Inline IDS a IP adresy rozhraní

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
Inline IDS a IP adresy rozhraní
« kdy: 27. 09. 2018, 13:19:23 »
Ahoj... chystám si IDS (Snort), které bych vsadil mezi modem (ISP) a router
dal jsem do něj dvě síťovky a ty dal do bridge a ten bude IDS oňufávat
není mi ale jasné zda je nutné nastavit správné IP rozsahy na těch jednotlivých interfacích
« Poslední změna: 27. 09. 2018, 14:56:28 od Petr Krčmář »
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

DgBd

• 283
    • Zobrazit profil
Re:Inline IDS a IP adresy rozhraní
« Odpověď #1 kdy: 27. 09. 2018, 15:03:39 »
Ahoj... chystám si IDS (Snort), které bych vsadil mezi modem (ISP) a router
dal jsem do něj dvě síťovky a ty dal do bridge a ten bude IDS oňufávat
není mi ale jasné zda je nutné nastavit správné IP rozsahy na těch jednotlivých interfacích

pokud je to jako switch, tak tam žádné IP adresy být nemusí. Akorát obvykle chceš nějak s tou krabicí komunikovat, takže je vhodné tam minimálně jednu IP na bridgovaný interface nastavit.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 27. 09. 2018, 16:10:29 »
pokud je to jako switch, tak tam žádné IP adresy být nemusí. Akorát obvykle chceš nějak s tou krabicí komunikovat, takže je vhodné tam minimálně jednu IP na bridgovaný interface nastavit.
díky za info....ted se jeste peru, ze to zkousim na netBSD a to nebyl dobrej nápad.
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

samalama

« Odpověď #3 kdy: 27. 09. 2018, 22:28:14 »
zajdan a riadit atomovku si este neskusal? verim, ze prva otazka by bola "ako spustim reaktor?"...