Přesčasy máme v maximální možné míře - 150 hodin ročně bez koruny navíc a plat tomu rozhodně neodpovídá, z benefitů máme akorát stravenky a možnost (spíš nutnost) používat vlastní věci pro služební účely, protože nedostanu ani notebook na služební cestu. Obor IT, částečně správa serverů, částečně programování malých projektů v Javě, částečně testování vlastních i společných výtvorů, platí mě lehce nad prodavačkou v Lidlu (<30 hrubého, Praha) a tváří se, že je stojím strašně moc. Aktuálně jsem od začátku roku někde kolem 100 přesčasových hodin, jednou až dvakrát měsíčně dělám i pár hodin o víkendu, protože se nestíhá, je málo lidí. Je to jeden z důvodů, proč se za rok, co tu jsem, vyměnila minimálně třetina zaměstnanců. Máme spoustu nových a nadějných, kteří obvykle po dvou měsících končí, ze služebně středně starých zaměstnanců skoro nikoho a asi pětinu firmy tvoří lidi, kteří tu jsou patnáct let, nechce se jim jinam a velkou část pracovní doby tráví vysvětlováním fungování produktů "novým a nadějným".
Jsem tu, protože mi ta práce hodně dává, dostanu se k věcem, ke kterým by mě jinde nepustili. Rád bych vydržel ještě rok a pokud se situace nezmění, půjdu jinam.