Rozumím tomu, co píšete ale nerozumím tomu "Proč". Pokud má být GO náhradou za C, tak je moc pomalé, protože GC. Pokud to má být jazyk na složité backendy (myslím, že i v GO dokumenatci se píše, že je to na backend), tak potom nedosahuje kvalit Javy, protože možnost nechat handling errorru na vyšší vrstvě programu pomoci "throws" je killer feature exception systému. Mám pocit, ze vkládali moc velké naděje do gorutines, které se ukázaly jako mylné. Jednoduchý backend je tak nějak protimluv. Od backendu se očekává, že bude robustní a promyšlený a budou se k němu připojovat klienti, už z hlediska bezpečnosti a konzistence je většina zodpovědnosti na backendu.
A go je o dost pomalejší než Java a než C.
Takže se vlastně točíme v kruhu...
Vy řeknete : Go je nízkoúrovňový jazyk.
Já řeknu: Oproti C je to (strašně moc)pomalé.
Vy řeknete: Go je jazyk na bakcend s garbage collectorem.
Já řeknu: Java je kvalitnější, ozkoušená, rychlejší a má lepší garbage collector.
Vy řeknete: Go je pro "začínající" programátory.
Já řeknu: Má to pointery a pokud správně nastavíte prostředí a donutíte všechny "juniory" používat pouze throws místo try{}catch{} tak je i ta java vlastně jednodušší.
Vy řeknete (to už fabuluju): je to pro začínající osamělé autistické programátory bez kamarádů, co by jim nastavili prostředí.
Já řeknu: Freepascal + Lazarus IDE. Pascal byl vyvinut někdy dávno, když jsem byl ještě malé trollítko právě na učení se programovat.
Prostě mám pocit, že se snazíte zastrčit (minimálně argumentačně) příliš tlustou štangly do příliš malého otvoru. Může se to procpat penězi od google, možná, já osobně tomu nevěřím. viz
https://www.youtube.com/watch?v=H9ZAPab3kpA