V čem otevřít, číst a editovat cookies

povstani

V čem otevřít, číst a editovat cookies
« kdy: 23. 07. 2018, 21:28:14 »
Zdravim panove a damy,

google je na tohle uplne neschopny, nedokazal dodat odpoved, tak to zkousim zde, verim ze mistni (j)elita si s tim poradi lepe.

Jak / v cem citelne otevrit cookie soubory pro cteni / editaci.

Proste chci znat skutecny obsah cookie souboru.

Dekuji kazdemu kdo neni tro(t)ll.
« Poslední změna: 23. 07. 2018, 22:57:14 od Petr Krčmář »

trotl tazatel upresni

Re:V cem otevrit a cist / editovat cookies
« Odpověď #1 kdy: 23. 07. 2018, 22:09:54 »
cookies kde? uložené v browseru? na serveru? v streamu v HTTP protokolu?

Re:V cem otevrit a cist / editovat cookies
« Odpověď #2 kdy: 23. 07. 2018, 22:28:26 »
Byly doby, kdy to třeba ve ff šlo docela intuitivně.

U mne nainstalovaná verze chromia to ještě zvládá...

povstani

Re:V čem otevřít, číst a editovat cookies
« Odpověď #3 kdy: 24. 07. 2018, 09:55:34 »
Omlouvam se, ano zapomel jsem upresnit, jedna se o soubory ktere browser vytvori na disku.

« Odpověď #4 kdy: 24. 07. 2018, 12:30:41 »
Omlouvam se, ano zapomel jsem upresnit, jedna se o soubory ktere browser vytvori na disku.
Ty soubory sice vytváří browser, ale zprostředkovaně na žádost serveru. Pokud není serverová implementace špatně napsaná, tak kontroluje, že s nimi nebylo manipulováno. Takže jejich editací si pravděpodobně nepomůžete.

Nevím, jak umíte hledat na internetu, možná taky patříte k (j)elitě, když nenajdete jednu z nejznámějších stránek, co se týče HTTP, webu a javascriptu: MDN. Tady najdete vše o cookies, co potřebujete, včetně návodu, jak je prohlížet ve Firefoxu: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/HTTP/Cookies

Dost často je obsah cookies kódován v base64, musíte použít nástroj, který vám to rozdekóduje. Ale správně (a taky často) by měly být a jsou šifrované, takže se k hodnotě nedostanete. A jak už jsem psal, bývají (měly by být) podepsané, takže jejich změna je na serveru detekována.

« Odpověď #5 kdy: 24. 07. 2018, 15:29:57 »
Čtu je ve Firefoxu - dám F12 -> karta Úložiště -> v rozbalovacím menu vlevo Cookies. Není to přesně to, na co se tazatel ptá, ale na druhou stranu jsem třeba já neměl nikdy potřebu hledat soubory s cookies na disku. Takže to bude třeba stačit.

povstani

« Odpověď #6 kdy: 24. 07. 2018, 15:53:43 »
Ano, neni to to na co se ptam, tyto nastroje znam jsou tam jen obecne informace.

Ja se ptam na presny obsah souboru - co vsechno v nem je / co ve skutecnosti zjistuje, uklada a pak odesila na server stranka ktera cookie vytvori.
A ne, nezajima me co maji popsany v nejakych radoby podminkach - uz jen to ze si stranka vytvori persistent cookie s expiraci za mesic na mem zarizeni aniz bych to odsouhlasil na te liste/banneru naznacuje, ze jim nelze verit.

Trupik

« Odpověď #7 kdy: 24. 07. 2018, 18:45:40 »
Firebug > Cookies
alebo
Web Developer > Cookies > View Cookie Information

To je to, čo sa posiela na server. Ako je to uložené na disku, je len implementačný detail daného prehliadača. Napríklad firefox to má v SQLite databáze.

« Odpověď #8 kdy: 24. 07. 2018, 20:13:50 »
Ano, neni to to na co se ptam, tyto nastroje znam jsou tam jen obecne informace.

Ja se ptam na presny obsah souboru - co vsechno v nem je / co ve skutecnosti zjistuje, uklada a pak odesila na server stranka ktera cookie vytvori.
A ne, nezajima me co maji popsany v nejakych radoby podminkach - uz jen to ze si stranka vytvori persistent cookie s expiraci za mesic na mem zarizeni aniz bych to odsouhlasil na te liste/banneru naznacuje, ze jim nelze verit.

Ale tam nejsou žádné obecné informace! Tam je skutečný obsah cookies a je možné je tam i měnit. Na disku ani nikde jinde nic víc nenajdete.

Co se přesně posílá na server zjistíte sledováním tabu F12 - síť. V části headers uvidíte i http hlavičky sloužící k nastavení a předávání cookies.

A pokud byste nevěřil ani prohlížeči, můžete sniffovat http provoz jdoucí přes síťovku například pomocí tcpdump nebo wireshark. Provoz můžete i uložit a podrobit zpětné analýze nebo použít jako důkazní materiál.

eee

« Odpověď #9 kdy: 25. 07. 2018, 11:16:01 »
V chrome je to F12/Application/Cookies