Závěr je takový, že
<artifactId>spring-boot-maven-plugin</artifactId>
Excludne Devtools při buildu, pokud se builduje artefakt se všemi závislostmi. To se dá obejít přes
<excludeDevtools>false</excludeDevtools>
Ale tato píčovina nefunguje ve verzi Spring parrentu 2.0.2.RELEASE, protože prostě magic.
Funguje nicméně ve verzi 2.0.3.RELEASE a i do WARka přibalí devtools.
AVŠAK ani potom se devtools v Tomcatovi neaktivují a to ani přes přepínač:
System.setProperty("spring.devtools.restart.enabled", "true");
Takže viděl bych to tak, že pokud na tomhle vymrdaném magic chování které vymyslel nějaký hipsterský čurák nechci zabít další týden, tak si to prostě na lokální tomcat přes devtools nedeploynu.
Navíc při konverzi Spring Boot aplikace pro deploy na Tomcat se posere konfigurace pro Thymeleaf a už to dále nedokáže resolvnout template htmlka. Odhaduju, že bych na téhle chybě mohl zabít dalších několik zamrdaných dní.
Error resolving template "index.html", template might not exist or might not be accessible by any of the configured Template Resolvers
Tahleta Spring sračka je dobrá tak akorát někde do korporací, kde nikoho nesere, že bude týden nebo dva s lupou hledat, kde se co v konfiguraci posralo. Eventuálně je to dobré pro hloupého lopatoida, který nějak polepí dohromady výsledek z toho, co dům dal.
A teď z vašich reakcí nevím, jestli jsem tak blbej nebo jste tak blbí vy, já mám IQ 130, tak asi to prostě na rozuzlení těhletěch píčovin není dost a moje inteligence mi radí, abych z téhle hipsterské žumpy co nejdříve vypadl někam jinak. Spring vznikl pro nýmandské korporáty, protože ty problémy co s ním jsou jsou pořád menší, než ty, které by si nýmandi z těch korporátů udělali sami, kdyby žádný framework neměli.
Aplikační kontext pro IoC si můžu (musím) udělat sám a nepotřebuju na to zasraný a ještě navíc pomalý Spring, který potřebuje zasrané magic Devtools aby tak nějak alespoň trochu rychle nastartoval. Co na tom že je to magic, při kterém hrozí že se nějaká už inicializovaná konfigurace rozbije, protože Mr. hipster na něco zapoměl. Spring MVC patří do minulého století, protože se stejně dneska už templatuje na frontendu. Na Servletový kotejner nepotřebuju zasraný Spring. Na práci s databází nepotřebuju zasrané magic Spring Data JPA ani Hibernate, stejně mě to pak akorát sere.
Naco dpc. potrebuju, aby nejaky polofunkcni framework mi automatizoval v REST metodě konverzi z XMLka na Objekt, když mi stačí udělat:
public Response spicenySoap(String xml) {
SpicenyObjekt o = ZkonvertujToDpcNaJednomRadkuKurva.ted<SpicenyObjekt>(SpicenyObjekt.class, xml);
}
Na tohle potrebuju kurva hipstersky framework s nejakym spicenym magicem, kvuli ktereho startuje hodinu a jeste navic blbe??