Poraďte mobilní internet

Poraďte mobilní internet
« kdy: 22. 07. 2018, 14:40:08 »
Poraďte mobilní internet

Nějakou dobu řeším řekněme dilema, jaké řešení / tarif vybrat? Pokud hlavním kritériem je - hodně dat za dobrou cenu a nic víc.

V dnešní době stále u našich běžných mobilních operátorů převládá standardní nabídka:
volné minuty / neomezené volání + omezené / neomezené SMS + nějaká ta data (200MB - několik desítek GB)
Tarify, kde jsou nabízeny větší objemy dat, jsou více méně jen neomezené volání + neomezené SMS + kdo ví jaké báječně pro mě zbytečné benefity, které šplhají svou cenou do řádů tisíců  ::) ...

Mým hlavním požadavkem je právě spousta dat za dobrou cenu a k tomu klidně nic víc.
Momentálně mám právě jeden takový běžný tarif:
volné minuty volání + neomezené SMS do sítě operátora... Z toho to první prakticky nevyužiji a druhé hravě nahradím nějakým jiným komunikátorem, který využívá právě data (např. WhatsUp..).
Za tohle vše platím měsíčně 399,- a to prakticky jen kvůli 200MB dat
Takže jinými slovy vyhazuji peníze oknem... :)

Nejvíce by mi vyhovovalo řešení jako například - mnoho dat + klasicky 1min/*Kč volání + 1SMS/*Kč... Nebo klidně data + dobíjecí kredit

Máte tu někdo prosím podobnou žkušenost - řeší/řešil tu někdo stejnou situaci? Případně našel jste někdo výhodné řešení / nabídku?
Někdo kdo by mi dokázal poradit?

vencour

Re:Poraďte mobilní internet
« Odpověď #1 kdy: 22. 07. 2018, 16:39:50 »
A to chcete podle jakého kritéria primárně? Cena nebo objem dat? Co mobilita, opravdu kdekoliv co do místa i času v měsíci v rámci ČR?

« Odpověď #2 kdy: 22. 07. 2018, 17:06:36 »
A to chcete podle jakého kritéria primárně? Cena nebo objem dat? Co mobilita, opravdu kdekoliv co do místa i času v měsíci v rámci ČR?

Kriterium je jednoduše co nejvíc dat za co nejlepší cenu - prostě nějaký dobrý poměr cena/výkon :)

Dám příklad - mám možnost mít ten tarif, co jsem psal, že mám teď - akorát s 10GB dat na měsíc za cenu celkem 499Kč měsíčně (o 200kč víc, než platím teď).

Nicméně pořád v tom je právě to volání a SMS, které jsou pro mě naprosto zbytečné a jsem si jistý, že operátor to bere taky jako + k cenně tarifu.

Tzn. zajímá mě, jestli někdo zná nějakou variantu, která by měla dobrý poměr cena/MB - klidně jen holá data jako balik, ale nutnost je stále mít k dispozici klasické volání X-Kč za minutu a X-Kč za SMS kam mi jiní lidé mohou stále volat a jinak me kontaktovat :)

Neznamená to, že potřebuju nutně těch 10GB... Jak jsem psal, něco co by mi nabídlo dobrý poměr cena/MB (cena/GB, je to jedno...).

k3dAR

• 3 071
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 22. 07. 2018, 19:07:46 »
pokud mas s 10GB za 499Kc tak te to asi zajimat nebude, ale pro info, Vodafone predplacena karta + za 199Kc 1/.7GB -  "balicek 1.2GB" + 0.5GB  zdarma aktivovatelne v MujVodafone... volani pak 3.5kc/m s moznosti na 4cisla (v jakekoliv siti) aktivovat za 1.90Kc/min

vencour

« Odpověď #4 kdy: 22. 07. 2018, 19:37:16 »
Co vim, tak LTE mobilní je 20GB za 400 (měl jsem tarif 30GB za 400, pak ho změnili na 20/400 a přidali tuším 30/500). Jo a každej mobilní operátor řeší FUP jinak (snad to ještě platí, co mam optiku, jsem tohle zrušil).

uuuuuuuu

« Odpověď #5 kdy: 22. 07. 2018, 21:02:32 »
Uvazuju o polske sim karte a s roumingem. Akorat jsem nestudoval jeste podminky.

« Odpověď #6 kdy: 22. 07. 2018, 23:08:18 »
Poláci v roamingu omezují množství stažených dat. Například Orange má u předplacenky za dobití cca ~200 Kč v roamingu k dispozici ~2 GB na měsíc (pokud se zvolí dobrá kombinace tarifu+balíčku), zatímco v Polsku za totéž naposledy nabízeli něco kolem 40 GB na měsíc.

« Odpověď #7 kdy: 23. 07. 2018, 09:18:58 »
Tak píši update - bylo mi nabídnuto následující řešení:

SIM karta 20GB dat na měsíc za 200,- + SIM na dobíjecí kredit
Nebo to samé akorát s 30GB po celé EU za 350,-

Od T-Mobile, dnes se půjdu zeptat kontaktu na podrobnosti osobně.

ttxx

« Odpověď #8 kdy: 23. 07. 2018, 09:43:41 »

mno kazdy ma co mu vyhovuje))
ja mam eri lte 15 za 1500kc s neomezenyma datami, v celej cr, a po stazeni 8gb jeste stale 1.5 mbit speed....)))
ja napriklad nemam lacno ale efektivne))

« Odpověď #9 kdy: 30. 07. 2018, 17:28:41 »
Ahoj všem,
po delší odmlce (osobní komplikace..) píši Update:

Dnes jsem si byl udělat kolečko - O2, Vodafone, T-Mobile

Ve zkratce:
Všichni operátoři poskytují telefonicky podpultové tarify, ty však pro mě nejsou nijak zajimavé - krom toho, že bych ušetřil asi 50Kč...

- v O2 mi bylo nabídnuto pouze prakticky to, co jim visí na jejich portále...

- ve Vodafone seděla na pobočce jen jedna ustrašená slečna (asi studentka..). Ta absolutně ignorovala popis mého problému - co vlastně potřebuji - a tak mi jen strojově nabídla jejich standardní nabídku s tím, že se nejmíň 3x za tu dobu zeptala, jestli mi to příjde zajímave a po tom hned následovala velice nenucená otázka "tak co, rovnou to nastavíme?"

- A teď to zajímavé: T-Mobile
Mám známého co pracuje právě v T-Mobile, a ten mě kontaktoval a nabídl toto řešení mé situace:
20 GB mobilních dat na jedné SIM za 200Kč měsíčně + klasická druhá SIM na dobíjení kreditu (vystačím si s 200Kč klidně na půl rok či celý rok...)

Celá nabídka kterou mi představil:
V rámci ČR
20 GB --> 400,-
40 GB --> 499,-
100 GB --> 1199,-

V rámci celé EU
10 GB --> 499,-
30 GB --> 699,-

Toto jsou nějaké zřejmě standardní (možná podpultové?) čistě datové tarify.

Ten "fígl" je však v tom, že jelikož je to můj dobrý kamarád, tak jako pracovník T-Mobile má právě možnost dát mi 50% slevu na všechny výše uvedené tarify.

Myslím si, že takto nějak to nejspíš bude fungovat i u jiných operátoru - stačí mít teda jen známeho či příbuzného, který tam pracuje.

Chtěl bych také reagovat na předešlí komentář ohledně Eri LTE internetu:

mno kazdy ma co mu vyhovuje))
ja mam eri lte 15 za 1500kc s neomezenyma datami, v celej cr, a po stazeni 8gb jeste stale 1.5 mbit speed....)))
ja napriklad nemam lacno ale efektivne))

o Eri jsem už tady na fóru četl a celkem mě ten jejich "neomezený internet" zaujal... a zároveň jsem byl značně skeptický...

Výsledek mého zběžného googlení --> diskuze na MobilManii.

Háček v tomhle neomezeně omezeném internetu je ten, že po např. 4-8GB odčerpaných dat klesne rychlost tak drasticky, že se s tím nepříjemně i jen brouzdá po internetu.

Přikládám odkaz na Popis a ceník službý Eri LTE. Doporučuju pročíst pro ty, co nad tím třeba přemýšlí  :)

Eri LTE tímto bohužel není pro mě, jelikož já nehledám plnou náhradu klasického "pevného" internetu co mám doma, ale jen něco na cesty, na delší tratě v MHD a na ven (rád sedávám v přírodě kde je klid a nehemží se to lidma, lépe se mi tak pracuje.).

Navíc dávat 1500,- za 1.5Mb + domácí internet za kupříkladu cca 400,- za 70Mb mi nepříjde cenově výhodné - když už tak bych volil v tomto případě jen jedno řešení pro tuto situaci.

MikyM

• 124
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 01. 08. 2018, 22:22:53 »
Ahoj všem,
po delší odmlce (osobní komplikace..) píši Update:

Dnes jsem si byl udělat kolečko - O2, Vodafone, T-Mobile
.....
Ahoj,
pokud mas moznost to po znamosti vyresit pak gratulace :-)
Potvrdil jsi mi informaci, kterou jsem mel jen z doslechu ale zatim neoverenou.

Zamestnanci operatoru mivaji benefit ve forme docela velkych slev na sluzby takze toho vyuzivaji a karty se rozhodi po rodine/kamaradech...

Take jsem hledal LTE na cesty + backup kdyz vypadne hlavni linka.
Vsichni operatori maji neoficialni nabidky presneji receno individualni nabidky.
Dle mych nedavnych zkusenosti se clovek dostane k lepsim cenam bez znamosti a dlouheho vyjednavani jen tim, ze chce sluzbu/y vest na ICO. Nicmene mozna jsem mel jen v ten den stesti na prodejce...

Mate nekdo podobne zkusenosti v nabidkach pro FO nepodnikajici vs FO podnikajici (bez zamestnancu) ?