Doporučení ThinkPadu na VŠ?

ThinkP

Re:Doporučení ThinkPadu na VŠ?
« Odpověď #30 kdy: 02. 08. 2018, 19:42:16 »
btw: zkusil sem tohle  video a prehrava v 1080 bez droplejch frames... zatizeni CPU 4x 20-30 (s hromadou dalsich otevrenych listu a dalsich bezicich programu)

Tak to mi opravdu nepomohlo. Ch jo.

k3dAR

• 3 193
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 02. 08. 2018, 19:51:35 »
tak je to rychlejsi/jednodusi nez tocit video, to zkusim pozdeji az vymyslim jak umistit telefon nebo najdu stativ na fotak :-)
resp. co ti nepomohlo? prijde ti CPU velka zatez? nebo to musis videt na videu a nestaci info ze nedropuje frames? ten udaj nebyl od oka, ale pri otevreni nad videem pravou mysi StatistikaProExperty kde ukazuje zda dropuje nebo ne...

k3dAR

• 3 193
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 02. 08. 2018, 19:52:19 »
jeste otazka, nejsi nahodou z Vysociny, nebo nemas pres ni nekdy cestu? klidne predvedu na zivo ;-)

ThinkP

« Odpověď #33 kdy: 02. 08. 2018, 20:03:25 »
Děkuji za ochotu. Bohužel nejsem. Jsem Ostrava - daleké okolí. Chtěl jsem video pro představu funkčnosti. Slova mi moc momentálně neříkají :). Byl jsem zvyklý na starším ASUSu na Core2Duo. Proto bych rýd věděl, kolik toho stíhá to tvoje a jak rychle (práce s programy, třeba zap./vyp. ntb., otevření int. prohlížeče, načítání www. stránek, yt, filmy, apod... :). Já vím, chci toho moc. Ale momentálně opravdu nemám tušení, do čeho jít. 100 lidí = 100 názorů pro a proti. Je to pro mě složité. Jak říkám, mám představu, jak rychle pracuje CPU (na mém PC - Typ CPU:   DualCore Intel Pentium G2030, 3000 MHz (30 x 100) = což mi připadá jako peklo - někdy opravdu; nebo ntb ASUSu 10 starém - Core2Duo (kolem 2,4 GHz). Přemýšlel jsem o novém ntb., ale to jsou samé plasty, navíc těžko přístupné - u ThinkPadu T43é/T42é a některých stačí odšroubovat 1-2 šroubky a máš přístup ke všem komponentům...

ThinkP

« Odpověď #34 kdy: 02. 08. 2018, 20:11:21 »
Na co vůbec používáte Thinkpady (T420, T430,...). Je to váš primární pracovní stroj, nemáte jiný či pouze na "hraní"?

AleshR

« Odpověď #35 kdy: 02. 08. 2018, 20:54:22 »
Nečetl jsem vlákno, ale napíšu ti moji zkušenost, třeba se ti bude hodit.
Po maturitě jsem se rozhodoval o notebooku na VŠ.
Nechal jsem si (byla to hrubá chyba) poradit v krámu, nějak mě HW moc nezajímal a chlapík mi poradil Lenovo Z50-70, což byla megachyba.
Počítač byl rychlý a vzhledem k tomu, že si přivydělávám kreslením PCB layoutů, tak jsem byl schopný s tím 15,6" displejem nouzově celkem solidně kreslit. Nicméně je to plasťák, příšerné panty, hrozná klávesnice, typicky multimediální stroj pro BFU.

Ten mi vydržel rok, důvod ? Protože pokud budeš s notebookem cestovat (jakože většina mých kolegů do školy dojíždí), tak tě budou panty srát, budeš se snažit nějak zkloubit do sedačky autobusu, abys byl schopný na touchpadu vůbec něco udělat, ve vlaku se ti bude třepat display, že budeš chytat epileptické záchvaty a to nechceš.
Jo a baterka je jen dvoučlánková, takže s tou grafikou to byla akce na dvě hodiny (nějaké smysluplné práce).

Tak jsem ten stroj prodal a koupil si repasované Folio 9470m, to byl krásný stroj. Ultrabook, vydržel mi dva roky, výdrž na baterku skvělá (cca 5 hodin). Parádní polohliníkové tělo (víko plast, zbytek hliník).
Nakonec mi po dvou letech a po odevzdání semestrální práce k bakalářce (díkybohu až po) odešel. Zdechla základní deska, tu budu muset asi přepéct, případně se v tom povrtám (ne, že bych měl čas a chuť).

Tak jsem šel do krámu a sháněl, X220 se mi líbila, maličkej formát, skvělá klávesnice, za mě super display (nejsem na ty HD a UHD věci), panty úžasné, výdrž zase 5 hodin. A především, kamaráde 5000 za stroj.
Vzal jsem HW z Folia (RAMky, mSATA SSD, síťovku a dodal do Expresscard další USB porty), nemůžu si ten stroj vynachválit.

Takže až zdechne, dám vědět...
Nicméně splňuje všechny požadavky. Nedělej si iluze o přednáškách, buď tam nebudeš, nebo budeš vystavený ministolečku, kde ti patnáctka bude nepříjemně zavazet. Na nošení je ta X220 taky lepší.
Ale je to celé jen na tobě. Hlavně počítej s tím, že se občas stane, že nasraný zahodíš batoh (jako se stalo mi) a pak ti dojde, že tam byl i notebook, tak hleď i na konstrukci.
Taky další tip, budeš chodit na cvika a labiny, tam pokud budeš předpracovávat protokol, tak oceníš menší formát.
A vůbec, prostě jsem si na ten menší stroj zvykl... Pro práci mám zkrátka dockstation a monitor.

Ať dobře vybereš ! :)

k3dAR

• 3 193
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 02. 08. 2018, 21:30:23 »
Na co vůbec používáte Thinkpady (T420, T430,...). Je to váš primární pracovní stroj, nemáte jiný či pouze na "hraní"?
T420s je muj primarni pracovni stroj, jeste mam X220t, ale tu po porizeni T420s uz nenosim/nepouzivam, resp. mam ji v docku na stole...

?

« Odpověď #37 kdy: 02. 08. 2018, 21:47:34 »
Jo jo, klepání displaye ve vlaku, ideálně ještě lesklýho, kdy to háže prasata na všechny strany, to musí bejt chuťovka. Tuhle naproti mě ve vlaku seděl nějakej týpek s naleštěným ultrabookem, a já se přesně nad tímhle pozastavoval. Zatímco moje X220 se ani nehla, jemu se display klepal tak, že to až vypadalo že si u toho honí. :-)

k3dAR

• 3 193
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 02. 08. 2018, 21:53:38 »
[...]lesklýho, kdy to háže prasata na všechny strany[...]
dobra pripominka, u te moji T420s byl jak puvodni HD+ TN, tak vymenenej FHD IPS samozrejme matnej ;-)

ThinkP

« Odpověď #39 kdy: 03. 08. 2018, 09:25:44 »
k3dAR: Mohl bych poprosit o video?

Co byste, prosím, doporučili, když mám, řekněme rozpočet do 15tis./16tis./17tis. Nějaký nový plast, třeba Dell Vostro, či starší Delly - Latitude, Precision s FHD a CPU s min. 6.,7. či 8. generací? Zase repas? Co byste doporučili jako nejvhodnější řešení?

Sten

« Odpověď #40 kdy: 03. 08. 2018, 10:39:48 »

Jako primární a na náročné hry mám desktop, tam za cenu průměrně dobrého notebooku mám výkonovou špičku. Notebook (W520) používám na cestách (na chalupě, na dovolené, ve vlaku, v letadle ap.), synchronizaci řeší soukromý NextCloud a GitLab.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 03. 08. 2018, 10:47:29 »
člověk co studuje vysokou školu a neumí si vybart notebook? vážně?
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

Vilith

• 663
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 03. 08. 2018, 10:49:06 »

A cemu se divis?

Staci se podivat kdo ma dneska maturitu a ty bys chtel neco vic od VS?

ThinkP

« Odpověď #43 kdy: 03. 08. 2018, 12:03:22 »

Cituji tvůj podpis:

"pokud nemáš trpělivost, pokud nemáš odpověď na dotaz, chceš ostatní posílat do kouta nebo je odrazovat, že na to nemají?...nemrhej síly a raději se nevyjadřuj...prostě to ignoruj"

Opravdu díky za pomoc.

Neviditelný

« Odpověď #44 kdy: 03. 08. 2018, 13:06:28 »
Na hardwarově dost slušné T420 (i7-2820QM, 16 GB RAM, 2x SSD, 1x HDD) dělám většinu programovací činnosti. Bez zapojeného externího displeje je to OK, s displejem je třeba hlídat teplotu; jakmile se začne přehřívat GPU, je notebook téměř nepoužitelný. Doma mám slušný desktop (i5-6600K@4.3GHz, 32 GB RAM, RX570) a většinu činností, co skutečně zatíží CPU po delší dobu se snažím dělat tam.

S rozpočtem pod 20k se něco nového, co nebude plastový bazmek sehnat asi nedá. Klidně si nějaký jetý TP nebo Dell pořiď, nějakou chvíli ti ještě vydrží. Fakt bych se ale vážně zamyslel nad tím, jestli se vyplatí do něj investovat skoro tolik peněz, za kolik ho pořídíš do různých modů. Jako zábavička je to asi fajn ale praktická investice to už IMHO není.