Psychotesty jsem zažil 1x v mojí úplně první firmě. Prosadila to tam baba co byla HR, taková "příjemná paní". Byl to můj první zaměstnavatel. Přišel jsem tam, a v kanceláři bylo všechno ve zbídačeném stavu. Dostal jsem notebook se 4GB RAM na Java development, neměl jsem tam ani SSD a to už se psal rok 2015. Myslel jsem si, že to je tím, že jsem junior, že asi lepší ještě dostanu, ale pak jsem zjistil, že senior, můj buddy, tam SSD taky nemá (byly to staré thinkpady). Přišlo mi to divné, protože i já jako student bych si mohl dovolit koupit si sám lepší notebook, než jsem dostal od nich, tak proč to dělají. Měli ty nejlevnější monitory co se dají na trhu koupit, podložené knížkama, aby si je přizvedli. Seděl jsem u okna, kde byly rozbité žaluzie, takže mi pořád na monitor svítilo slunko. Co mi ale vadilo úplně nejvíc je, že tam byla flexibilní složka mzdy asi 20%, a všichni vývojáři museli odpracovat za týden snad 8h navíc celkem, aby jim tu flexibilní složku mzdy celou nestrhli - že jako firma má zrovna nějaké problémy. Tak jsem tam zdrhnul po 2 měsících.