GNOME nebo KDE

Fetos

Re:GNOME nebo KDE
« Odpověď #15 kdy: 31. 08. 2018, 17:42:51 »
Windows. Bud dospely muz a pochop, ze taky hnoj ako Linux nemozes pouzivat bez toho aby sa ti za chrbtom neposmievali. Bud si chlap a produktivny a pouzivas OS X alebo Windows alebo si muzo dieta, skrachovane, nula a pouzivas taky shit ako Linux.

Vilith

• 663
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 31. 08. 2018, 17:55:22 »
Nahrej tam Linux Mint a jako bonus mu vypal CD.
Pokud bude potrebovat neco extra, at si to doinstaluje sam..

Lol Phirae

« Odpověď #17 kdy: 31. 08. 2018, 17:59:45 »
XFCE  :P

anonym

« Odpověď #18 kdy: 31. 08. 2018, 19:12:29 »
Tenhle obrázek vystihuje rozdíly mezi Gnome a KDE:

Jak je to zadarmo tak ja beru obě!!!! Bo jak je něco zdarma, tak se neznám!

A odpověď na otázku, jestli KDE nebo GNOME - no samozřejmě že obě naráz! To je filozofie Linuxu, jedno umí to, druhé zase tohle, to není chyba, to je featura! A navíc jsou obě zdarma, tak nebudeš mít přece jenom jednu, to by byla škoda, ne?

Navíc obě jsou plně kustomizovatelne, ne jak nějaký shit Windows nebo MAC, takže když máš obě naráz, máš k dispozici dvojnásobek možností kustomizace! Ukaž mi jak tohle s Widlema uděláš, nijak, to je systém pro BFU, opravdu inteligentní a schopný muž používá Linux!

kuba77

« Odpověď #19 kdy: 31. 08. 2018, 21:32:59 »
Za mě GNOME. Líbí se mi právě na něm (a vyhovuje mi), že je odlišný od ostatních prostředí Windows-like prostředí :). A kdyžtak pomocí rozšíření dash-to-panel se dá získat Windows/KDE-like rozložení.

Michal2

« Odpověď #20 kdy: 31. 08. 2018, 21:58:22 »
KDE prestal byt pro me pouzitelny s prichodem verze 4. A Gnome jsem neshledal pouzitelnym nikdy :-p

Za mě GNOME. Líbí se mi právě na něm (a vyhovuje mi), že je odlišný od ostatních prostředí Windows-like prostředí :)

Pokud je tvym hlavnim cilem odlisit se, mam pro tebe doporuceni. Vytetuj si na celo obrovskou <|> budes mit o odlisnost vystarano...

hipster

« Odpověď #21 kdy: 01. 09. 2018, 16:59:45 »
Pokud to má být klasický desktop a la Windows 95, KDE Plasma, Xfce nebo Mate.

Pokud si to chceš přizpůsobit podle sebe, KDE Plasma, Xfce s alternativním správcem oken,... nebo GNOME Shell s tunou rozšíření v javascriptu (která se čas od času po.erou).

Pokud chceš vymakané funkce, KDE Plasma (například Connect) nebo GNOME (tradičně mají líp vyladěnou přístupnost).

Pokud chceš malé nároky na hardware, Xfce nebo nejnovější verze KDE Plasma (od 5.12 na tom udělali velký kus práce, problémy jsou nejčastěji s některými kombinacemi grafických ovladačů a efektů KWinu, ale ten jde vyměnit).

GNOME je nejnáročnější na hardware a připomíná mi Windows 10: nutí určitý způsob používání, spousta funkcí chybí nebo se musí obskurně hackovat. Když jsem zkoušel Cinnamon, přišel mi jako menší zlo, ale nejradši mám žádné zlo.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 01. 09. 2018, 17:05:14 »
V KDE se mi libi jak parně je tam vyřešené v Dolphinovi(manager adresaru a souboru) přístup na složky v síti
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

k3dAR

• 3 193
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 01. 09. 2018, 18:48:39 »
[...] Pokud chceš vymakané funkce, KDE Plasma (například Connect) [...]
btw: pouzivam Xfce s Connect, prostrednictvim indicator-kdeconnect:
http://www.webupd8.org/2017/04/new-kde-connect-indicator-ubuntu-linux.html