Blogy na Root skomírají a nikdo je nečte

anonym

Blogy na Root skomírají a nikdo je nečte
« kdy: 21. 07. 2018, 11:06:26 »
A pritom by tam mohly byt lepsi clanky, nez se objevuji v tech placenych na hlavni strance root.cz

Lidi si prostě nekliknou na tom menu na Blog. Nejctenejsi clanky z blogu by mely mit misto na hlavni strance root.cz

Navrhuji je umístit na hlavní stránku přímo pod ten Div s diskuznim forem. Ty clanky na Root.cz jsou stejne vetsinou beckove clanky, nemusi proto zabirat celou hlavni stranu.

aa

Re:Blogy na Root skomírají a nikdo je nečte
« Odpověď #1 kdy: 21. 07. 2018, 11:15:30 »
Tvůj blog nikdo nečte?

Mimochodem, poslední zápisek na blogu vyšel 12.12.2017

anonym

« Odpověď #2 kdy: 21. 07. 2018, 11:50:52 »
BLogy dále neumožňují ani základní informace o počtu shlédnutí natož pak seřazení článku podle čtenosti. Proto každý sebelepší článek v blogu prostě zapadne - nikdo není zvědavý prohrabovat se články za posledních 8 let a vhledávat ty, co stály za to.

Bída!

« Odpověď #3 kdy: 21. 07. 2018, 12:04:19 »
Blogy obecně přestaly být atraktivní, já už jsem neblogoval léta, raději napíšu článek. Proto taky na novém designu už nemají na titulce místo. Dříve měly naopak prominentní místo na vrcholu stránky, ale jak říkám, blogy přestaly táhnout už před lety a ten box se prakticky neměnil.

Ovšem dobrý blogový zápisek na Rootu nezapadne, dáváme je na titulní stranu mezi články. Ale je toho málo. Pokud máte co sdělit, ozvěte se a napište článek.

kraxna

« Odpověď #4 kdy: 21. 07. 2018, 13:36:57 »
>  Blogy na Root skomírají a nikdo je nečte

A nikoho to nese*e.

Meh

« Odpověď #5 kdy: 21. 07. 2018, 13:38:04 »
Blogy jsou prezitek z prelomu stoleti. Root je take prezitek. Postupne se bude menit v magazin o tom, jestli v novem matlacim tamagotchi budou rohy kulate nebo haranate, a jestli budou notifikace a reklamy vyskakovat z leva, z prava, nebo nahodne z libovolne strany, aby se je optupeli uzivatele nenaucili ignorovat. Nakonec zbyde jenom Facebook a Google.

vencour

« Odpověď #6 kdy: 21. 07. 2018, 13:57:00 »
No jo, a o čem bys chtěl číst? Na Ábíčku se toho (snad) vyskytne víc? Tam to teda aspoň víc sleduju.

« Odpověď #7 kdy: 21. 07. 2018, 14:31:37 »
Především ty blogy nikdo nepíše, není problém v tom, že by tam byla hromada postů, které jsou někde schované. Když někdo něco slušného napíše, my to dáme ochotně na titulní stranu.

Pokud vám blogy chybí, je třeba začít je psát. To může kdokoliv, iniciativě se meze nekladou.

vencour

« Odpověď #8 kdy: 21. 07. 2018, 17:42:58 »
No to by mne taky zajímalo, kam zmizli psavci. Jestli začli víc makat a méně studovat a kecat, takže ani nepíšou? Témata se vyčerpala a nová nepřicházejí? Lidi stárnou a méně píšou, více přemýšlejí?

...

aa

« Odpověď #9 kdy: 21. 07. 2018, 17:54:46 »
No to by mne taky zajímalo, kam zmizli psavci. Jestli začli víc makat a méně studovat a kecat, takže ani nepíšou? Témata se vyčerpala a nová nepřicházejí? Lidi stárnou a méně píšou, více přemýšlejí?

...

A zkoušel ses podívat na úroveň zdejších diskusí?

vencour

« Odpověď #10 kdy: 21. 07. 2018, 17:57:52 »
No moc mne neoslovily ... kdysi. Jak tak na to teď koukám, je to asi jen IT?

Géomètre

« Odpověď #11 kdy: 21. 07. 2018, 19:09:21 »
No to by mne taky zajímalo, kam zmizli psavci.
Spíš se jim nechce psát pro tlupu retardovaných trolů. Co si budeme povídat, psát zde kvalitní blog je házení perel sviním.

nobody(ten blbej)

« Odpověď #12 kdy: 21. 07. 2018, 19:42:46 »
Když někdo něco slušného napíše, my to dáme ochotně na titulní stranu.

Nejsou autoři co  ;D

« Odpověď #13 kdy: 21. 07. 2018, 20:03:03 »
Nejsou autoři co  ;D

Děláme to tak od začátku, co máme nový design. Jednak proto, že jsou pak ty posty víc vidět a taky samostatný box už neměl smysl, protože se měnil párkrát do roka.

Blogy neumřely jen na Rootu, ale ten formát se vyčerpal. Hodně se toho přesunulo na sociální sítě například.

Ale ta platforma tu je, pokud chce někdo blogovat, má stále možnost. Zatím je to ale mrtvé. Občas si někdo nový blog založí, ale pak do něj už nic nenapíše.

vencour

« Odpověď #14 kdy: 21. 07. 2018, 23:18:45 »
Co jsem si všim, tak na iDnesu se občas něco zajímavého v blogách objeví.

Jestli to neni spíš o tom, že lidi dozráli v oboru a o tom svym píšou veřejně málo. Tolik se toho zase třeba za ty roky v linuxu nemění a tak neni proč psát každý den/týden atd.