Chodí vám výplata včas?

kamm

Re:Chodí vám výplata včas?
« Odpověď #30 kdy: 07. 08. 2018, 12:53:00 »
To snad není pravda, jestli to není trolling, tak okamžitě padej pryč a laskavě tady nekurvi pracovní trh. Takhle si nechát srát na hlavu, neskutečný.

asd

« Odpověď #31 kdy: 07. 08. 2018, 12:54:12 »
V zamestnani chodi 28. den mesice za ktery ma byt  (vyplata za srpen prijde 28. srpna), pripadne v patek pred, pokud to vychazi na vikend.
Jako OSVC mi chodi vetsinou podle splatnosti na fakturach. Obcas driv, malokdy pozdeji. Za 5 let se mi to stalo asi 3x o par dni.
Mel jsem jednoho zakaznika ktery jednou zaplatil po prvni urgenci, pak po druhe a pri tretim problemu jsem s nim ukoncil spolupraci. Posledni fakturu nikdy nezaplatil. Nastesti to nebylo tolik abych to musel menit za pocuchane nervy kdyz bych to z nej pacil.
Zjistil jsem pak, ze ten zodpovedny clovek mel nejake problemy s navykovou latkou ktere tu firmu nakonec polozily, takze asi Bozi mlyny (ikdyz takovy konec nikomu nepreju).

moje jméno je rezervované

« Odpověď #32 kdy: 07. 08. 2018, 15:32:53 »
celou dobu, kterou jsem zaměstnán mi výplata chodí pravidelně. A když byl problém, přišel majitel, omluvil se, řekl že bude zpoždění a individuálně se domluvíme na zálohách kvůli bezodkladným platbám v domácnosti a pak výplatu doposílal. Ale to bylo objektivně málo kšeftů, takže se to dalo pochopit. Kdyby mi nechodila výplata, tak bych musel dát výpověď, protože bez toho hypotéku nezaplatím. Dnes už je lepší doba na výpovědi, takže kdo má problém, běžte.

j

« Odpověď #33 kdy: 07. 08. 2018, 18:17:08 »
Výplata by měla být odeslána nejpozději o půlnoci když začíná nový měsíc (ale ideálně, když si píchnu odchod poslední den v měsíci). Takže ne, nechodí, chodí mi až tak 15. další měsíc. Nevím co těm kktům v účtárně trvá tak dlouho.

Tem kokotum tak +- 5. dorazej podklady, cim vetsi firma, tim dyl to trva ... pak musej ti kokoti zadat vsechny TVOJE splatky hypotek, exekuci, alimentu ... atd atd. To vsechno je tak +- 10. A pak se to prevazne jeste posila nejakymu sefovi ke kontrole, takze beznej termin byva 12-15.

Pokud zamestnavatel nezaplati do konce nasledujiciho mesice, je to duvod pro okamzite ukonceni pracovniho pomeru.

...ucet vam pak predlozi k uhrade u soudu, soudce pro vas pochopeni mit rozhodne nebude.
Toz to asi tezko ...
1) zamestnanec odpovida za skodu do maximalne 4,5 nasobku prumerny mzdy.
2) ze vubec nejaka skoda vznikla, musi zamestnavatel DOKAZAT
3) zaroven musi DOKAZAT, ze tu skodu zpusobil zamestnanec a to at uz nedbalosti (=bylo mu vyslovne receno ze neco delat ma nebo nema a on to presto(ne)udelal) nebo umyslne (zhola nemozny).

Takze na to ze si najmes konzultanta za stonasobek platu zamestnance se ti soudce tak leda vesele zasmeje a klidne ti rekne do oci ze ses sice kreten, ale kdyz si to zaplatis, je to tvoje vec.

Dostat ze zamestnance jakoukoli skodu i tam, kde je to naprosto jasny, je pokud se hodla branit prakticky nemozny. To ze neprijde do prace ... na to ti soudce rekne, ze kdyby marodil, vyjde to nastejno, a ze s tim TY jako zamestnavatel musis pocitat. A pokud nepocitas, tak se v nekterych pripadech dokonce TY jako zamestnavatel dopoustis precinu, pripadne i tr cinu. Takze bych si daval hodne velkyho bacha na to, koho za co hodlas zalovat.

A to jeste zapominas na ten detail, ze neexistuje zamestnavatel kterej by dodrzoval vsechny svoje zakonne povinosti. A ver tomu ze v pripade sporu ti to tvuj byvaly zamestnanec da poradne sezrat. Ty si na nem totiz ve skutecnosti nic vzit nemuzes, zato on ti klidne polozi firmu.

Fernet

« Odpověď #34 kdy: 07. 08. 2018, 19:01:41 »
Asi tak. Jestli si nějaký zaměstnavatel myslí, že ve sporu se zaměstnancem tahá za delší konec lana, tak po prvním sporu, pokud není zaměstnanec jouda s nulovým právním povědomím, hodně rychle vystřízliví.

AdamV

« Odpověď #35 kdy: 08. 08. 2018, 08:18:44 »
Nám chodí výplata standardně o měsíc později. Máme to tak i ve smlouvě. Akorát nám teď přistála výplata za červen.
Pro trolly přikládám úryvek z pracovní smlouvy.
Citace
Mzda je splatná v kalendářním měsíci následujícím po měsíci, ve kterém na ni zaměstnanci vznikl nárok. Pravidelným termínem výplaty je poslední den v kalendářním měsíci, v němž je mzda splatná. Připadne-li tento termín na sobotu, neděli nebo svátek, mzda bude vyplacena nejbližší následující pracovní den.

Chete mi tedy říct že to není normální?

Pinkman

« Odpověď #36 kdy: 08. 08. 2018, 08:45:29 »
Nám chodí výplata standardně o měsíc později. Máme to tak i ve smlouvě. Akorát nám teď přistála výplata za červen.
Citace
Mzda je splatná v kalendářním měsíci následujícím po měsíci, ve kterém na ni zaměstnanci vznikl nárok. Pravidelným termínem výplaty je poslední den v kalendářním měsíci, v němž je mzda splatná. Připadne-li tento termín na sobotu, neděli nebo svátek, mzda bude vyplacena nejbližší následující pracovní den.

LOL takže tobě se může stát, že za svou práci v 09/18 dostaneš zaplaceno až v listopadu? To je dobře ujetý. Úplně běžný je mít peníze do 15. následujícího měsíce.

X125

« Odpověď #37 kdy: 08. 08. 2018, 08:46:12 »
Citace

"normální" myslíš běžné? Ne to není běžné. Běžně se vyplácí nejpozději v polovině dalšího měsíce. Spousta firem platí do 10. následujícího měsíce. Jsou firmy, které posílají výplatu 4. pracovní den následujícího měsíce, dokonce i poslední den aktuálního měsíce.

AdamV

« Odpověď #38 kdy: 08. 08. 2018, 09:15:53 »
LOL takže tobě se může stát, že za svou práci v 09/18 dostaneš zaplaceno až v listopadu? To je dobře ujetý. Úplně běžný je mít peníze do 15. následujícího měsíce.
Ano to se běžně stává, když je posledního o víkendu. Ale většinou to posílají už v pátek, takže třeba osmadvacátého. Ale prý je to normální a zase prý máme výhodu že nám peníze chodí oproti jiným firmám včas. Jinde slibují že pošlou k 3. a přitom posílají třeba 15. a všichni to berou jako normál. Jak to teda je?

X125

« Odpověď #39 kdy: 08. 08. 2018, 09:29:22 »
Ano to se běžně stává, když je posledního o víkendu. Ale většinou to posílají už v pátek, takže třeba osmadvacátého. Ale prý je to normální a zase prý máme výhodu že nám peníze chodí oproti jiným firmám včas. Jinde slibují že pošlou k 3. a přitom posílají třeba 15. a všichni to berou jako normál. Jak to teda je?

https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-262/zneni-20180601#p141-1

Pinkman

« Odpověď #40 kdy: 08. 08. 2018, 09:56:08 »

Z malých i velkých firem mám zkušenost, že posílají cca od 7. do 15. za práci v předcházejícím měsíci.

AdamV

« Odpověď #41 kdy: 08. 08. 2018, 10:06:05 »
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-262/zneni-20180601#p141-1
Ano však píši že to většinou do konce měsíce přijde. Sice jsem psal že se to stává,ale většinou to přijde do konce měsíce. Takže zákoník práce splňují. Asi drží pravido: Levně nakoupit, draze prodat a hlavně pozdě platit faktury.

O

« Odpověď #42 kdy: 08. 08. 2018, 10:13:19 »

Tohle je včas? To je na poslední chvíli. Takže ta "výhoda" spočívá v tom, že vám firma platí v nejzazším zákonném termínu nebo dokonce krátce po něm, zatímco některým jiným firmám to trvá ještě déle? Vždyť nevyplacení mzdy v termínu je naprosto zásadním porušením povinností zaměstnavatele. Dokonce takovým, že nevyplacení mzdy do 15 dnů po splatnosti umožňuje zaměstnanci okamžitě zrušit pracovní poměr.

kaalop

« Odpověď #43 kdy: 08. 08. 2018, 12:10:20 »
Citace

Pardon, jak se stane, že na něco takového člověk přistoupí? Zoufalý absolvent nutně potřeboval práci, nebo nůž pod krkem?

Enemy

« Odpověď #44 kdy: 08. 08. 2018, 15:41:17 »
Zkuste pracovat pro DHL, tam penize chodi naprosto vcas a vzorne, musim pochvalit, jako oni nikdo jeste tak solidne neplatil !!!!