Tisk z Androidu na tiskárnu v ethernetové síti

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
Tisk z Androidu na tiskárnu v ethernetové síti
« kdy: 08. 08. 2018, 14:21:58 »
Ahoj,
je reálné tisknout z Androidu na tiskárnu připojenou do sítě přes ethernet na jiném subnetu než je wifi?
« Poslední změna: 13. 08. 2018, 10:03:27 od Petr Krčmář »
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

xx

Re:tisk z Androidu na tiskárnu v ethernetové síti
« Odpověď #1 kdy: 08. 08. 2018, 14:34:33 »
ano je.

crown

« Odpověď #2 kdy: 08. 08. 2018, 14:39:35 »
treba HP umoznuji ePrint - vzdaleny tisk pres centralni server, nebo poslat pdf na specialni email adresu.
Pouzivam to, kdyz jsem pres VPN pripojen jinam a nechce se mi odpojovat. Samozrejme tekhle netisknete citliva data.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 08. 08. 2018, 14:41:14 »
treba HP umoznuji ePrint - vzdaleny tisk pres centralni server, nebo poslat pdf na specialni email adresu.
Pouzivam to, kdyz jsem pres VPN pripojen jinam a nechce se mi odpojovat. Samozrejme tekhle netisknete citliva data.
to znamená, že z nějakého počítače musím udělat print server?
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

crown

« Odpověď #4 kdy: 08. 08. 2018, 16:08:33 »
ne, jen naistalujes HP ePrint android app. Ten print server maji HP nekde v cloudu.

Pripadne vygenerujes pdf a posles mailem, co je jednodussi. Casto je potreba vytisknout pdf, ktere ti nekdo poslal, tak jen preposles na special adresu - kazda tiskarna si vygeneruje svoji.
Urcite to nema jen HP, ale ostatni budou mit neco podobneho.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 08. 08. 2018, 16:11:24 »
ne, jen naistalujes HP ePrint android app. Ten print server maji HP nekde v cloudu.

Pripadne vygenerujes pdf a posles mailem, co je jednodussi. Casto je potreba vytisknout pdf, ktere ti nekdo poslal, tak jen preposles na special adresu - kazda tiskarna si vygeneruje svoji.
Urcite to nema jen HP, ale ostatni budou mit neco podobneho.
nechápu...já nechci tisknout do cloudu, ale na tiskárnu v lokální síti

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 09. 08. 2018, 09:43:16 »
Tak se mi to nepodařilo, protože většina těchto řešení je závislá na 3tí straně v Internetu a to neberu.
Pokud máte někdo nějakej fígl jak s tím vyjebat...podělte se prosím.

crown

« Odpověď #7 kdy: 09. 08. 2018, 10:01:12 »
pokud jsi pripojen v uplne jine siti nez tiskarna, tak to asi bez toho, aby byly obe site pripojeny do internetu nejde. Leda, ze bys mel svuj soukromy internet. Vyhoda ePrintu je, ze muzes tisknout na domaci tiskarne treba i ze sluzebky v Indii. Muzes takhle poslat detem obrazek :-)

MasoxCZ

« Odpověď #8 kdy: 09. 08. 2018, 10:01:58 »
Tak se mi to nepodařilo, protože většina těchto řešení je závislá na 3tí straně v Internetu a to neberu.
Pokud máte někdo nějakej fígl jak s tím vyjebat...podělte se prosím.

Gugle Plej, vývojář zenofx.com, PrintBot + eventuálně Pro licenční klíč (já mám koupeno a nelituju).

Chytrak

« Odpověď #9 kdy: 09. 08. 2018, 10:02:58 »
Řekl bych, že výrobce jako je HP těžce vyjebává s lidmi, co tuhle fci chtějí.

Nejen, že musíš být na netu, ale oni mají přístup k všem tvým dokumentům, co si kdy vytiskneš.
Opravte mě, pokud je to fake news, ale jako výrobce bych rád zpeněžil popř. i informace od uživatelů jako je dnes slavným zvykem..

MasoxCZ

« Odpověď #10 kdy: 09. 08. 2018, 10:03:26 »
pokud jsi pripojen v uplne jine siti nez tiskarna, tak to asi bez toho, aby byly obe site pripojeny do internetu nejde. Leda, ze bys mel svuj soukromy internet. Vyhoda ePrintu je, ze muzes tisknout na domaci tiskarne treba i ze sluzebky v Indii. Muzes takhle poslat detem obrazek :-)

Cože? Jedna věc je tisk přes cloud, druhá věc je tisk přímo na port z druhého konce světa přes VPN.

MasoxCZ

« Odpověď #11 kdy: 09. 08. 2018, 10:04:58 »
P.S. samozřejmě další možnost, pokud máš tiskárnu pouze USBčkovou na PCčku, je na tu pecku nainstalovat Google CloudPrint, a pak sice přes cloud, ale tiskneš taky odkudkoli.

TomBA

« Odpověď #12 kdy: 09. 08. 2018, 10:21:56 »
Je. Ak nechces používať volajaku verziu tlačenia cez cloud, musis upraviť nastavenie v routri. Neviem či na to máš prístup...

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 09. 08. 2018, 10:43:46 »
Gugle Plej, vývojář zenofx.com, PrintBot + eventuálně Pro licenční klíč (já mám koupeno a nelituju).

ty perdo ..funguje to! díky jacku :_)