Doporučte Docker hosting (docker + docker-compose)

Doporučte Docker hosting (docker + docker-compose)
« kdy: 20. 08. 2018, 14:56:20 »
Ahoj,

používá někdo Docker hosting, který bymi mohl doporučit.

Proste hosting kde Docker již je a o nic se nemusím starat. Mám členství u VPSfree.cz, ale tam by to bylo o nějakém nastavování tak na týden.

Já jsem vývojář a navíc jetě do toho potřebuji dělat business a marketing, takže se nechci starat o tyhle serverové věci.

Potřebuji něco, kde jen spustím docker-compose up -d. Vím, že si to mohu najít a také jsem to udělal, ale třeba zde najdu někoho kdo už podobný problém řešil a prošel si nějakou zkušeností, jako, že třeba na VPSfree to tak lehce nepůjde apod.

Zpočátku tam budu mít Wordpress image, PostgreSQL (ano DB v docker kontejneru), a nějakého daemona, kvůli, kterému, nemám klasický hosting jen pro Wordpress.

David

Re:Doporučte Docker hosting (docker + docker-compose)
« Odpověď #1 kdy: 20. 08. 2018, 15:05:27 »
Můžete zkusit poptat https://www.vshosting.cz/kubernetes/ .

« Odpověď #2 kdy: 20. 08. 2018, 21:31:51 »

tt

« Odpověď #3 kdy: 20. 08. 2018, 21:56:48 »
Osobne si myslim, ze docker-compose up -d je hracka na localhost. Pokial ho chces pouzit v produkcii, tak si ho asi budes musiet nainstalovat a manazovat. Sofistikovanie nasadenia pouzivaju vhodnejsie Docker orchestration nastroje - https://github.com/veggiemonk/awesome-docker#orchestration

Pokial chces radsej cas venovat inym aktivitam, tak pouzi cloud, kde uz je nejaky docker orchestration integrovany s existujucimi cloud sluzbami, takze na par klikov ti vytvori aj potrebnu infrastrukturu (VMs, balancers, ....), napr.:
- (spomenuty) GCP Kubernetes
- AWS ECS, AWS EKS, AWS Fargate
- ...

LarryLin

« Odpověď #4 kdy: 20. 08. 2018, 22:06:12 »
Pardon jestli budu trochu off-topic, ale mohli byste prosím rozvést vaši motivaci proč mít Wordpress a PostgreSQL (případně další projekty) v kontejneru? Je to kvůli přenositelnosti nebo v tom pro vás hrají roli jiné věci? Zajímá mě především proč nedat přednost třeba cloudům AWS EC2, Lambda nebo ekvivalentům od Azure a Googlu.

« Odpověď #5 kdy: 20. 08. 2018, 23:43:48 »
... Zajímá mě především proč nedat přednost třeba cloudům AWS EC2, Lambda nebo ekvivalentům od Azure a Googlu.
Peněži?

tt

« Odpověď #6 kdy: 21. 08. 2018, 00:35:39 »
Pardon jestli budu trochu off-topic, ale mohli byste prosím rozvést vaši motivaci proč mít Wordpress a PostgreSQL (případně další projekty) v kontejneru? Je to kvůli přenositelnosti nebo v tom pro vás hrají roli jiné věci? Zajímá mě především proč nedat přednost třeba cloudům AWS EC2, Lambda nebo ekvivalentům od Azure a Googlu.
AWS Lambda/GCP Function: Ani jeden cloud provider nepodporuje nativne PHP lambda funkcie (wordpress) - teoreticky je to mozne ohackovat na AWS. Pokial uz Lambda spracovava dost vela requestov, tak sa uz financne vyplati mat ju spustenu ako daemona a nie ako funkciu. Obdobne je na tom PostgreSQL. Problemom moze byt pre niekoho aj start up cas lambdy, resp. nestandardna persistencia, kedze lokalny FS mas iba docasny a obmedzeny.

AWS EC2/GCP VM instance: je to VM, ktoru si musis manazovat (security, updaty, ...) manualne - resp. si musis napisat jej automatizaciu a nasadenie (terraform/cloudformation, puppet/ansible, ...). Pokial si DEV tak zvycajne nerad robis OPS, ale pouzijes radsej nejake opsless riesenie pokial to ide a cas radsej venujes vyladovaniu (svojho spagetoveho :-P) kodu.

LarryLin

« Odpověď #7 kdy: 21. 08. 2018, 09:53:46 »
Dík za odpovědi. Až teď jsem si uvědomil, že srovnávat to s Lambdou byla blbost. Nejenom, že tam nemají PHP, ale celý Wordpress by se musel rozsekat a zřejmě i hodně upravit. Ptal jsem se proto, že jsem zatím neslyšel, že by někdo dával WP do kontejneru, tak mě zajímalo jestli to má nějaké benefity oproti jiným (běžnějším) řešením.

« Odpověď #8 kdy: 21. 08. 2018, 15:47:00 »
Dockerizuju Drupal. Je to tak jednodussi.
Kazdy kdo to potrebuje lokalne to rozjede na dva prikazy a mame vsichni stejne prostredi.
VPSFree by snad do konce roku mohlo byt pouzitelne, pry na tom makaji (prechod z OpenVZ na neco "normalniho").
Jinak nemam problem ani s pouzitim docker-compose, jen jsem pred to hodil nginx-letsencrypt image
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #9 kdy: 22. 08. 2018, 14:38:47 »
Dockerizuju Drupal. Je to tak jednodussi.
Kazdy kdo to potrebuje lokalne to rozjede na dva prikazy a mame vsichni stejne prostredi.
VPSFree by snad do konce roku mohlo byt pouzitelne, pry na tom makaji (prechod z OpenVZ na neco "normalniho").
Jinak nemam problem ani s pouzitim docker-compose, jen jsem pred to hodil nginx-letsencrypt image

Abych odpověděl na dotazy výše.

Ano je to prostě jednodušší. Wordpress má image na Docker hubu to same PostgreSQL, pak je tam Apache, různé cache apod. (odpůrci sice namítají, že nejsou oficiání ale co). Prostě to spojím do docker-compose a je to.

Když potřebuji dělat i marketing (tzn. hodí se mít Photoshop a MS Office) tak mám PC s Windows a vím, že když to hodím na Linux se správnou verzí Dockeru, tak to pojede. Windows PC pak nemusí řešit různé LAMP bundly apod.

Různé cloudy, kde budu muset něco ohýbat, to se mi moc nechce.

S tím VPSfree.cz je to tedy dobrá zpráva.

vera pohlova

« Odpověď #10 kdy: 22. 08. 2018, 14:58:42 »
Ja bych vsechny tyhle serverové věci zakazala.

anon

« Odpověď #11 kdy: 22. 08. 2018, 19:56:41 »
Hele v tom pripade to bude jednodusi bez dockeru. Postgres nainstalujes jako "apt install postgresql" a hotovo. A ten docker jako "apt install docker" a hotovo (na ten tvuj "vyvoj" na windows chapu ze to tak bude pro tebe jednodusi) ... sice docker ve vychozi instalaci dost neefektivne nakonfigurovanej, ale pro to co pises to bude uplne jedno.

Misto toho hledani uz bys mel davno vyreseno. Dneska je linux uz super jednouchy.

U VPSfree je to slozitejsi o to ze to neni VPS ale jen kontejner. Kup si nekde normalni VPS a postup viz vyse.

« Odpověď #12 kdy: 22. 08. 2018, 21:18:23 »
Na vpsAdminOS se intenzivne maka, staging prostredi by melo dostat brzo zalohy, kratkodoby projekty s malou zivotnosti tam tak pujde provozovat tak cca do mesice a pul. Produkci chceme zacit migrovat cca koncem roku, ale nechceme to uplne uspechat - proto prosim potrebujeme pomoct s testovanim staging prostredi.

Kdo by mel zajem a neni clenem, napiste prosim na podpora@ a dohodnem se ;)

tt

« Odpověď #13 kdy: 22. 08. 2018, 21:29:15 »
A ten docker jako "apt install docker" a hotovo.

Pustim si ten docker, aby som si overil na mojom CentOSe tvoje tvrdenie :-P:

Kód: [Vybrat]
$ docker run --rm -ti debian bash
$ apt-get update
...
Reading package lists... Done
$ apt-cache show docker
Package: docker
Source: docker (1.5-1)
Version: 1.5-1+b1
Installed-Size: 41
Maintainer: Paul Tagliamonte <paultag@debian.org>
Description: System tray for KDE3/GNOME2 docklet applications

Ten super jednouchy linux ma sklamal - snazi sa mi nainstalovat nejaky system tray a nie ten docker :-D

Docker isto ma svoj vyznam. Napr. s nim mozes kompilovat/testovat pod roznymi OS verziami (vid mam CentOS, ale overim si tvoje "apt install docker" tvrdenie), mozes jednoducho vytvarat viacere instancie tej istej aplikacie s inou konfiguraciou, dokazes limitovat vyuzitie zdrojov, izolovat aplikacie (sietova izolacia je asi to, comu ty hovoris ze je nefektivne nakonfigurovane) ...

Nepochybne toto vsetko dokazes aj s plnotucnymi Linux VMs (VPS), avsak budes potrebovat viac casu a zdrojov.

anon

« Odpověď #14 kdy: 22. 08. 2018, 23:59:55 »
Tak to zkus znova a ted s "apt install docker.io", mel jsem tam preklep, linux dnes tak jednoduchy opravdu je.

Zpet k tematu, kontejnery (vcetne dockeru) urcite svoje misto maji, ale pro tento konkretni scenar bude jednodusi primo VPS.

Mimochodem, na ten tvuj priklad by ti bohate stacil chroot - 40 let stara technologie :).