No tak, zdravi ani stesti si nekoupite za penize.
Nekomu muze vyhovovat, ze si kamarady nebo pratele koupi, ale uprimne je to dost ubohe - navic takovi pratele vetsinou chteji casem vice a vice penez.
Taky spravedlnost se neda koupit za penize.
Je mi lito lidi, co si mysli, ze penize vsechno vyresi za ne.
Vidim, ze kkt1 je jeden z nich.
Mat peniaze neznamena obmedzenia, ale nove moznosti.
Priatelia budu vzdy podobni tebe. Ked chodis na snobske vecierky a tam rozoberas kolko si si mohol dovolit utratit za X, tak tam najdes podobnych. Ked budes vyzerat ako bezdomovec, tak budes mat priatelov z takychto kruhov. Niektore casti ako napriklad vlastnictvo noveho Lamborghini a pobyt na jachte sa vzajomne obmedzuju so znamymi zo strednej vrstvy - preto je nakup na kazdom.
Mat peniaze neznamena kaslat na spravodlivost, aj ked tie to ciastocne umoznuju.
Osobna skusenost: pri 200 eur na mesiac som jedol cestoviny a strachoval som sa, ako vyjdem po zaplateni najmu. To som mal studentske zlavy.
Pri 600 eur za mesiac uz sa da prezit v podnajme, ale treba si davat pozor na vydavky.
Pri 1000 eur uz sa zvlada najom a zakladny zivot, ale nemozes si v praci vyskakovat.
Pri 4000 eur uz rozmyslas o tom co s peniazmi a o dalsom rozvoji. Cenu potravin a zakladnych potrieb neriesis, mas co chces. Pri vynimocnych nakupoch ako je notebook riesis aj ergonomiu, nevadi ti priplatit si.
Pri 8000 eur riesis prechod na part-time, chces sa rozvijat vo viacerych smeroch, znova skusit stare zaluby. Hned travis viac casu s rodinou, lebo si uvedomujes, ze praca nie je vsetko. Ci zarabas 8k alebo dvojnasobok, to uz za viac prace nestoji.
Chces spravit nieco, co ta presahuje a cim zlepsis zivot ostatnym. Vyhladavas to, kde sa take nieco podarilo, treba umenie.
Plati v nasich podmienkach pre pomerne skromneho cloveka a ciste prijmy. Niekto na posun na dalsi level potrebuje ovela viac penazi. Za mojim rebrickom je mozno este nieco dalsie.