Doporučte Android/F-Droid aplikaci pro Kalendář a To-Do List

voda

Ahoj,

prosím o doporučení aplikace pro Kalendář a To-Do List.

Google Calendar je pro mě absolutně nepoužitelnej.
Verze androidu je 8. Výrobce telefonu nedodal vlastní aplikaci pro kalendář (zato tam je AVG ktere nejde smazat  >:( ).

Instalace pouze z Play Store nebo F-Droidu.

Velmi se cení, když aplikace nebude požadovat (resp. bude řádně fungovat bez) oprávnění, které aplikace pro kalendář/to-do-list opravdu nepotřebuje.

Děkuji

aaa

Re:Doporučte Android/F-Droid aplikaci pro Kalendář a To-Do List
« Odpověď #1 kdy: 26. 08. 2018, 18:35:51 »
aCalendar z Yalp store toho umi nejvic a autori tvrdi ze nesmirujou (data bere ze standardniho uloziste, takze nema duvod lizt sam na sit, funguje bez problemu i kdyz se v NetGuardu zakaze). Ve F-Droidu je jen Simple Calendar, ktery uz ma uchazejici mesicni pohled, ale widget je porad nepredelanej. Autor je Slovak, dalo by se mozna dohodnout zasponzorovani.

Jméno:

« Odpověď #2 kdy: 26. 08. 2018, 19:02:23 »
muzu vedet co je na google kalendariu tak hrozny? treba celou tu dobu trpim a nevim o tom.. dik

voda

« Odpověď #3 kdy: 26. 08. 2018, 19:48:16 »

Diky. Z F-Droidu jsem nainstaloval Simple Calendar (Simple Mobile Tools) a To-Do List (Privacy Friendly), vyzkousim a uvidim jak se budou chovat.

Widget na uvodni obrazovku nepotrebuju. Uvodni obrazovku pouzivam jen jednu a mam tam jen par nejpouzivanejsich aplikaci + widget na hodiny.

voda

« Odpověď #4 kdy: 26. 08. 2018, 19:54:25 »

Pokud sis nevsiml ze pouzivanim google kalendare trpis tak jeho uzivanim pravdepodobne netrpis.

Me proste nevyhovuje z mnoha pricin.
Predmetem tohoto vlakna neni popisovat proc mi nevyhovuje a nasledne byt presvedcovan zastanci nevyhovujici aplikace ze chyba je na me strane (nebo jak je zde zvykem dostat psychologicky rozbor o spatne osobnosti a jinych rysu tazatele), jednoduse hledam funkcni alternativy s nejakymi pozadavky.

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 26. 08. 2018, 20:17:22 »
Voda, jake jsou tve pozadavky? Zajima me to z ciste soukrome, google kalendar nepouzivam.

Kit

« Odpověď #6 kdy: 26. 08. 2018, 20:53:09 »
Používám trello.com.

Jose D

• 912
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 27. 08. 2018, 13:10:17 »
Bussiness Calendar 2.

Pouzivam opravdu dlouhodobě, před tím jsem používal jeho jedničkovou verzi. Dostupný na Google play.
Dá se tam nastavit snad cokoliv.

TKL

« Odpověď #8 kdy: 27. 08. 2018, 17:59:34 »
Bussiness Calendar 2.

Pouzivam opravdu dlouhodobě, před tím jsem používal jeho jedničkovou verzi. Dostupný na Google play.
Dá se tam nastavit snad cokoliv.

Také už roky používám Business Calendar, je bezkonkurenční.

pepikx

« Odpověď #9 kdy: 27. 08. 2018, 18:32:52 »

Pokud sis nevsiml ze pouzivanim google kalendare trpis tak jeho uzivanim pravdepodobne netrpis.

Me proste nevyhovuje z mnoha pricin.
Jen ze jak chces doporucit alternativni appku ke kalendari google kdyz vlastne nevime co od ni cekas a s cim mas problem? To je ztrata casu.

To je jak napsat mam skodovku a vubec mi nevyhovuje. Nereknu co je za problem, to nikoho nemusi zajimat. Jen mi doporucte auto ktere ten problem nema.

Palo M.

« Odpověď #10 kdy: 28. 08. 2018, 09:47:09 »
Kalendar: Pouzivam standardnu aplikaciu co je v LineageOS, k tomu Offline Calendar provider: https://f-droid.org/en/packages/org.sufficientlysecure.localcalendar/
(LineageOS mam bez GApps)
Keby v telefone nic nebolo, asi by som prezil s https://f-droid.org/en/packages/com.simplemobiletools.calendar/

todo.txt: Simpletask: https://f-droid.org/en/packages/nl.mpcjanssen.simpletask/
(ma aj tmave temy, widget sa mi paci, ked pre task nastavis due date, tak Simpletask sam prida event do kalendara)