Problemy v praxi: dynamicnost jazyka a nejasna specifikace jazyka/nekolik verzi. (Takove ty legrace s `==`, `+`, `undefined`/`null`, `this`... uz asi zaznely)
Na jednu stranu je super, ze v JS velice rychle napisete aplikaci... smekam! Jenze jsem zatim nevidel aplikaci psanou v JS, ktera by casem nepozrala sama sebe. Nejvetsi bolistka je dynamicnost jazyka - pokud potrebuji neco zmenit/pridat/opravit, vzdy musim aplikaci lokalne spustit, pripojit debugger a podivat se, co mi proteka v parametrech - az pak mohu zacit realne pracovat. Vzdy, kdyz jsem neco psal v JS, jen debugovanim kodu jsem zabil spoustu casu a porad dokola - spustit, breakpoint, watch, zmena kodu, repeat...
Ke specifikaci: kdyz jsem s JS zacinal, poctive jsem si nastudoval specifikaci Ecma Scriptu (vim, neni to to same!). A pak prisel prvni import a ja byl v koncich. Nakonec jsem dohledal asi ctyri ruzne zpusoby, jak neco imporotvat, zadny ale neodpovidal tomu, co jsem se drive naucil. Byl to moc hezky zacatek, vzdy mi ukapne slzicka, kdyz si na to vzpomenu.