Divné chování internetu od Eurosignalu

s

Divné chování internetu od Eurosignalu
« kdy: 24. 07. 2018, 19:56:15 »
mam domaci internet od jisteho ISP (eurosignal). Kdyz dam stahovat soubor, tento soubor se stahuje plnou rychlosti, tj. 25mbit. Problem je, ze toto TCP spojeni zabije vsechno ostatni. Stahuju-li tedy 2 velke soubory, stahne se jen jeden, druhy vytimeoutuje. ISP tvrdi, ze je to normalni chovani, ze kdyz jedno stahovani "plne vytizi linku", muze tim zabit vsechno kolem. Co jim na to mam proboha rict? Premejslim, jak moc spicatou botu si vzit, az je pujdu nakopat...
« Poslední změna: 24. 07. 2018, 20:08:30 od Petr Krčmář »

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
Re:Divne chovani internetu od Eurosignalu
« Odpověď #1 kdy: 24. 07. 2018, 20:02:48 »
A v cem je problem? Vis ze jsou to idioti a chces jenom potvrdit ze jsou to idioti? Jsou.

s

Re:Divné chování internetu od Eurosignalu
« Odpověď #2 kdy: 24. 07. 2018, 20:28:35 »
A v cem je problem? Vis ze jsou to idioti a chces jenom potvrdit ze jsou to idioti? Jsou.
Ano, dekuji. Ten telefonat byl tak sugestivni, ze jsem si chvili nebyl jisty ani jak se jmenuju.

Vrabec

« Odpověď #3 kdy: 24. 07. 2018, 23:29:37 »
ISP ma pravdu. Omezte si v routeru stahování na 20 Mbit a uvidíte že budete v pohodě. A navíc se přestanete zde ztrapnovat. Když si platíte 25 Mbit tak to pojede 25 Mbit.

Vrabec

« Odpověď #4 kdy: 24. 07. 2018, 23:33:56 »
A navíc, co vám brání zkusit si to například na internetu mobilním? Bude se to chovat zcela stejne.

anon

« Odpověď #5 kdy: 24. 07. 2018, 23:39:16 »
QoS? To bys chtel moc!

« Odpověď #6 kdy: 24. 07. 2018, 23:48:18 »
ISP ma pravdu. Omezte si v routeru stahování na 20 Mbit a uvidíte že budete v pohodě. A navíc se přestanete zde ztrapnovat. Když si platíte 25 Mbit tak to pojede 25 Mbit.

Pojede to 25 Mbit, ale tohle pásmo se může spravedlivě rozdělit mezi jednotlivá spojení, takže jedno stahování nezabije úplně ostatní spojení. Případně se pásmo může rozdělit i nějak inteligentně (typicky se odliší spojení vyžadující minimální latenci od spojeních vyžadujících maximální propustnost, takže můžu telefonovat nebo hrát hry a současně stahovat skoro plnou rychlostí). Tohle je úkolem QoS, pokud to provider a použitá technologie podporují.

s

« Odpověď #7 kdy: 25. 07. 2018, 07:17:25 »
Nevim proc, ale zajima mne identita autora tohoto postu....

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 25. 07. 2018, 08:12:48 »
Vrabec je patrne z Eurosignalu. Je zajimave, ze kdyz si pustim download na xdsl tak dostanu full speed, kdyz dam k tomu dalsi, dostanu na obou cca polovicni rychlost atd. To same pres wifi. Takze kluci z Eurosignalu a Vrabec jsou dobry odil.

Lol Phirae

« Odpověď #9 kdy: 25. 07. 2018, 09:48:07 »
ISP ma pravdu.

Dobrý den, zdravíme do Eurosignalu. O tom unikátním nastavení bych určitě nabídl p. Krčmářovi článek - to tady ještě nebylo!

;D ;D ;D ;D ;D

Unknown

« Odpověď #10 kdy: 25. 07. 2018, 09:54:25 »
Tohle je úkolem QoS, pokud to provider a použitá technologie podporují.

a pokud si ho zakaznik plati....

s

« Odpověď #11 kdy: 25. 07. 2018, 10:50:25 »

LOL, tak mne napadlo, jak moc is asi priplacim, aby mi doma z kohoutku netekla slana voda :-D

Lol Phirae

« Odpověď #12 kdy: 25. 07. 2018, 11:24:51 »

LOL, tak mne napadlo, jak moc is asi priplacim, aby mi doma z kohoutku netekla slana voda :-D

Navíc, v tomto konkrétním případě by zákazníkovi zcela rozhodně pomohlo, kdyby tam naopak žádné QoS ani nic podobného nebylo - páč nastavit to takhle dementně, to je skutečný unikát.

« Odpověď #13 kdy: 25. 07. 2018, 14:39:01 »

Navíc, v tomto konkrétním případě by zákazníkovi zcela rozhodně pomohlo, kdyby tam naopak žádné QoS ani nic podobného nebylo - páč nastavit to takhle dementně, to je skutečný unikát.

:-D Než špatné QOS tak to radši žádné (nebo rozumný ISP který zjistí, kde je chyba).

?

« Odpověď #14 kdy: 25. 07. 2018, 17:42:12 »
Tak oni postupně místní wifináři asi brzy vychcípaj. Tam, kde to je rentabilní, je skoupí jedna firma, která si bude moc dovolit pořádnou infrastrukturu a přitom cenově konkurovat ostatním druhům připojením. Velká část nebude schopna konkurovat LTE a dalším generacím mobilních sítí.