Windows server 2008 a Money S3

Marcel

Windows server 2008 a Money S3
« kdy: 23. 03. 2011, 21:42:19 »
Zdravim,

potreboval bych poradit s instalaci Money na Windows server 2008. Instalace je celkem jednoducha a probehla bez problemu. Nicmene po startu Money (jako remote aplikace) pri pokusu o tisk mi Money zahlasi, ze nema nainstalovanou zadnou tiskarnu a tisk mi odmitne.

Tiskarnu jsem nainstaloval lokalni na server (PDF creator) a pak samozrejme lokalni PC ma lokalni tiskarnu, ktera je zpristupnena IMHO automaticky pres Snadný tisk z Terminálové služby.

Prostudoval jsem toto:
http://technet.microsoft.com/cs-cz/library/cc753853%28WS.10%29.aspx
ale stale tam reseni nevidim.

Po instalaci lokalni tiskarny primo na server mi Money umoznuje tisk vlastne jen na ni (PDFCreator), ale jen v pripade, ze se pripojim pres RDP. Jakmile spustim Money jako remote aplikaci, tak proste nestisknu.

Muze mi s tim nekdo poradit?

Pak mam problem cislo 2 a to, ze na systemu s Win XP se sice pripojim pres remote desktop, ale pokud chci money spusti jako remote aplikaci, tak to po me chce serverovy certifikat. To si ho mam vyrobit a nainstalovat na klientske PC?

Prosim, poradte.

Dik.

Marcel

Fantomas

Re: Windows server 2008 a Money S3
« Odpověď #1 kdy: 23. 03. 2011, 23:00:18 »
No ten dotaz docela mimo misu, tedy alespon me se zda. Resit paskvil zovajici se Money ve win 2008 na serveru zabyvajici se unixem...

Michal ZOBEC

• *
  • 33
  • IT Consultant & Architect & Developer
    • Zobrazit profil
    • Michal ZOBEC LinkTree
« Odpověď #2 kdy: 24. 03. 2011, 00:13:02 »
No ten dotaz docela mimo misu, ... na serveru zabyvajici se unixem...

je tu sekce Windows a jiné systémy nauč se číst ;)
Michal ZOBEC
OnPremise & Cloud IT Consultant & Architect & Developer.
More: https://zob.ec/mylinktree

Michal ZOBEC

• *
  • 33
    • Zobrazit profil
    • Michal ZOBEC LinkTree
« Odpověď #3 kdy: 24. 03. 2011, 00:15:20 »
pokud jde o money v terminálu mám silný dojem že problém bude hlavně v money - aplikace musí podporovat práci v terminálovém serveru a musí se instalovat zvláštním způsobem. to všechno jsi si ověřoval a dělal?

přímo v money jsi se na to ptal?

a jak přesně jsi to myslel s tím certifikátem?
Michal ZOBEC

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #4 kdy: 24. 03. 2011, 00:24:36 »
Jo, jo, účetní programy ... doporučuji zkontaktovat technickou podporu daného programu, ať Vám laskavě sdělí, co je v jeho silách ... obávám se, že s tímto není nějak moc počítáno. Případně ať poradí, jak to vyřešit. Vždyť jim za to docela dost platíte.

Michal ZOBEC

• *
  • 33
    • Zobrazit profil
    • Michal ZOBEC LinkTree
« Odpověď #5 kdy: 24. 03. 2011, 00:30:02 »
Jo, jo, účetní programy ... doporučuji zkontaktovat technickou podporu daného programu
problém s provozem v terminálu problém jako takový není, vím že se money v terminálu provozuje běžně ale je třeba si něco nastudovat a je docela možné že to vyžaduje nějaký ten příplatek výrobci sw...

každopádně ještě mě napadá k tomu tisku - ovladače které máš pro tiskárnu v klientovi musíš mít i na serveru, pokud tomu tak není tak to je ten problém (po připojení k serveru si server namapuje tiskárnu z klienta do sebe a umožní na ni vzdáleně tiskout).
Michal ZOBEC

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #6 kdy: 24. 03. 2011, 01:07:47 »
@Michal Tohle se mi moc nezdá, když jako Remote Desktop může tisknout, a jako Remote Aplikace ne, tak chyba bude někde v Money ... Navíc jasně psal, že PDFCreator i nstaloval na server, takže to má na obouch mašinách. Já si myslím, že je to tak schválně ošetřené, aby mu mohli říct: "Takhle Vám to nebude fungovat, na to potřebujete serverovou instalaci."

Marcel

« Odpověď #7 kdy: 24. 03. 2011, 07:03:09 »
Dik za odpovedi. Money je serverova instalace, ale ani jejich podpora si s timto moc nevi rady :( Ale asi je to opravdu problem Money a zkusim to znova resit s technickou podporou.

-

« Odpověď #8 kdy: 24. 03. 2011, 07:58:26 »
zdravim, money pouzivam bez problemov ako remote app, vsetky tlaciarne mam instalovane priamo na serveri (su sietove).
money je nahorsi odpad, ktory som u zakaznikov videl. Hovorim napr. o stracani fokusu na okna - pracovnikovi sa nove modalne okno schova do pozadia, zalohovat je mozne len ak nie je nikto pripojeny a podobne chutovky...
pre nas, co pouzivame normalny OS :D - tie win servery mi bezia v kvm :D

Marcel

« Odpověď #9 kdy: 24. 03. 2011, 08:52:42 »
host: a bezi ti to i na klientech s WinXP? Ty tiskarny zkusim poresit, ale zjistil jsem, ze pokud mam pustene RDP, tak treba z notepadu vytisknu text na lokalni tiskarne, ale z Money ne - tam jen na pdfcreatoru, ktery je instalovan jako lokalni tiskarna na serveru. Je to sice pres nej resitelne, ale rozhodne je to jako skrabani se levou rukou za pravym uchem.

-

« Odpověď #10 kdy: 24. 03. 2011, 09:55:56 »
bezi to aj na wXP samozrejme, kedze tlaci priamo server, na OS klienta nezalezi.

Marcel

« Odpověď #11 kdy: 24. 03. 2011, 11:36:57 »
No jasne, ale me se remote aplikace pod win xp nespusti... chce po me certifikat serveru. Ten ziskam IMHO jen instalaci IIS - nebo je i jine reseni?

Diky.

Marcel

-

« Odpověď #12 kdy: 24. 03. 2011, 12:00:52 »
myslim, ze v tomto pripade by si mal pozriet RemoteApp Manager > Digital signature settings a vypnut Sign with a digital certificate a tiez vo vygenerovanom *.rdp subore kuknut na nastavenie Advanced > Server authentication (prepnut na Connect and warn me)

Marcel

« Odpověď #13 kdy: 24. 03. 2011, 14:29:24 »
To podepisovani sem mel vypnute.... furt ho ale po me chce, dokonce mi nabidne moznost certifikat serveru nainstalovat, ale nenainstaluje se vubec nic, takze se dal nedostanu :(

Marcel

« Odpověď #14 kdy: 24. 03. 2011, 14:33:33 »
Uz mi to jede pod XPckama.... stacilo pri vytvareni rdp souboru odskrtnout pozadovat overeni serverem a bylo to.... uffffffffff :)

No a ted uz jen ty tiskarny :)

Dik.