Užitečné featury při propojení dvou sítí?

y,

Užitečné featury při propojení dvou sítí?
« kdy: 20. 08. 2018, 20:45:46 »
Pendluju mezi USA a CZ, v kazdem domove mam internet, domacnosti mam propojene pres ipsec vpn (na urovni siti, cili kazda domacnost ma jiny IP rozsah).
Muj dotaz je mozna naivni -- je zde nejaka featura, co bych mohl nastavit, abych toho propojeni lepe vyuzil nebo z toho benefitoval? Zcela zjevne nema smysl nastavovat nejaky failover, protoze kdyz mi vypadne spojeni do internetu, vypadne mi i ta vpn do druhe site. Nejake  jine napady?
« Poslední změna: 20. 08. 2018, 21:19:03 od Petr Krčmář »

Lol Phirae

Re:uzitecne featury pri propojeni dvou siti?
« Odpověď #1 kdy: 20. 08. 2018, 21:01:05 »
Nějaké streamování filmů pokrokově omezených na USA?  :P

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
Re:Užitečné featury při propojení dvou sítí?
« Odpověď #2 kdy: 20. 08. 2018, 21:24:48 »
Ja mam takhle propojenych nekolik lokalit. Pouzivam synchronizaci mezi jednotlivymi storage, vzdaleny pristup k zarizenim v jine lokalite, samozrejme pristup k regionalnimu obsahu. Kamery respektive zaznamy mam na storage, takze to synchronizuji taky. No a offsite zalohy. Nic jineho co bych vyuzival me nenapada.

max5

« Odpověď #3 kdy: 21. 08. 2018, 00:03:43 »
Ja mam takhle propojenych nekolik lokalit. Pouzivam synchronizaci mezi jednotlivymi storage, vzdaleny pristup k zarizenim v jine lokalite, samozrejme pristup k regionalnimu obsahu. Kamery respektive zaznamy mam na storage, takze to synchronizuji taky. No a offsite zalohy. Nic jineho co bych vyuzival me nenapada.

Ze zvědavosti jak to syncujete ?  Díky Maxł

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 21. 08. 2018, 02:25:51 »
Maxi, ruzne. Vlastni skript s rsyncem, neco malo jde primo jako zfs send, neco se forcuje. Nastesti jeste porad mam neco jako primarni lokalitu kde treba kopiruji media na storage a ty se syncuji dal. Takove videa z dronu jdou do uploadu z dane lokality na primarni storage kde se pak presouvaji a zase syncuji dal. V puvodni lokalite jsou skopirovane do patricnych mist takze se netahaji znova. Neni to dokonale, ale vicemene funkcni.

Y,

« Odpověď #5 kdy: 21. 08. 2018, 08:11:41 »
Díky. Zálohování mám, I když to ještě musím poladit. Netflix a v mém případě i hbogo (cz subscription) raději řeším další VPN, protože si nedokážu představit, jak to robustne nastavit. Myslím, že bych musel správně přeposílat DNS dotazy a potom ještě routovat rozsahy a tam nemám dostatek zkušeností a asi ani trpělivosti, abych to studoval. Navíc VPN potřebuji tak jako tak (když jsem někde na cestách a to jsem relativně často).