......zjistil, že z obvyklých DNS funguje tak 10%, zbytek je nedostupný. Nemá někdo tušení, o co jde? Google dns funguje, tak jsem to změnil v routeru....
Udelal jsem pred chvili stejnej test a tady mas
vysledekDopsal sem tam i ten tvuj nemeckej DNS - neni zrovna rychlej ale je "up and running" takze tam chyba nebude.
Nechtelo se mi opisovat ty tvoje DNS tak sem udelal jen default abych zjistil "kolik jich bude mrtvejch" -zrovna tak performance neodpovida, protoze na PC jel TV stream +na serveru BT atd....
Jestli chces udelat test TVYHO IDENTICKYHO DNS portfolia, tak udelej .INI soubor --> add/remove-->save nameservers to ini file a ten nekam uploadni a hod sem link, ja pak projedu tvuj seznam na geograficky 700km vzdalenym miste a pod mym ISP kterej nikdy nic neblokoval a muzes porovnat vysledky.
Taky je dobry si procist
tohle info, zejmena
"Why does the DNS Benchmark's built-in default list contain many “red” (offline or actively rejecting) DNS resolvers?"
Osobne si umim predstavit ze DNS provozovatel muze blokovat nektery IP rozsahy protoze z nich v minulosti chodily podvrzeny DNS requesty ve vetsi mire nez je zdravo (DNS reflection attack).....
Tech duvodu proc mas malej vyber DNS muze byt vic, klidne i ten ze TVUJ ISP unasi/filtruje DNS dotazy a povoluje jen DNS sluzby "vybranych" poskytovatelu..... To muzes otestovat tim ze pingnes DNS (coz je ICMP packet) a pak ho zkusis jako DNS (=DNS packet). Pokud na ping odpovida ale na DNS dotazy ne, zeptej se svyho ISP jestli k tomu nema nahodou co rict....??
V pripade ze jo tak vymen svyho ISP, pokud to neni realny budes muset vylepsit svoji sebeobranu viz.
https://www.opendns.com/about/innovations/dnscrypt/