V PHP som programoval 10 rokov, pracoval som za tú dobu s týmito frameworkami:
- Nette 1, 2
- Zend Framework 1, 2
- Symfony 2, 3, 4
- Laravel 5
- CodeIgniter 2, 3
V Nette som spravil portály, e-shopy. Všetky zdroje boli len v češtine, problémy sa riešili na fóre. Jedná sa o lokálnu záležitosť, je používaný hlavne v ČR a v SR. Pracovalo sa v ňom dobre, ale kvôli tomu, že jeho autor (David Grudl) sa pravidelne "vyhráža", že celý projekt "zahodí do koša", tak ho neodporúčam.
V Zend Framework som spravil menšie weby a jeden väčší e-shop. Dokumentácia podľa môjho názoru nič moc. V Zend Framework 2 sa mi pracovalo horšie ako v Zend Framework 1. Neodporúčam.
V Symfony som spravil najviac projektov - menšie weby, väčšie portály, menšie e-shopy. Dokumentácia je výborná, má veľkú komunitu, nie je problém nájsť riešenie problémov. Na LinkedIn mi chodilo relatívne veľa ponúk z Nemecka, ČR a SR na Symfony takže nemal by byť problém v ňom nájsť prácu.
V Laravel som začal robiť jeden projekt, ale keď som zistil, že čo je to za shit framework, tak som sa na to vykašlal. Je to framework pre lepičov kódu, ktorí nemajú šajn o architektúre, neodporúčam.
V CodeIgniter som spravil pár menších projektov. V súčasnosti je to už podľa mňa mŕtvy projekt, neodporúčam.