Čím propojit RPi do clusteru?

peter

Re:Čím propojit RPi do clusteru?
« Odpověď #30 kdy: 06. 09. 2018, 16:35:56 »
Petre, nejprve jsem chtel ten napad s tim pcb mount konektorem zavrhnout, ale rozlezelo se mi to v hlave a vypada to, ze pro me reseni by to bylo treba pouzitelny. Umite poradit firmu/jednotlivce, ktera/y by mi patricnou desku navrhl a udelal?

Ak sa na to nepodujme nejaký schopný čitateľ root-a, tak ja mám skúsenosti len s amset.sk. Firma sa venuje primárne osadzovaniu PCB, ale vedia spraviť aj vývoj dosky. Dokonca sú aj mechanicky zdatní a myslím že nebudú mať problém to navrhnúť mechanicky tak aby tam vaša vybraná doska presne na tom konektore sedela. Dokonca myslím, že sú aj celkom lacní, ale je možné že len pre nás keďže vyrábame u nich dosky za viac ako 1M EUR.

Skúste im poslať specifikáciu, že potrebujete bez ethernet kabeláže pripojiť pomocou nejakého takéhoto konektoru https://www.metz-connect.com/us/products/ajp92a8813 pripojiť vaše zvolené boardy do switchu, ktorý by mal byť na tej istej doske a že potrebujete napr. jeden extra female konektor aby ste mohli celú dosku pripojiť do switchu. Najlepšie ak im našpecifikujete aj test akým budú môcť overiť že riešenie funguje aby ste sa vyhli tomu že budete robiť testera.

Verím že v ČR nájdete podobnú firmu. Možno keď hodíte celú špecifikáciu, tak Vám tu niekoho odporučia. Takisto budem rád keď si Váš vyvinutý board nenecháte len pre seba a uvoľníte verejnosti či už ako open source, alebo predajom Vášho proprietárneho riešenia :).

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 06. 09. 2018, 19:28:36 »
Prave z tech minimalnich odberu, nebo minimalnich cen mam strach. Koupit 100xsftp a zapojit to je otazkou par korun i kdyz to neni tak hezke a elegantni reseni jako s tim pcb. Uvidim jeste jak to bude s mistem ve skrini, ty svazky kabelu muzou ve finale zabirat vice mista nez chci.

peter

« Odpověď #32 kdy: 06. 09. 2018, 20:24:25 »
Minule nám vyrábali dosku, ktorú sami navrhovali pre náš tester a bol to len jeden exemplár. Samozrejme že to bude drahšie ako pri stovkách kusov, ale oni nie sú FoxConn a bežne robia malosériovú výrobu. Niektoré boardy pre nás vyrábajú len v desiatkach kusov. Určite sa môžete dopytovať na cenu. Za to nič nedáte.

Ešte lepšie keby ste našli človeka ktorý v podobnej firme pracuje a možno by Vám to spravil vo voľnom čase za symbolickú cenu. Iná možnosť je to spraviť ručne ako prototyp na lepšie vybavenej spájkovacej stanici. Každopádne návrhu PCBčka sa nevyhnete. Vyrobia Vám ju za pár desiatok EUR aj s dopravou napríklad aj tu: https://www.seeedstudio.com/fusion_pcb.html. Potom už len naniesť pastu uložiť pinzetou súčiastky a teplovzdušnou pištoľou zapiecť. Je to určite piplačka ale zručný človek to zvládne. Už len nájsť človeka na design takej dosky a človeka ktorý ju osadí :)

RDa

• 2 622
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 06. 09. 2018, 20:30:53 »
Já jsem schopnej to jak navrhnout, tak i vyrobit. Chybí jen specifikace - jak/co kkt1 vlastně chce.

PetrM

« Odpověď #34 kdy: 07. 09. 2018, 06:36:45 »
To už mi přijde zbytečné konvertovat to na ten ethernet. Může mít jedno FPGA, do kterého povedou SPI linky ze všech RPi v clusteru (předpokládám že jich zatím nechce mít víc než třeba 32) a tam se to bude switchovat přimo jako SPI.

A ethernet PHY se kterými se bavíš po SPI existujou, netřeba to vyrábět na FPGA.

Myslíš omyly jako ENC28J60? Tam by to v reálu bylo pomalejší, než holý SPI. A Ethernet ven se hodí, pokud chce ten cluster i někam připojit, nějak ho ovládat,...