Ahoj, bohužel přestalo fungovat rozšíření FBYT Adblocker (Adsblock(.org ) - zdrojový kód těchto rozšíření vždy studuji, aby tam nebyl malware nebo bonz-šmír.
Teď mě ale zaujalo, že se mi ukázala reklama na jednoho telefonního operátora (nadpis Sponzorováno), kterého shodou okolností mám . Podle mě to není náhoda, tak by mě zajímalo, kde se bere souvislost.
Co mám:
-Jediné pojítko, že jsem si s nimi psal přes FB Chat párkrát (rok dozadu).
-Další pojítko by hypoteticky mohlo být ověřovací SMS pro verifikaci/registraci FB, ale je to tak dlouho, že ani nevím, jestli jsem tam vyplňoval tel číslo (z důvodu ověření při registraci a) a : !!! v tu dobu jsem na stejném čísle měl jiného operátora
Co nemám:
-Blokuji 3rd prvky+cookies a analyticsy,
- nevyplňoval jsem nikam fb účet (při registraci k operátorovi)
-Stránce jsem nedával ani like ani jinou interakci
- Stránku jsem si párkrát prohlížel (většinou ale v izolovaném session sandboxu), ale nevylučuji, že někdy přímo pod mým účtem (protože, z důvodu pokusu ochrany soukromí co nejméně věcí co jde na FB dělám v přihlášeném účtu, a pokud nějaké informace posty odebírám z přihlášené session, otevírám je v jiném izol.sandboxu, vedou li na facebook a jsou li dostupné i nepřihlášeným, externí odkazy otevírám přímé, nikoli obfuskované l.facebook.com?url=)
čím by to mohlo být?
Jo a doplněk: poradíte vhodný userscript pro blokaci srágor na FB (Sponzorováno, Navrhovaná skupiny apod) - samozřejmě klasické reklamy (animované obrázky, casíno, léky, soutěže, klikačky, lichva, prostě hnůj na webech) nemám (ani nevím, zda je fb má), ale soudě podle toho, že ublock reportuje jen facebook.com, fbcdn a, si myslím, že ne (resp má svůj systém) a samozřejmě mám pár desítek pravidel adblocku pro facebook