Bitcoin ťažba

RodriguezElPasoMexico

Bitcoin ťažba
« kdy: 01. 09. 2018, 10:19:32 »
Ahojte začal som sa venovať kriptomenám som zaregistrovaný na 10kach búrz ale v peňaženke mám zatiaľ iba Bitcoiny, Ethereumy a Monerá.

Včera som pozeral na burze bittrex že sa tam obchodujú aj dosť exotické kriptomeny napríklad dogecoin (mena pre psi) alebo mainframe (neviem kde zobrali ten názov)... Sú ich tam 10ky tuná je hitparáda najvčších prírastkov za včerajšok napr dogecoin narásotol o 60%:

Bitcoin sa vraj už neoplatí tažiť cez GPU a vraj sa na to používajú špeciálne designované ASIC minery.

Ak tomu správne chápem čím  je trh meny menší a čím menej je v tej mene vykonávaných transakcií tým má ťažba menšie hardwarové nároky? Takže možno by sa oplatilo tažiť niektoré z tých exotických mien a potom ich streliť na burze za BTC alebo ETH?

Takže moja otázka je ktoré meny je ešte možné ťažiť cez GPU? Existuje nejaký zoznam čo sa dá tažiť na akom hardware?

kikina

Re:Bitcoin ťažba
« Odpověď #1 kdy: 01. 09. 2018, 10:38:43 »
na gpu se ted tezi nejvic asi ethereum, monero.

PCnity

• 706
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 01. 09. 2018, 11:22:02 »
Ja som presiel na "predavanie vykonu" cez nicehash a ten ta vyplaca v BTC. Najvacsia cast mojej farmy je sice postavena na AMD Vegach a ide len o CNv7, ale nvidie mi skacu na rozne algoritmy. Navyse nemusis cakat kym pool najde validny block, vyplacany si len za poskytovany vykon. (A dnes je to bieda)

Ak si chces tazenie organizovat sam, pozri pre svoj HW optimalny algo/coin na https://whattomine.com/

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 01. 09. 2018, 12:07:42 »
Teoreticky mas sice pravdu ze kdyz budes ty a Pepa tezit “SulinCoin” tak jako u vetsiny novych coinu budes mit “naskok” pred ostatnimi tezici. Problem ale nastava s tim co pak udelas s 1000 SulinCoin. V praxi musis najit nekoho (burzu, cloveka), ktery ti za tve SulinCons da neco jineho. To je obvykle tezke neli nemozne. Z meho pohledu konzervativniho investora bych se na to vyprdnul, nebo bych vytezil z kazde ho neco. Treba za 20let bude mit SulinCoin hodnotu noveho domu za Prahou a treba dnes vyhrajes prvni ve sportce.  ;)

RodriguezElPasoMexico

« Odpověď #4 kdy: 01. 09. 2018, 12:22:16 »
all Ďakujem za reakcie už som si stiahol ten NiceHash a idem ho odtestovať.

kkt1 keď sa niečo obchoduje na burze a je nedostatočná likvidita tak asi stačí predávať pod cenu a kupci sa nájdu hneď, no nie?

mimochodom keby som si kúpili 3 takéto solárne panely tak by sa na tom dalo (cez slnečné dni) ťažiť zadarmo?https://www.ecoprodukt.sk/solarne.panely/solarne.panely/fotovoltaicke.solarne.panely/solarny.panel.polykrystal.axitec.axipower.265wp

265W x 3 = 795W to by stačilo na utiahnutie bežného počítača aj s výkonnou GPU.

Xxxxxx

« Odpověď #5 kdy: 01. 09. 2018, 12:30:59 »
Nejaci zajemci o sulincoin?

spacek

« Odpověď #6 kdy: 01. 09. 2018, 12:32:26 »
all Ďakujem za reakcie už som si stiahol ten NiceHash a idem ho odtestovať.

kkt1 keď sa niečo obchoduje na burze a je nedostatočná likvidita tak asi stačí predávať pod cenu a kupci sa nájdu hneď, no nie?

mimochodom keby som si kúpili 3 takéto solárne panely tak by sa na tom dalo (cez slnečné dni) ťažiť zadarmo?https://www.ecoprodukt.sk/solarne.panely/solarne.panely/fotovoltaicke.solarne.panely/solarny.panel.polykrystal.axitec.axipower.265wp

265W x 3 = 795W to by stačilo na utiahnutie bežného počítača aj s výkonnou GPU.
To v žádném případě...
Pokud nemáš o fotovoltaice základní znalosti, doporučuji ti navštívit forum mypower.cz. Tam se dozvíš téměř vše.

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 01. 09. 2018, 12:40:35 »
Ty solarni panely jsou za nulu Kc? Maji neomezenou zivotnost? Ne. Vrazis do nich x tisic a budou ti “vydelavat” treba 5 let. Kdyz bude svitit slunce, treba v Praze je to v prumeru nejakych 1500 hodin rocne. Kolik te tedy hodina tveho “vydelavani” bude stat jenom na solarnich panelech? A co dalsi naklady? Kabelaz, pocitac, karty atd. Kdyz si to spocitac, zjistis ze jsi utratil x penez a dostal jsi 200SulinCoinu, 100DebilCoinu a 5000MagorCoinu coz je skvele. Ted jenom najit sulina kteremu to prodas za cenu vyssi nez kolik jsi do toho vrazil penez.

« Odpověď #8 kdy: 01. 09. 2018, 21:17:33 »
Konečně někdo rozumný, kriploměny mají budoucnost a dá se na tom rychle, lehce a bez námahy parádně vydělat!

PS: Teď jsem začal těžit pussycoin, vrazil jsem do hw asi 100 tyček, no musel jsem vyhodit  ledničku a pračku, ale do tří týdnů se mi to vrátí. Kdyby měl někdo (vážný!) zájem, za tisícovku poskytnu bližší údaje...

Sten

« Odpověď #9 kdy: 01. 09. 2018, 21:44:00 »
Návratnost solárních panelů je v současnosti 10 až 15 let, a to jen když veškerou energii z nich spotřebujete, prodej se už vůbec nevyplatí. To už je lepší malá vodní elektrárna, ale to zase nejde postavit kdekoliv. Na těžbu kryptoměn, které mají takovou volatilitu, že za pár měsíců se už nemusí vyplatit je těžit, to je neskutečně blbá investice.

« Odpověď #10 kdy: 01. 09. 2018, 22:15:19 »
Návratnost solárních panelů je v současnosti 10 až 15 let, a to jen když veškerou energii z nich spotřebujete, prodej se už vůbec nevyplatí. To už je lepší malá vodní elektrárna, ale to zase nejde postavit kdekoliv. Na těžbu kryptoměn, které mají takovou volatilitu, že za pár měsíců se už nemusí vyplatit je těžit, to je neskutečně blbá investice.
BLASPHEMY!

k3dAR

• 3 193
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 01. 09. 2018, 23:00:11 »
panel je jen cast systemu, potrebujes k tomu regular, baterie, menic na 240V, tady mas priklad sestavy BEZ menice:
https://www.ecoprodukt.sk/solarne.panely/solarne.ostrovne.systemy/solarny.ostrovny.system.765wp.24v.220ah

újč

« Odpověď #12 kdy: 02. 09. 2018, 17:39:56 »
BLASPHEMY!
To je nějaká hláška z Bohnic?

RodriguezElPasoMexico

« Odpověď #13 kdy: 03. 09. 2018, 09:43:22 »
Konečně někdo rozumný, kriploměny mají budoucnost a dá se na tom rychle, lehce a bez námahy parádně vydělat!

PS: Teď jsem začal těžit pussycoin, vrazil jsem do hw asi 100 tyček, no musel jsem vyhodit  ledničku a pračku, ale do tří týdnů se mi to vrátí. Kdyby měl někdo (vážný!) zájem, za tisícovku poskytnu bližší údaje...

no neviem havran uz teraz som v pluse. Sice iba nejakych 10% (keby monero neslo dole tak by to bolo este viac) ale zatial som na tom zarobil. A nekupoval som to s tymto cielom. Faktom je ze na tom zarabaju vsetci dhodobi investori. kto si kupil bitcoiny pred par rokmi dnes si zije ako kral. Dlhodoby trend je stupajuci.

Okrem toho mam usetrene par tisic euro ktore mam na firmenom ucte tak za tie asi tiez investujem do kryptomien a akcii. NVidia teraz velmi rastie vdaka kryptomenam a SoC do elektromobilov mozno by to bolo lepsie ako nechat peniaze lezat na ucte. Ucvtovnik ma asi zabije ale ozaj nema zmysel drzat peniaze v banke a nechat ich ECB znehodnocovat.

A hlavne dalsia velka kriza bude co nevidiet (lehman padol v roku 2008 a hodpodarsky cyklus sa zavrsuje). Takze ak clovek nechce mat zo svojich penazi zo dna na den toaletny papier budem musie investovat bud do krypto alebo do komodit.

RodriguezElPasoMexico

« Odpověď #14 kdy: 03. 09. 2018, 09:53:56 »
oprava: tisic euro => tisice euro