DLNA(Multicast)->IGMP-PROXY vs PIM

ZAJDAN

• 2 086
    • Zobrazit profil
DLNA(Multicast)->IGMP-PROXY vs PIM
« kdy: 24. 08. 2018, 13:18:28 »
Ahoj...
chápu dobře, že na distribuci multicastu(DLNA) v rámci jednoho routeru s více subnety by mi mělo stačit IGMP-PROXY a v rámci více routerů již musím sáhnout po PIM?
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

blfmpsẉẓ̌

Re:DLNA(Multicast)->IGMP-PROXY vs PIM
« Odpověď #1 kdy: 24. 08. 2018, 21:11:51 »
Pro DLNA na jednom routeru s více segmenty stačí iptables...

M.

« Odpověď #2 kdy: 25. 08. 2018, 10:18:04 »
Můžeš řetězit víc IGMP proxy za sebou, pokud síť má stromovou strukturu a je pevně dáno jedno místo, odkud se mcast šíří jakými směry. Takto jsem si přes tři rotuery lineárně za sebou (Mikrotiky) přehazoval multicastový IPTV stream od ISPíka než jsem přišel na to, že je lepší po večerech chlastat, než čučet na TV.
PIM potřebuješ ve chvíli, kdy do toho musí vstoupit víc inteligence (smyčky v síti, víc míst zrojů pro různé skupiny a směrů šíření mcastu...).

ZAJDAN

• 2 086
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 25. 08. 2018, 11:26:35 »
Pro DLNA na jednom routeru s více segmenty stačí iptables...
takoveté špeky si zkoušej na svoje děcka! :_)
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

ZAJDAN

• 2 086
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 25. 08. 2018, 11:30:13 »
Můžeš řetězit víc IGMP proxy za sebou, pokud síť má stromovou strukturu a je pevně dáno jedno místo, odkud se mcast šíří jakými směry. Takto jsem si přes tři rotuery lineárně za sebou (Mikrotiky) přehazoval multicastový IPTV stream od ISPíka než jsem přišel na to, že je lepší po večerech chlastat, než čučet na TV.
PIM potřebuješ ve chvíli, kdy do toho musí vstoupit víc inteligence (smyčky v síti, víc míst zrojů pro různé skupiny a směrů šíření mcastu...).
ja to potřebuji pro stařešinu a děcka...hlavně prohlížení fotek na TV z centrálního PC.
IGMP-PROXY mi fachá, ale zjišťuji, že minidlna mě ještě zlobí, takže musím zkoumat blíže co se děje