je podpora Debianu 8, potažmo 9. Děkuji za jakékoliv tipy, Pavko.

drunkez

Re:GSM brána přes USB (Linux) pro SMS
« Odpověď #1 kdy: 10. 10. 2018, 20:33:47 »
Dobrý den, nemáte tip na GSM bránu pro Linux (Debian 8) pro zasílání SMS ze serveru (z příkazové řádky) přes rozhraní USB? Důležitá je podpora Debianu 8, potažmo 9. Děkuji za jakékoliv tipy, Pavko.
https://en.wikipedia.org/wiki/Huawei_E220

« Odpověď #2 kdy: 10. 10. 2018, 21:35:52 »
https://en.wikipedia.org/wiki/Huawei_E220

Ale chtělo by info o tom, jak je to stabilní při dlouhodobém připojení. Pokud to je k serveru a bude to hlásit výpadky, mělo by to být super spolehlivé.

Janci

« Odpověď #3 kdy: 10. 10. 2018, 21:52:34 »
Podla skusenosti je to dost citlive na vyber usb portu / pouziteho hubu / kablu, asi kvoli napajaniu. Ked sa to odladi tak to bezi spolahlivo mesiace. Obcas treba zatuhnuty modem preplesknut pomocou AT+CFUN.

Pavko

« Odpověď #4 kdy: 10. 10. 2018, 22:26:06 »
Děkuji za tip, nevíte o jiném typu (Huawei E220 se blbě shání). Spolehlivost je důležitým kritériem, Pavko.

« Odpověď #5 kdy: 10. 10. 2018, 22:53:59 »
Co třeba RB800 (RS232) nebo RB900 (USB) od polské Elpromy.
Nebo DM10/DM11 od českého výrobce M2Mselect. Uvnitř je ve všech případech nějaký Telit.

daemon

« Odpověď #6 kdy: 10. 10. 2018, 22:59:06 »
Nějaký průmyslový GSM modem. Prodává je např. Sectron. Uvnitř je většinou modul od Gemalto.

Jenda

« Odpověď #7 kdy: 10. 10. 2018, 23:14:26 »
Huawei E3131, ale bohužel jsem ho nejdéle měl připojený řádově dny, takže dlouhodobou spolehlivost nevím.

Taky můžeš zkusit libovolný mobil se sériákem/infra/bluetooth.

« Odpověď #8 kdy: 11. 10. 2018, 01:37:56 »
Ono výrobců těch modulů uvnitř není mnoho. Sierra (ex Wavecom), Gemalto (ex Cinterion ex Siemens), Telit, Quectel, Huawei... zapomněl jsem na někoho? A zřejmě všichni jedou na čipech a linuxovém základním firmwaru od Qualcommu.

Kromě venkovního modemu na USB nebo RS232 může být relevantní taky interní kartička do slotu MiniPCI-e (USB) - ale tyhle sloty zejm. se SIM držákem se vyskytují hlavně v malých průmyslových PC, kde hrozí použití ve vozdilech nebo osamocených stacionárních instalacích.

Pavko

« Odpověď #9 kdy: 11. 10. 2018, 08:23:12 »
Dobrý den, děkuji všem, nakonec vybírám tento: https://www.tme.eu/cz/details/rb900/prumyslove-site/teleorigin/ Pavko.

Radek

« Odpověď #10 kdy: 11. 10. 2018, 10:47:09 »
Ahoj,

Resil jsem podobny problem a nakonec jsem skoncil u skladacky z eBay. Sim800c a USB2Serial prevodnik. Nicmene tohle reseni melo par problemu.

• Napajeni - Je dulezite mit poradne napajeni, nakonec jsme skoncili u naletovaneho keramickeho kondenzatoru primo na desce modemu.
  • Uloziste SMS - Nejprve jsme ukladali SMS na SIM. Nicmene po cca pul roce zacal modem vykazovat hodne chyb a bylo potreba ho casteji restartovat. Po vymene SIM a ukladani SMS do modemu zadny problem.
  • Dorucenky - trvalo mi 2 dny nez jsem prisel na spravnou kombinaci AT prikazu pro nastaveni.

MP

« Odpověď #11 kdy: 11. 10. 2018, 11:00:49 »
Neco jako RB900 pouzivame taky, je to skoro bezvypadkovy - vetsinou se ukaze problem na strane operatora/tarifu SIM.

Co by mne ale zajimalo, nevi nekdo o nejakem dobrem reseni typu:

1] multisim HW
2] sms server (idealne linux)

Co by umelo komumikovat i po siti, melo to dobre administracni rozhrani s monitoringem, pokud by to zaroven melo i usb, bylo by tu supr. Mame totiz i 5 modulu jako RB900 na jedne masine a rad bych to nahradil necim modernejsim, co lze hlavne spravovat z hlediska propojeni s ruznymi aplikacemi.

« Odpověď #12 kdy: 11. 10. 2018, 11:32:38 »
Neco jako RB900 pouzivame taky, je to skoro bezvypadkovy - vetsinou se ukaze problem na strane operatora/tarifu SIM.

Co by mne ale zajimalo, nevi nekdo o nejakem dobrem reseni typu:

1] multisim HW
2] sms server (idealne linux)

Co by umelo komumikovat i po siti, melo to dobre administracni rozhrani s monitoringem, pokud by to zaroven melo i usb, bylo by tu supr. Mame totiz i 5 modulu jako RB900 na jedne masine a rad bych to nahradil necim modernejsim, co lze hlavne spravovat z hlediska propojeni s ruznymi aplikacemi.

Neplní to všechny požadavky, ale v podobné situaci používáme 2N VOICEBLUE NEXT:

https://www.2n.cz/cs_CZ/produkty/telekomunikacni-systemy/2n-voiceblue-next

Zelenohlav

« Odpověď #13 kdy: 11. 10. 2018, 13:28:06 »
Vite o nejakem SW, ktery posle ty vsechny potrebne AT commandy na poslani a prijeti tech sms? Nechce se mi to psat a hlavne osetrovat vsechny mozne a nemozne chybove stavy.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 11. 10. 2018, 13:44:36 »
gammu
smstools
gnokii-smsd