Každá distribuce se mi zasekne

Jiří Heider

Každá distribuce se mi zasekne
« kdy: 24. 03. 2011, 15:25:19 »
Zdravím mám velký problém, mám stolní pc:

CPU 1,6 GHz 2 jádra Intel RAM 2 GB Grafika Intel GMA 945 - 256 MB 2x HDD - 160 GB + 500 GB

A k problému : Doted jsem používal windows 7,jenže nelegalni, a chtěl bych přejít linuxu zkoušel jsem ubuntu, suse a ted pc linux OS a každy linux se asi po 10 minutách běhu sekne i dřív když pustím např. video z youtube.

Jakožto uplný začatečník bych potřeboval poradit jak tento problém odstranit a jak nějak získat vice info o hw ktere bych chtěl zde vám poskytnout předem díky za odpovědi. Dodám, že memtest je OK.

Může to být zvukovkou když to ukazuje chybu
Kód: [Vybrat]
modprobe:warning:module snd_mixer_oss already in kernel? Je to realtek hd autio 5.1.
« Poslední změna: 24. 03. 2011, 19:56:25 od Petr Krčmář »

Re: Zasekavá se na pc každý linux
« Odpověď #1 kdy: 24. 03. 2011, 16:00:44 »
Asi by to chtělo výpis dmesg (vypíše systémové hlášky počínající startem systému) a lspci (vypíše seznam zařízení). Když se vám to kousne, stálo by za to zkusit se přepnout do textového módu (Ctrl+Alt+F1), když se to povede, přihlásit se jako root a podívat se, co vypisuje dmesg, tail /var/log/errors a tail /var/log/messages . Výpisy dejte někam na síť a sem přidejte odkazy.
« Poslední změna: 24. 03. 2011, 16:05:08 od Ivo Peterka »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 24. 03. 2011, 19:28:17 »
Mozna strilim vedle, ale CPU 1,6 GhZ asi nebude tak uplne nejnovejsi. Podival bych se, jestli pod ventilatorem na chladici neni koberec prachu. Pokud ano, tak ventilator odsroubovat, opatrne tak, aby se chladic nehnul a vyluxovat a vymest kartackem.

Jinak Memtest by mozna nezaskodil.

Inkvizitor

« Odpověď #3 kdy: 24. 03. 2011, 19:40:46 »
Linux by se tímto způsobem neměl zasekávat ani v daleko slabší konfiguraci. Něco tam máš špatně, ale z hlavy neporadím.

merlyn

« Odpověď #4 kdy: 24. 03. 2011, 19:43:49 »
Jinak Memtest by mozna nezaskodil.
cist to na co odpovidas taky ne :-)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re: Každá distribuce se mi zasekne
« Odpověď #5 kdy: 24. 03. 2011, 22:38:43 »
merlyn: No jo, tak abys z toho nemel osypky. Clovek nekdy dela vic veci najednou a tak se mu vykouri z hlavy, ze o Memtestu uz byla rec. Nicmene na hairtestu trvam.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #6 kdy: 24. 03. 2011, 23:54:29 »
Prach v žebrech je velké svinstvo ... ale stejně tak bych překontroloval i disk, jistota je jistota. Na druhou stranu, 1,6 procák, tam nebude nejnovější ani deska, zdroj atp. Nicméně, dělá to jen na webu při přehrávání videa, nebo i když děláš cokoliv jiného?

Zvukovkou by to nemělo být, tam Ti maximálně nebude hrát zvuk.

« Odpověď #7 kdy: 25. 03. 2011, 05:31:01 »
Zvukovkou by to nemělo být, tam Ti maximálně nebude hrát zvuk.
To jsem si taky říkal, ale jednou mi kvůli odpálené zvukovce vážně nenaběhl systém - pokaždé když nabíhal a měla se ozvat znělka OS, restartoval se.

pet

« Odpověď #8 kdy: 25. 03. 2011, 07:05:33 »
Ad memtest. jak dlouho jsi jej nechal bezet? Podle mych zkusenosti mene nez alespon pul dne neda dostatecnou pravdepodobnost, ze je pamet a pridruzeny hw v poradku, pro opravdu poradny test lze doporucit 3 dny, ale ve tvem pripade to bude asi zbytecne.
Predpokladam, ze jedes v grafickem rezimu a chybu bych hledal v grafice a jejim nastaveni. Za prve bych system prehodil ihned po bootu do textoveho modu a zkousel zatezovat disk, pripadne procesor atd.
Pokud opravdu tuhne grafika tak se i na "tuhy" pocitac da pripojit po siti a pak zjistovat, co se stalo.

dustin

« Odpověď #9 kdy: 25. 03. 2011, 10:16:03 »
To jsem si taky říkal, ale jednou mi kvůli odpálené zvukovce vážně nenaběhl systém - pokaždé když nabíhal a měla se ozvat znělka OS, restartoval se.

Linux?

Jinak ta hláška nic neříká o špatné zvukovce, ale že nemůže natáhnout modul emulace OSS, protože už je natažený, zřejmě z důvodu závislosti na jiných modulech předtím. Je to normální neškodný warning a zvukovku nemá smysl řešit.