Přenastavil jsem si ještě přepnutí na adresní řádek na obvyklou F6 místo F8 či F9 nebo, kde to mělo Vivaldi nezvykle umístěné. Dost fajn je seskupování tabů, ale...
Co mě ale na Vivaldi dost štve, je práce se "session" s otevřenými a připnutými stránkami, při náhlém pádu prohlížeče nebo celého PC se pak prohlížeč načte prázdný a nenabídne jako Chromium obnovu otevřených stránek. Ani v historii to pořádně není - Chromium při spuštění s otevřenými stránkami je uloží hned do historie, takže v případě pádu prohlížeče, kdyby se zrovna nepodařilo obnovit session, tak jsou ty stránky vidět u času, kdy jsem ten prohlížeč předtím spustil, kdyžto u Vivaldi ne, ten si pamatuje, kdy ta konkrétní stránka byla prvně otevřena a při spuštění prohlížeče už ji znova nezaznamenává. Takže, když si připnu 5 stránek ve úterý, v pátek spustím prohlížeč a ten pak padne se všemi stránkami, tak bych těch 5 stránek musel dohledávat v historii z úterý, pokud bych si vůbec pamatoval den, zatímco v Chromiu by byly v historii v čase pátečního spuštění.
A ještě jedna věc... u Chromia jsem měl upravený spouštěč (*.desktop soubor v .local/share/applications/), kde jsem měl přidanou položku (pro dock, jak je ta nabídka, když se klikne pravým tlačítkem) spuštění Facebooku v anonymním režimu příkazem (viz níže), obdobný příkaz s Vivaldim nefunguje, stránka se otevře v normálním režimu prohlížeče. Mám teda momentálně snapshot verzi Vivaldiho, ale to by s tím snad nemělo souviset. Když nespecifikuji konkrétní stránku a nechám jen parametr incognito, tak se otevře anonymní okno.
/usr/bin/chromium --incognito https://facebook.com