MiniDLNA - náhledy video souborů

David

MiniDLNA - náhledy video souborů
« kdy: 04. 10. 2018, 20:59:14 »
Dobrý den,
mám "funkční" server MiniDLNA (Ubuntu MATE), jen mi chybějí náhledy u video souborů (abych v TV viděl náhled souboru). Z windows mi to dříve fungovalo. Jde to nastavit i u MiniDLNA?

Předem děkuji za odpovědi.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
Re:MiniDLNA - náhledy video souborů
« Odpověď #1 kdy: 04. 10. 2018, 21:32:06 »
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

j

« Odpověď #2 kdy: 04. 10. 2018, 22:07:51 »
Pokud si k filmu vygenerujes obrazek se stejnym nazvem, tak ho to pouzije. Jak to udelas ... je na tobe. Nemusi to bejt samo jen nahled, muzes si tam naladovat trebas postery, coz dava trochu vetsi smysl. Pokud pouzijes na pozici dlna serveru kodi, tak ten to dela tak nejak od prirody automaticky(po drobny konfiguraci), ale ... doted neexistuje smysluplne pouzitelna verze bez UI.

Pak si stejne nabijes hubu na tom, ze tvoje TV neumi ten obrazek zobrazit nijak svepravne, takze bys jeste musel vsechny prizpusobit co do rozliseni a predevsim pomeru stran prave tomu, co zvladne ta TV.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 05. 10. 2018, 10:41:29 »
A to je presně to co zjišťuji posledním rokem.
Všude samá chytrá televize, spustu funkcí, ale stejně to nic neumí pořádně a nakonec zjišťuji, že jediné co to umí spolehlivě je zpracovaní televizního a satelitniho signálu.
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

j

« Odpověď #4 kdy: 05. 10. 2018, 11:33:26 »
Ve skutecnosti neumi ani to, protoze ty televize vyrabeji ... dementi.

Stara analogova tesla. Pekne si proscanovala pasma, nahazela co nasla na nejaky cisla. Pokud si cislo chtel zmenit, tak si ho proste zmenil a ona to ho vlozila na tu pozici a to okoli samo odsunula. Kazdej kanal zvlast sis moh pekne jemne doladit, pripadne ji primet i k tomu, aby naladila fakt hodne spatnej prijem kterej automat uz nerozpoznal.

Digitalni (v tomhle pripade LG, ale to je asi uplne jedno) ... prijimat muze DVB-T/C/S2 ... myslis si, ze budes mit 500 kanalu, ty si pekne nejak seradis a pak si mezi nima budes prepinat? Nasrat. Razeni nanalu (na -T/C) muzes delat jen a  pouze tak, ze proste mackas sipku nahoru a dolu az dokud se z toho nezblaznis. Na S nemuzes radit vubec. Navic  ....

Alternativne ... (to je snad jeste lepsi...) se ti ty dva kanaly vzajemne prohodej.

Pokud chces sledovat kanaly z T a C (pripadne S), tak musis vzdycky lizt do menu a na asi 10 kroku prepinat zdroj vstupu. Pokud nedej boze nekde nejakej kanal zmizi nebo naopak novej vznikne, neexistuje zadnej jinej zpusob jak s tim neco udelat, nez nechat celou TV naladit vse znova, a samozrejme opet mit vsechny kanaly rozhazeny uplne jinak nez chces. Neexistuje zadnej zpusob jak pridat jeden novej kanal.

Videl sem ale jeste lepsi TV. Panasonic. Ten umel jen T a C ... a moh si naladit jedno nebo druhy, ale rozhodne ne oboje zaroven.

Takze vubec nejlepsi reseni je koupit si tuner(y) do PC, koupit si nejakou krabku na tema rpi a pod, a uplne blby zobrazovadlo klidne uplne bez tuneru.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #5 kdy: 05. 10. 2018, 12:09:45 »
Ve skutecnosti neumi ani to, protoze ty televize vyrabeji ... dementi.

...
Víceméně souhlas. Je vidět, že TV navrhují často lidi, kteří na ní následně nekoukají. Ergonomie všech možných GUI je často nesmyslná, člověk tápe a často ani nenajde funkci, kterou hledal. Update jednoho DVB-S set-top-boxu (vím, není to TV, ale technicky se bavíme o stejné věci) třeba odstranil možnost přesouvání programů. Takže všechny nově naladěné programy (začaly vysílat na jiných parametrech) naskáčou na předvolbu 40XX (čtyři tisíce a nějaké drobné).

Já sám mám doma Panasonic plazmu cca 10 let starou, umí jen DVB-T, ale zato vcelku pořádně. Ovladač má normální počet tlačítek (ne jako nové Samsungy, jestli jste už měli tu čest), menu je normální (čti: složité, ale čitelné), lze si předělat předvolby, udělat oblíbené seznamy (ručně, ne jen "ohvězdičkovat" předvolby bez možnosti dalších úprav), lze si ale také jen vylistovat například: Všechny DVB-T předvolby, všechny analogové předvolby (vím, k ničemu), všechna rádia, jednotlivé skupiny oblíbených, ale také jen odemčené (zdarma) kanály nebo jen kódované kanály. Osobně toho moc nevyužívám, ale vím, že to ta TV uměla už před deseti lety.

Dnes lze TV ovládat hlasem (viz Samsung), ale jen anglicky a v omezeném rozsahu. Dost možná to ani nebude fungovat, když nebude připojená k internetu... Ale základní věci už z TV zmizely.

Druhá věc jsou aplikace (přece jde o chytré televize), i když spíš o jejich následnou podporu. Bráchovi třeba střídavě cca 1-2 měsíce vždy funguje a pak nefunguje Youtube (Samsung). Příčinu jsme nehledali, odmítáme se zbytečně nasírat.

Abych se vrátil k věci - ta 10 let stará televize DLNA podporuje, ale zdaleka ne všechny formáty. Nicméně když si dnes půjdu koupit TV, tak abych s sebou všude tahal mojí flashku se dvěma oddíly, z toho jeden exFAT, protože ani dnes to není široce podporováno (jak dva oddíly, tak exFAT, tak široká paleta formátů). Je to smutné.

Co se náhledů videa týče, nevím, jak na to. Na té mojí plazmě občas náhled naskočí, většinou spíš ne (jde o FullHD videa ve velikosti v gigabajtech, takže to může taky mít vliv - možná by stálo za to se na to trochu soustředit a najít nějakou hranici nebo stav, kdy to jede).

David

« Odpověď #6 kdy: 08. 10. 2018, 18:36:51 »
Děkuji za odpovědi. Stejně mi to stále nešlo, ale vyřešil jsem to instalací serviio a vše je jak jsem chtěl.
Jinak s Vámi souhlasím. Ti co vyvíjejí software pro TV by zasloužily pár facek. (slušně řečeno)