Jak převádíte eura na koruny?

Maximilian

Jak převádíte eura na koruny?
« kdy: 28. 07. 2018, 12:39:05 »
Ahojte,
je moderna doba, a urcite existuju rozne moznosti ako previest peniaze z jednej meny do druhej co najvyhodnejsie, bez toho aby som hladal v meste zmenaren s najvyhodnejsim kurzom. Som zivnostnik zijuci v CR, cize koruna je moja primarna mena. Casto vsak fakturujem v inych menach, ak pracujem pre klientov zo zahranicia, a to hlavne v eurach a dolaroch. Mam otvorene ucty v tychto menach, cize pri zaplateni faktury firmou stratovy niesom. Problem je, ako tie peniaze dostat najvyhodnejsie z tychto uctov na korunovy. Rozmyslam nad Revolutom, co vy na to?
« Poslední změna: 13. 08. 2018, 14:47:07 od Petr Krčmář »

Hodinář

Re:Ako prevadzate eura na koruny?
« Odpověď #1 kdy: 28. 07. 2018, 13:17:53 »
Ahojte,
je moderna doba, a urcite existuju rozne moznosti ako previest peniaze z jednej meny do druhej co najvyhodnejsie, bez toho aby som hladal v meste zmenaren s najvyhodnejsim kurzom. Som zivnostnik zijuci v CR, cize koruna je moja primarna mena. Casto vsak fakturujem v inych menach, ak pracujem pre klientov zo zahranicia, a to hlavne v eurach a dolaroch. Mam otvorene ucty v tychto menach, cize pri zaplateni faktury firmou stratovy niesom. Problem je, ako tie peniaze dostat najvyhodnejsie z tychto uctov na korunovy. Rozmyslam nad Revolutom, co vy na to?

Inspiroval jsem se seriálem Štafl a některým zákazníkům dávám kurz 1:1.

v.sp

« Odpověď #2 kdy: 28. 07. 2018, 13:42:33 »
Roklen, Akcenta, EasyChange.
Na EUR a USD je skoro jedno, která z nich. Všechny tři chtějí písemnou smlouvu a budou se ptát na plánované objemy.
Samozřejmě je potřeba se podívat, aby příslušná devizová společnost měla účet ve stejné bance, jako já, tedy aby platby šly rychle a hlavně přímo, ne SWIFTem.
Často se vyplatí sjednat obchod telefonicky, dají o pár halířů lepší kurs. Či dokáží sjednat i neobvyklé transakce (třeba poslat pár set tisíc NZD nebo umět přijmout příchozí NZD ze zahraničí).
Revolut zhodnotit neumím, nezkoušel jsem.

Jenda

« Odpověď #3 kdy: 28. 07. 2018, 13:42:52 »

Jenda

« Odpověď #4 kdy: 28. 07. 2018, 13:47:52 »
Na EUR a USD je skoro jedno, která z nich. Všechny tři chtějí písemnou smlouvu a budou se ptát na plánované objemy.

Účet u Roklenu jsem si zakládal přes internet, a jestli se ptali na objemy si nepamatuju, ale určitě to neřeší -- měnil jsem tam teď neplánovaně 20k€, a pokud by se předtím ptali, tak bych jim určitě řekl o řád míň, a bez problému.

nikdo

« Odpověď #5 kdy: 28. 07. 2018, 14:11:36 »
Muzes si je doma tisknout, ale vzhledem k faktu ze v Madarsku neni elektrika tak nevim. Uplest z vlny verne obce?

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 28. 07. 2018, 15:02:12 »
exchange.cz jinak platim kartou ve mene kde jsem a jelikoz prijmy mam nejenom v cr tak prevod mezi czk/eur/rub/chf neresim. Jediny pruser je huf a jakakoliv jina exoticka mena kterou obcas clovek je nucen pouzit.

kedluben

« Odpověď #7 kdy: 28. 07. 2018, 22:36:41 »
transferwise.com, drive valuto (ale to se jiz stahlo pouze do Polska)

ckould

« Odpověď #8 kdy: 28. 07. 2018, 23:42:44 »
Revolut alebo Transferwise. Pokial mas mesacne par transakcii tak Transferwise, kedze oni uctuju iba vybrane typy transakcii. Pokial ich uz mas viac, tak Revolut, kedze tam platis mesacne pausal bez ohladu na počet transakcii.

Kanál Joe

« Odpověď #9 kdy: 29. 07. 2018, 00:08:51 »
Fio, investiční účet - broker. Přijmou cokoliv, víceméně nejlepší kurz a převádět můžete do aleluja...

martin

« Odpověď #10 kdy: 29. 07. 2018, 07:19:15 »
Pouzival jsem easychange.cz, ale Revolut ma (mimo vikendy) jeste lepsi kurzy.

Jenda

« Odpověď #11 kdy: 29. 07. 2018, 10:13:07 »
Fio, investiční účet - broker. Přijmou cokoliv, víceméně nejlepší kurz

Si děláte srandu, ne? Pro malé objemy mají např. na USD spread 1 Kč, pro velké (nad 10000 USD) 0.5 Kč.

Wololooo

« Odpověď #12 kdy: 29. 07. 2018, 10:40:25 »
Ahoj, pro muj use case (prevody 1x mesicne z cizi meny na CZK) mi jiz 3 roky vyborne slouzi transferwise. V porovnani s ostatnimi sluzbanmi je to mirne drazsi (100-1000kc navic pri castkach kolem 100k) , ale zase to funguje jako po masle. Prijde mi vzdy ftipne kdyz kolegove travi cas vymyslenim skvelych optimalizaci ktere ale ve vysledku prinesou par stovek, misto toho aby pouzili bezvadne fungujici zanedbatelne drazsi sluzbu a zbyly cas venovali necemu smysluplnejsimu 8)

MikyM

• 124
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 01. 08. 2018, 23:03:15 »
Ahojte,

Ahoj,
fakturuji ze zemi EU a penize mi chodi v EUR pres SEPA na podnikatelsky ucet u KB. V ramci balicku jsem dostal pristup do KB eTradingu.  Smena je rychla a kurz je pro me osobne prijatelny. V dobe psani tohoto prispevku je pri vyporadani D+2 kurz Prodej: 25,464 Kc/EUR, Nakup: 25,718 Kc/EUR ale to se kazdou chvil meni...  Cim vetsi obchod tim lepsi individualni kurz. Umi toho vice ale pouzivam to jen jako prostredek smeny. Nevim jaky mas obrat a zda by to pro Tebe bylo vyhodne/vhodne. Me vyhovuje mit vse na jednom miste a navic me transakce nepatri mezi velkoobjemove. Neber to jako reklamu jen davam tip.