Ahoj všem,
po delší odmlce (osobní komplikace..) píši Update:
Dnes jsem si byl udělat kolečko - O2, Vodafone, T-Mobile
Ve zkratce:Všichni operátoři poskytují telefonicky podpultové tarify, ty však pro mě nejsou nijak zajimavé - krom toho, že bych ušetřil asi 50Kč...
- v O2 mi bylo nabídnuto pouze prakticky to, co jim visí na jejich portále...
- ve Vodafone seděla na pobočce jen jedna ustrašená slečna (asi studentka..). Ta absolutně ignorovala popis mého problému - co vlastně potřebuji - a tak mi jen strojově nabídla jejich standardní nabídku s tím, že se nejmíň 3x za tu dobu zeptala, jestli mi to příjde zajímave a po tom hned následovala velice
nenucená otázka
"tak co, rovnou to nastavíme?"- A teď to zajímavé: T-Mobile
Mám známého co pracuje právě v T-Mobile, a ten mě kontaktoval a nabídl toto řešení mé situace:
20 GB mobilních dat na jedné SIM za 200Kč měsíčně + klasická druhá SIM na dobíjení kreditu (vystačím si s 200Kč klidně na půl rok či celý rok...)
Celá nabídka kterou mi představil:V rámci ČR20 GB --> 400,-
40 GB --> 499,-
100 GB --> 1199,-V rámci celé EU10 GB --> 499,-
30 GB --> 699,-Toto jsou nějaké zřejmě standardní (možná podpultové?) čistě datové tarify.
Ten
"fígl" je však v tom, že jelikož je to můj dobrý kamarád, tak jako pracovník T-Mobile má právě možnost dát mi
50% slevu na všechny výše uvedené tarify.Myslím si, že takto nějak to nejspíš bude fungovat i u jiných operátoru - stačí mít teda jen známeho či příbuzného, který tam pracuje.
Chtěl bych také reagovat na předešlí komentář ohledně Eri LTE internetu:
Tak píši update - bylo mi nabídnuto následující řešení:
SIM karta 20GB dat na měsíc za 200,- + SIM na dobíjecí kredit
Nebo to samé akorát s 30GB po celé EU za 350,-
Od T-Mobile, dnes se půjdu zeptat kontaktu na podrobnosti osobně.
mno kazdy ma co mu vyhovuje))
ja mam eri lte 15 za 1500kc s neomezenyma datami, v celej cr, a po stazeni 8gb jeste stale 1.5 mbit speed....)))
ja napriklad nemam lacno ale efektivne))
o Eri jsem už tady na fóru četl a celkem mě ten jejich "neomezený internet" zaujal... a zároveň jsem byl značně skeptický...
Výsledek mého zběžného googlení -->
diskuze na MobilManii.
Háček v tomhle neomezeně omezeném internetu je ten, že po např. 4-8GB odčerpaných dat klesne rychlost tak drasticky, že se s tím nepříjemně i jen brouzdá po internetu.
Přikládám odkaz na
Popis a ceník službý Eri LTE. Doporučuju pročíst pro ty, co nad tím třeba přemýšlí
Eri LTE tímto bohužel není pro mě, jelikož já nehledám plnou náhradu klasického "pevného" internetu co mám doma, ale jen něco na cesty, na delší tratě v MHD a na ven (rád sedávám v přírodě kde je klid a nehemží se to lidma, lépe se mi tak pracuje.).
Navíc dávat 1500,- za 1.5Mb + domácí internet za kupříkladu cca 400,- za 70Mb mi nepříjde cenově výhodné - když už tak bych volil v tomto případě jen jedno řešení pro tuto situaci.