Nový notebook, jaka grafika?

Stanislav

Re:Nový notebook, jaka grafika?
« Odpověď #15 kdy: 20. 08. 2018, 21:16:14 »
Já jsem koupil půl roku používaný xps15 za slušnou cenu. Je super, ale na linuxu tu nvidii nevyužiju, ovladače na ní zatím nejedou dobře, takže ji mám zakázanou. Ale integrovaná grafika od intelu zatím stačila na všechno co jsem zatím na linuxu hrál. Předchozí majitel tam už měl aktivovanou licenci pro okna, tak jsem je tam taky dal na dualboot jako druhý systém. Na oknech jsem měl problém, že při náročnějších hrách se vypínal. Viz: https://www.dell.com/community/XPS/Dell-XPS-15-9560-Shuts-down-randomly/td-p/5712086 Je potřeba nainstalovat starší verzi nějakého ovladače, jak se píše v tom odkazoaném vlákně a hlídat si, ať to win nezaktualizuje. Ale jinak jsem s ním maximálně spojený.

mzb

Re:novy notebook, jaka grafika?
« Odpověď #16 kdy: 20. 08. 2018, 22:37:48 »
Nvidia raději ne.

Není to tragédie, ale intel nebo AMD z hlediska driverů lepší.

MX 130 je výkonnostní dno.

j, to je absolutne presne ...

vyssi intely nejsou uplne pod linuxem co se tyce grafiky neschopne ..
a pokud chces fakt moc po linem hrat tak neco s Ryzen APU a nejake distro s poslednimy jadry + drm + mesu

prepinani mezi Dedikovanou Grafikou a Integrovanou v CPU je v lixuxu vzdy sazka do loterie.. (ono ani na widlich to neni 100%)

MasoxCZ

Re:novy notebook, jaka grafika?
« Odpověď #17 kdy: 21. 08. 2018, 12:26:52 »
prepinani mezi Dedikovanou Grafikou a Integrovanou v CPU je v lixuxu vzdy sazka do loterie.. (ono ani na widlich to neni 100%)

Amen. Úplně na 100% to nefunguje, takže je stejně lepší GPU aplikace přiřadit ručně.