Doporučte Wi-Fi tiskárnu s WPA2

Tomas

Doporučte Wi-Fi tiskárnu s WPA2
« kdy: 15. 03. 2011, 17:53:55 »
Ahojte,

zhanam tlaciaren na doma, co sa da pripojit k wifi sieti s WPA2 zabezpecenim. Najlepsie nejaku ciernobielu laserovu od HP. Pozeral som nejake HP tlaciarne na webe, ale vyzera to, ze nakonfigurovat pripojenie tlaciarne do siete (zadat WPA2 heslo) sa da len pomocou windowsackeho drivera. Poznate nejaku tlaciaren, u ktorej sa to da aj cez linux?
Vopred vdaka za odpoved.

Tomas
« Poslední změna: 16. 03. 2011, 11:54:22 od Petr Krčmář »

Re: pripojenie tlaciarne k wifi sieti
« Odpověď #1 kdy: 15. 03. 2011, 20:13:28 »
Viackrát som konfiguroval sieťové tlačiarne, párkrát aj od HP (nie wifi), ale nestretol som sa u nich nikdy s nastavením, ktoré by sa nedalo vykonať priamo cez klávesnicu na tlačiarni (i keď možno cez windoze driver je to pohodlnejšie).

Tomas

Re: Doporučte Wi-Fi tiskárnu s WPA2
« Odpověď #2 kdy: 29. 03. 2011, 18:00:09 »
Co som ja pozeral HP-cky, take mensie na doma, tie display a klavesnicu nemali. Asi nebol dobry napad pozerat HP, este skusim pozriet ine znacky.

Neviete niekto odporucit nejaku konkretnu tlaciaren, co sa teraz predava?

Tomas

Mordae

« Odpověď #3 kdy: 29. 03. 2011, 20:59:37 »
Hmm, jestli mas WiFi router s Linuxem, muzes ji pripojit naprimo do USB a vysdilet z nej. Jinak... proc WiFi?

Logik

• 1 049
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 29. 03. 2011, 21:54:27 »
Anebo k tomu připojit APčko. Komplet AP + síťová blejzrovka bude stát míň, než když to bude allinone.

Samuel Kupka

« Odpověď #5 kdy: 30. 03. 2011, 01:08:19 »
Do firmy sme nakupili zopar HP LaserJet Professional P1102w (asi najlacnejsie laserovky s wifi od HP). Nastavit sa to da samozrejme aj z linuxu, kedze pred konfiguraciou siete sa spravaju ako ad-hoc wifi zariadenia, takze si staci vytlacit servisnu stranku (zatlacenim tlacidla na tlaciarni), pozriet IP adresu, pripojit sa na tu istu ad-hoc siet a normalne to nakonfigurovat cez web.

Horsie to je uz s tlacenim z linuxu, ale nejako sa mi to podarilo rozbehat a myslim, ze najnovsi hplip (ci ako sa to vola) uz ide bez problemov. Ale ruku do ohna by som za to nedal.

pet

Epson Stylus SX515W - barevna inkoustovka se scanerem
« Odpověď #6 kdy: 30. 03. 2011, 07:53:08 »
Epson Stylus SX515W - sice to neni cernobila laserovka, ale barevna inkoustovka a se scanerem, ale cela funguje i pod linuxem (i scaner) a vse se nastavuje primo na ni, ma oddelene inkousty, no nekup to bratru za dva litry ;-)

Trident

« Odpověď #7 kdy: 30. 03. 2011, 21:22:58 »
No nekoupil bych. Za stejnou cenu mam lehce jetou sitovou laserovku z aukra. Umi PCL 6 ale i postscript coz neni zase tak uplne samozrejme.