Mikrotik - nestandardní chování Default Authentication

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
Ahoj,
cca tři týdny zpět jse provedl update Mikrotiku na aktuální verzi. Konfigurace zůstala původní.
Dnes jsem se dvě hodiny trápil s připojením klienta na Radius Server na který zmíněný Mikrotik klienty přeposílá.
- v RadiusServeru(FreeRadius) jsem v logu viděl, že klient byl verifikován.
- v logu Mikrotika jsem nezáhledl nic co by zmiňovalo "MAC banned not in access list"

i přesto, že je na wifi interfacu aktivní attribut  Default Authentication(nekontrolovat MAC) se klient spojil až poté co jsem jeho MAC přidal do Access listu

vypozoroval jste někdo stejný problém?
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

xy

Re:Mikrotik - nestandardní chování Default Authentication
« Odpověď #1 kdy: 07. 09. 2018, 08:00:17 »
pokud mas nastaveny overeni, coz musis mit kdyz overujes pres radius, tak je default auth k nicemu.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 07. 09. 2018, 09:24:14 »
ověření kde? na Mikrotiku? netuším co přesně myslýš

klient vyšle požadavek na připojení obsahujicí informace jako
User-Name = "nekdo"
Calling-Station-Id = "MAC adresa clienta"
Called-Station-Id = "MAC adresa router:ESSID"

Router tyto informace aniž by ověřoval MAC přepošle na RadiusServer, ten je ověří a dá routeru informaci, že stanice buď byla odsouhlasena. Poté by měl router proces dokončit a klienta spojit , ale v mém případě se router ještě jako finální step snaží ověřovat MAC adresu klienta i přesto, že mam zapnut ' Default Authentication', tedy neověřovat na wifi interface MAC adresy klietskych stanic.
« Poslední změna: 07. 09. 2018, 09:31:04 od ZAJDAN »
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

nePij

« Odpověď #3 kdy: 07. 09. 2018, 10:02:33 »
Za 1000,- ti to nastavím.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 07. 09. 2018, 10:07:40 »
Za 1000,- ti to nastavím.
není problém, ale jedině když přijedeš osobně...cestu zaplatím