Poraďte kvalitní IP kameru

David

Poraďte kvalitní IP kameru
« kdy: 31. 07. 2018, 16:34:06 »
Ahoj,

Koukal jsem na ostatní ténata ohledně IP kamer, ale nikde jsem na šel přesně to co bych potřeboval já.

Momentálně máme v provozu čtyři IP kamery od značky DLINK typ 942L v prodejních stáncích (na každém místě jednu) a posledni dobou máme s nimi obrovské problémy.

Pravděpodobně zato budou moc velké vedra, kde ve stánku je příšerně a kamery to nedávají. V aplikaci když se chci připojit na nějakou kameru, tak se často stáva, že se připojim až na po 10té jinak to furt hlasí chybu. A když se tedy přihlasim tak se hrozně sekají i na menším rozlišení. Dřív s nimi tak velký problém nebyl, až teď v létě.

Někdy se třeba stane, že z ničeho nic se kamery vypnou a jsou off. Tak musim kameru zrestartovat aby se zase chytla.

U této značky máme také problem se zaznamy, kde vlastne DLINK ukádája soubory zvlášt cca po 30 sekundách, takže ja než najdu co hledám tak je to extrémni opruz so toho se to celý občas začne sekat a v konečné fázi nad tim strávím několik desitek minut než najdu záběr který trvá par vteřin.

Proto jsme se rozhodli na naše stánky koupit nějaké nové lepší, kvalitnějši a odolnější vůči teplu.

Mohli byste mi někdo poradit správnou značku nejlip i typ, který by obsahoval všechny naše požadavky?
Potřebujeme aby kamera uměla:

1, nejlépe připojit přes wifi (není priorita)
2, sledování kamer přes mobilní aplikaci a záznamy ukládat také do aplikace
3, aby záznam z jednoho dne se ukládal v jeden soubor a ne ve stovkách souborů (pro pojldnějši přehrávání záznamu)
4, aby kamera nahrávala i zvuk
5, klasika noční vidění
6, aby kamera dokazala tlumit zvuk strojů ktere mamé ve stánku
7, velká kvalita obrazu bez sekání

Za kameru bychom byli ochotni dát max 7-8 tisic.

Děkuji moc za rady
« Poslední změna: 13. 08. 2018, 14:36:03 od Petr Krčmář »

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
Re:Ip kamera - kvalitní
« Odpověď #1 kdy: 31. 07. 2018, 16:49:09 »
Davide, ja bych ti poradil obratit se nejprve na pravnika drive nez to udela nektery z tvych zamestnancu pracujicich ve stanku. Doporucuji si precist treba http://www.slidilove.cz/poradna/sledovani-s-odposlechem . Za cenu 7-8tis sezenes zase jenom dalsi cinsky sunt ktery muze nebo nemusi fungovat. Pokud potrebujes neco rekneme skoro 100% funkcniho, mohu ti doporucit Axis, ale cenove jsou nekde jinde a pokud vim tak mikrofon nemaji.

drunkez

« Odpověď #2 kdy: 31. 07. 2018, 22:32:13 »
hikvison a pripojit na synology

anon

« Odpověď #3 kdy: 01. 08. 2018, 00:28:52 »
a axis to nevyrabi v cine jo?  ;D ;D

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 01. 08. 2018, 06:38:43 »
a axis to nevyrabi v cine jo?  ;D ;D
axis, apple, atd vyrabeji samozrejme v cine, rozdil mezi axis a treba dlink je v kvalite.

Medo

« Odpověď #5 kdy: 01. 08. 2018, 08:10:44 »
Asi podla kvality (ale aj ceny) - Dahua, Hikvision, Vivotek...
Axis ano - cena niekde inde ...

(nerobim reklamu, nedavno som na to narazil, ked som pokukoval co zadovazit - ide mi Dahua z Ebayu)
Tuto ma chlapik pekny web, paci sa mi, ze to testuje vzdy na rovnakom terene, takze sa z toho da spravit vysledny obraz.
https://www.ipsecure.cz/clanky/testy-ip-kamer/

aaaa

« Odpověď #6 kdy: 01. 08. 2018, 17:49:05 »
Asi podla kvality (ale aj ceny) - Dahua, Hikvision, Vivotek...

Stěžuje si na DLink a ty mu doporučíš tyhle čínské šmejdy? Všechny jsou strašné. Zrovna s těmito značkami jsme spolupracovali (zkoušeli jsme provozovat náš plugin v jejich firmwaru) a je to hrůza. Třeba Dahua má nějaký superproces  Sonia, který implementuje web rozhraní a pouští další služby (takový čínský systemd :) ) a náš plugin to občas zapomnělo pustit - náhodně, při jednom bootu ano, při druhém ne.

Když si pak půl roku dopisuješ s jejich programátory, kterým se snažíš vysvětlit, že shell příkaz s mezerou musí zabalit do uvozovek a oni to ani na x pokusů nezvládnou, pochopíš, že tohle není možné opravit a věci jako https://nvd.nist.gov/vuln/detail/CVE-2017-3223 tam budou vždycky.

Nejsem schopný ti poradit lepší kvalitní kameru, jedině ten Axis, ale tam jsi cenově fakt jinde. Hikvision, Vivotek apod, všechno stejné, spousty let staré kernely, libc apod. Jakžtak slušné byly AVTECH, ale konkrétní tip ti nedám, šlo to trochu mimo mě.

Jinak, kdo měl narážku na výrobu v Číně: nejde ani tak o výrobu, ale o vývoj a testování.

David

« Odpověď #7 kdy: 01. 08. 2018, 18:37:35 »
Děkuji vám za rady, ohledně značky AXIS našel jsem k prodeji IP kamery do 10tisíc, myslíte že bude stačit?

http://www.escadtrade.cz/axis-m1065-lw-wifi-ip-kamera-2mpx-ir-led-wdr-audio-pir-sensor-microsd-poe.html

Měl jsem už v plánu zakoupit nějakou od Hikvision, ale jsem furt na vážkách.

Co se týče počtu mpixelu kolik bude dostačující když potřebuji aby kamera snímala prodavače/zákazníka v rozmezí 1 až 3 metrů? Nevím jestli stačí 2mpix nebo lepší třeba 4mpix?

A ještě otázka, lze k těmto kamerám dokoupit mikrofon, který by se do kamery napojil a natáhl by se o pár metrů dál, blíže k zákazníkovi, aby zvuk byl jasnější a neslyšel jsem jen hulákat stroje?

Děkuji vám za odpovědi.  David